Sport

Komentari 11

Tako to rade gospoda: Kovač je čestitao Flicku na osvajanju LP-a

Tako to rade gospoda: Kovač je čestitao Flicku na osvajanju LP-a

Poslao sam Hansiju i nekim igračima poruku i čestitao im na naslovu koji su zaslužili, otkrio je Kovač koji je finale protiv PSG-a gledao u malom društvu, a prenio Bild.

Nakon sedam godina Bayern se opet popeo na krov Europe. Jedanaest utakmica i jedanaest pobjeda, stopostotan učinak što nikome prije nije uspjelo u Ligi prvaka. Još jednom, bravo Bavarci!

POGLEDAJTE VIDEO: Bayern slavi naslov prvaka

Naslov će se pisati Hansiju Flicku, ali isto tako i da je Niko Kovač započeo Bayernov put prema šestom peharu Lige prvaka. Bivši izbornik Hrvatske početkom studenog prošle godine dobio je otkaz, ali zadržao je očito dobre veze sa svojim nasljednikom i ponekim igračima.

- Poslao sam Hansiju i nekim igračima poruku i čestitao im na naslovu koji su zaslužili - otkrio je Kovač koji je finale protiv PSG-a gledao u malom društvu, a prenio Bild.

- Napisao sam da su odradili zaista sjajnu sezonu u Europu, da su dominirali i da su najbolji. Nije bilo dvojbe za mene da će Bayern slaviti u finalu.

Kovač, danas trener Monaca, samo je uzvratio na Flickove čestitke nakon osvajanja Bundeslige kada Bayernov trener nije zaboravio zahvaliti čovjeku kojem je bio pomoćnik.

- Ne smijemo zaboraviti i našeg bivšeg trenera. Veliko hvala Niki Kovaču. I Robertu. Oni su bili tu do početka studenog. Nitko ne osvaja naslov sam, radi se to timskim radom. Hvala, Niko i Roberte, ovo je i vaša titula - govorio je Flick.

Tako to rade gospoda. Uostalom, Bayern je takav klub premda uvijek ima i bit će izoliranih slučajeva i nezadovoljnih kao što je pod Kovačem bio Thomas Muller. A kako je on čovjek čiji se glas u svlačionici čuje i poštuje, Kovačeva je pozicija lagano klizila iz sigurne.

- Ako vas žena pošalje u kupovinu s instrukcijama, onda točno znate što trebate napraviti. Ali ako vam ne da točne instrukcije, stojite ispred polica i postoji velik rizik da večera neće biti dobra - govorio je protekle sezone Muller o Kovačevim trenerskim idejama...

Najčitaniji članci