Obavijesti

Sport

Komentari 121

Strani mediji pišu o zvižducima i velikodušnim sucima. Hrgovićev promotor ušutkao ih podatkom

Strani mediji pišu o zvižducima i velikodušnim sucima. Hrgovićev promotor ušutkao ih podatkom

Da, bila je to tijesna borba, a suci su jednoglasno presudili u korist Hrvata koji je postao obvezni izazivač za titulu. Publika je bila sklonija Kinezu, ali Hrgović je cijeli meč bio aktivniji borac

VIDEO

Filip Hrgović (30) preživio je izazov Zhanga Zhileija (39) i jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio u eliminacijskoj borbi za status obveznog izazivača za teškašku titulu po IBF-u.

Publika u Džedi u Saudijskoj Arabiji odluku sudaca popratila je zvižducima. Filip je preživio teške udarce u prvoj polovici meča, pa i nokdaun, ali se nevjerojatno uspio vratiti i malo-pomalo gradio put prema pobjedi koja će mu širom otvoriti vrata borbe za prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrgović pobijedio Zhanga 01:20

Britanski Sky Sports kritizirao je sudačku odluku.

"Filip Hrgović ušao je u borbu za naslov svjetskog prvaka jer je u subotu ostvario velikodušnu jednoglasnu pobjedu nad Zhileijem Zhango u eliminacijskom meču IBF-a u teškoj kategoriji", napisao je Sky Sports i dodao:

"Preživio je 30-godišnjak nokdaun u prvoj rundi, kao i višestruke napade osvajača srebrne olimpijske medalje 2008. Bilo je to neobično natjecanje koje se sastojalo od skliske podloge, sukoba glava i prilika za nokaut koje nijedan borac nije uspio kapitalizirati. Pobjedom je Hrgović produžio rekord bez poraza na 15-0 (12 nokautom) kao jedan od samoproglašenih najizbjegavanijih teškaša u kategoriji, dok je to prvi poraz u karijeri 39-godišnjeg Zhanga."

Filip Hrgovic v Zhilei Zhang

Boxing Scene dotaknuo se i zvižduka publike.

"Filip Hrgović podigao se s poda i izvukao tijesnu, ali jednoglasnu pobjedu odlukom sudaca nad Zhileijem Zhangom u finalnoj eliminacijskoj borbi IBF-a teške kategorije. Rezultat je izazvao puno zvižduka mirne publike u Džedi", napisali su na poznatom specijaliziranom boksačkom mediju.

"U nevjerojatno iscrpljujućoj borbi, u kojoj su se obojica borila na pragu iscrpljenosti, činilo se da je Hrgović u prvoj polovici boksao kroz maglu nakon što ga je srušio udarac šakom u stražnji dio glave. Ali završio je dominacijom i zaradio pobjedu kod sve trojice sudaca - dvojica su imala 115-112, a jedan 114-113", dodali su.

Hrgovićev promotor Sauerland sa službenog Twittera, pak, pokušava utišati kritičare.

"Službeno: Hrgović je pogodio dvostruko više udaraca nego Zhang. Kraj rasprave... I pošaljite mi klip 'nokdauna' iz najboljeg kuta... Idemo dalje", napisali su.

I doista, podaci CompuBoxa otkrivaju kako je Filip bacio 705 udaraca naspram 395 Zhangovih. Kinez je bio precizniji, pogodio ih je 39 posto (154), Filip 30 posto, ali i dalje dosta više od protivnika (208). Ako se gledaju udarci u tijelo, Hrgović je pogodio osam i pol puta više udaraca od Zhanga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku