Sport

Komentari 33

Priveli su napadača na trenera Ivane Habazin, čeka suđenje...

Priveli su napadača na trenera Ivane Habazin, čeka suđenje...

Policija u Flintu u Michiganu reagirala je i privela Artisa Macka, brata Claresse Shields, navode američki mediji. Načelnik policije u Flintu Timothy Johnson potvrdio je da Mack u zatvoru čeka suđenje

Hrvatska boksačica Ivana Habazin trebala se u noći sa subote na nedjelju boriti protiv američke boksačice Claresse Shields za naslov svjetske prvakinje u supervelter kategoriji po WBO-u i WBC-u. Ipak, borba je otkazana nakon što ne na vaganju netko napao Ivanina trenera Jamesa Bashira koji je zbog slomljene čeljusti morao na operaciju.

Policija u Flintu u Michiganu reagirala je i privela Artisa Macka, brata Claresse Shields, navode američki mediji. Načelnik policije u Flintu Timothy Johnson potvrdio je za ABC12 News da osoba koju sumnjiče za napad na Jamesa Alija Bashira privedena i u zatvoru čeka na suđenje. Johnson nije imenovao osumnjičenika, ali izvori bliski istoj televiziji ističu da je to uistinu brate slavne boksačice.

Macku prijeti doživotna zabrana prisustvovanja na boksačkim priredbama, a izgledna je i zatvorska kazna zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

'Nema tog novca...'

- Oni su sada ponudili velik novac da pristanem na borbu, ali to bi bilo izvan svake pameti. Ne znam tko uopće može pomisliti da bih ušla u borbu za dva pojasa prvaka nakon svega što se dogodilo mom treneru. Ovo je sada stvar principa - prokomentirala je za Večernji list Ivana. 

Bešćutno je na sve reagirala njena nesuđena protivnica:

- Pa neka si dovede drugog trenera. Ona je dobro, može boksati - izjavila je bez imalo grižnje savjesti ili empatije Claressa Shields.

Slijedi tužba

Osim toga Ivana je za iste novine najavila i tužbu svoga tima zbog nemilog događaja. Podsjećamo, Claressa Shields sa sobom je na borbu povela brata i sestru. Njena je sestra napadala Bashira, koji je htio provjeriti je li težina Claresse točna.

Na grubu reakciju njene sestre uzvratio je Bashir:

- Posjedni tu svoju majmunsku guzicu ili ću te po njoj opaliti - rekao je pa tiše dodao:

- Ova se ponaša kao muško - na što je Claressin brat kukavički udario Ivaninog trenera s leđa. Bashir je pao, ležao 15 minuta u nesvijesti, a potom završio i na operaciji slomljene jagodične kosti.

O cijeloj se situaciji oglasio i sam Bashir na svome Instagramu:

- Hvala svima na podršci, nisam to očekivao. Tužit ću ga, koristit ću sva pravna sredstva koja mogu, iako mi je žao što nisam imao priliku obraniti se da to riješimo na klasičan način - prenosi Večernji list.

Najčitaniji članci