Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
45 komentara

Pijetraj o Hrgoviću na OI: Eto vidite da sam bio u pravu...

Glupost je da su to napravili zbog zdravlja boksača, riječ je samo o interesu. Pa svjetski prvaci u boksu na OI-ju bi bili ponajveće zvijezde, a u tri runde mogu izgubiti od bilo koga. Što bi im jako narušilo ugled, kaže Pijetraj

Foto: Twitter screenshot
45 komentara

Filip Hrgović još nije odustao od nastupa na Olimpijskim igrama. Odnosno, barem još nije objavio povlačenje i odustajanje od svoga sna (olimpijsko zlato), nakon odluke najjačih svjetskih profesionalnih organizacija da suspendiraju profesionalce koji se odluče nastupiti na OI.

WBC je najavio kako će borce koji odu na OI izbaciti sa svojih priredbi na dvije godine, čime je bio najkonkretniji. To su na sastanku podržali WBO, WBA i IBF, ali i Europski boksački savez, čiji je član i Hrvatski boksački savez. Koji se onda mora ponašati sukladno odluci šefova i suspendirati profesionalce koji se drznu pokušati ući u olimpijski turnir. Hrgović se priprema u Miamiju i nije htio komentirati novi zaplet.

ŠTO SAD? Potvrđeno: Ako ode na OI, Hrgi suspenzija na dvije godine...

- Ispalo je da sam bio u pravu i da su sva ona prepucavanja bila nepotrebna - likuje Leonard Pijetraj, koji je smijenjen s mjesta izbornika baš zato što je bio ustrajan da Savez ne šalje Hrgovića na kvalifikacijski turnir prije nego što Filip na hrvatskom prvenstvu ne dokaže da je najbolji i ne pobijedi Marka Miluna, te je pritom sasuo kritike na račun Hrgovića i Željka Mavrovića.

OPET PROBLEMI Prijete Hrgoviću: Nastupi li na OI u Tokiju, suspendirat će ga!

Zanimljivo, Pijetraj tvrdi da su razlozi koje je WBC naveo besmislice:

- Glupost je da su to napravili zbog zdravlja boksača, riječ je samo o interesu. Pa svjetski prvaci u boksu na OI-ju bi bili ponajveće zvijezde, a u tri runde mogu izgubiti od bilo koga. Što bi im jako narušilo ugled - rekao je za RTL.

I HBS je odustao od Hrgovića u Tokiju, dok je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša za RTL rekao:

Borna Filić/Pixsell | Autor: Borna Filić/Pixsell Foto: Borna Filić/Pixsell

- Šok nam je što u Tokiju neće biti Filipa, još čekamo kako će se prema odluci WBC-a postaviti MOO. 

Velik je to udarac na olimpijski boksački turnir. Ali i svojevrsna kontra boksačkih federacija MOO-u, koji je izglasao da i u boksu otvori vrata profesionalcima, a zbog mutnih je radnji suspendirao Svjetski boksački savez (AIBA), te sve vezano uz boks na OI organizira izravno MOO, odnosno njegovo tijelo. Na čijem je čelu - gimnastičar!?

Naši partneri pišu
Message