Sport

Komentari 18

'Rukomet nije hokej da možete promijeniti tri igrača i odigrati jednako kvalitetnu obranu'

'Rukomet nije hokej da možete promijeniti tri igrača i odigrati jednako kvalitetnu obranu'

Imamo previše srednjih igrača, a premalo obrambenih. Dugoročno moramo nešto promijeniti. Sutra igramo protiv ne tako kvalitetnog, i ne tako iskusnog protivnika kakva je Francuska, rekao je Metličić za RTL

Hrvatska je izgubila od Francuske 30-26 i tako 'poljuljala' nade za odlazak na Olimpijske igre u Tokio sljedeće godine. Imali smo sve u svojim rukama, u nekim trenucima i pet golova prednosti, ali nismo imali snage izdržati do kraja i na kraju rezultat nije, složit će te sa mnom, realan.

- Odigrali smo fenomenalno prvo poluvrijeme, ali drugo je bilo za zaborav. Fabregas je trebao dobiti treće isključenje, Porte također. Takve neke sitnice mogu prelomiti utakmicu. Što je, tu je. Žao mi je što naša agresivna igra u obrani nije nagrađena, ali zadovoljan sam jer pomak u našoj igri je evidentan - rekao je Goran Šprem u RTL-ovu studiju nakon utakmice.

S njim se složio i Petar Metličić koji tvrdi da je gubitak snage najveći razlog poraza.

- Imali smo problema u vraćanju. Kad bismo mi zabili, oni bi vratili istom mjerom. Energetski smo pali. To se najviše vidjelo na Musi i Duvnjaku. Šteta. Jako dobrih 45 minuta pa smo sve to bacili u vjetar zadnjih 15 minuta. Znali smo da je Francuska najteži protivnik, ali i prije turnira smo znali da je Portugal ta momčad koju moramo pobijediti kako bi išli na OI - rekao je Pero pa dodao:

- Imamo previše srednjih igrača, a premalo obrambenih. Dugoročno moramo nešto promijeniti. Sutra igramo protiv ne tako kvalitetnog i ne tako iskusnog protivnika kakva je Francuska.

Igrali smo fenomenalno, obrana je bila pokretljiva, a u napadu smo imali rješenja 'napretek', no u ključnim trenucima Francuzi su stisnuli, a 'kauboji' nestali s terena.

- Pali smo. Falio je kontakt. Moramo raditi faul. Tu nismo bili pravi, pala nam je snaga. Mi nemamo dovoljno vrhunskih obrambenih igrača. Vi ne možete kao u hokeju promijeniti tri igrača i imati jednako dobru obranu. Ubije te psihički kad ti njima zabiješ gol, a oni izvedu s centra i odmah ga zabiju. Pokušali smo rotirati. Odigrali smo vrhunskih 45 minuta i mislim da ćemo imati sutra puno više samopouzdanja nego nakon SP-a u Egiptu - nahvalio je Drago Vuković 'kauboje' unatoč porazu. 

U subotu nas čeka najvažnija utakmica turnira jer na sigurnu pobjedu protiv Francuza baš nikad ne možeš računati, stoga smo i prije samog turnira znali da su imperativ ipak pobjede protiv - Portugala i Tunisa.

- U prvom poluvremenu igrali smo savršenu obranu, a na kraju nismo mogli izdržati. Stavili su niske igrače na koje nismo izlazili visoko. Nije katastrofa izgubiti od Francuza. Puno je važnije da sutra odigramo savršeno cijelu utakmicu kako bismo se plasirali na OI tako da ne moramo razmišljati o ovoj utakmici sljedeće 4 godine - rekao je Šprem.

A tamo će Portugalci biti bez svoje jedinice Quintane koji je preminuo nakon srčanog udara koji ga je pogodio usred treninga.

- Tragedija da tako mlad čovjek umre. Ne znam što se događa u zadnje vrijeme. Imat će ogroman motiv protiv nas. Trebamo vjerovat u sebe i nadamo se da ćemo imati snage jer imamo kvalitete za pobjedu sutra - rekao je Drago Vuković.

Najčitaniji članci