Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
83 komentara

Tko je ovdje lud? Svatko protiv svakoga, ali negdje će puknuti

Totalni cirkus vlada u Hajduku posljednjih desetak dana, otkako je HNS došao na Poljud pregovarati o domaćinstvu reprezentacije. Ljudi odlaze iz kluba, a još se ne zna sudbina predsjednika Brbića

Foto: Ivo Čagalj, Miranda Čikotić, Dalibor Urukalović/PIXSELL, HNK Hajduk
83 komentara

Hajduk je udario po HNS-u, udruga Naš Hajduk po klubu. Pa je šef omladinske škole smijenjen jer je optužio sportskog direktora i šefa skauta da su htjeli prodati utakmicu. Pa je trener stao uz šefa škole, u međuvremenu je i povjerenik za navijače opleo po predsjedniku...

Uh, teško je to sve i popratiti. Nije lako uhvatiti konce tko tu koga i zašto. Činjenica je jedna, tužna: počeo je srpanj, deset je dana do prve utakmice sezone, a Hajduk puca po šavovima! Izjeda se iznutra, odnosno, kako je rekao predsjednik uprave Marin Brbić:

- Imam osjećaj da se protiv Hajduka vodi specijalni rat, stalno se truje atmosfera oko kluba, kao da je nekome u interesu da nas opet gurne u probleme. Čak ni u samom klubu nema jedinstva.

TATA IZ PRIJEDORA, MAMA IZ ZAGREBA Otac novog pojačanja Hajduka bježao je od strijeljanja u ratu

Kao da sukob oko festivala Ultra, pa oko utakmice reprezentacije u Splitu, pa optužbe na relaciji Naš Hajduk - Brbiću nisu bile dovoljne, u zadnja dva dana gledamo sapunicu “priopćenjem na priopćenje”. Povjerenik za navijače Kristian Petric obrušio se na Brbića i napustio klub, iako Brbić tvrdi da je Torcida uz njega. 

A onda je krenuo cirkus oko Krešimira Gojuna, šefa Akademije “Luka Kaliterna”. On je dobio izvanredni otkaz nakon što je optužio sportskog direktora Sašu Bjelanovića da je tražio da Hajduk II pusti Šibeniku kako bi susjedima olakšao ulazak u prvu ligu. Šefovi su stali na stranu direktora, čiju je verziju priče potvrdio i šef skauta Mario Brkljača

Split: U 27. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo OTIŠAO I TRENER JUNIORA Oreščanin odlazi?! 'Brkljača unosi nemir i tvrdi da lažemo!'

No tri četvrtine puka više vjeruje Gojunu. Nadzorni je odbor objavio kako je proveo internu istragu i da Gojunu nikad nitko nije otvoreno rekao da pusti utakmicu niti ima o tome materijalni trag. 

No onda se oglasio i trener prve momčadi Siniša Oreščanin. Priopćenjem, a kako drukčije...

Iako sam se u svim situacijama obraćao odgovornima iznad sebe, u ovom trenutku nužno je objasniti okolnosti u kojima se pripremamo. Naše su zadaće trebale biti rano prepoznavanje talentirane i darovite djece, rad i briga o njima u svim segmentima, doselekcija, stvaranje konkurentne igre, ulaganje u struku, planiranja svih selekcija, skautinga, prijelaznog roka... Veliki dio navedenog je i ostvaren pod operativnim vodstvom Krešimira Gojuna, koji je kreirao takav sustav.

Stoga je naša moralna odgovornost izraziti podršku Gojunu, potvrditi njegovu stručnost i profesionalnost te izraziti podršku u dokazivanju istine, posebno u načinu dokazivanja iste! Nakon gotovo tri godine rada u Hajduku i nakon svih izazova i prepreka na koje smo nailazili i na njih odgovarali uvijek štiteći klub, njegove vrijednosti i ono što klub predstavlja među navijačima, u potpunosti vjerujemo Gojunu te kolegama iz Akademije, koji su nas odmah izvijestili o nečasnim radnjama, a koje je Gojun naveo. Također, ovo nije jedini incident takve vrste, o čemu smo u tom trenutku obavijestili nadređene.

UGOVOR NA ČETIRI GODINE 'Bili' nastavili s pojačanjima: Iz Slavena je stigao mladi Dolček

Naime, gospodin Mario Brkljača, glavni svjedok sportskom direktoru, tijekom priprema u Turskoj je u prisutnosti cijelog stožera prve ekipe iznio sumnju u ozbiljnost kluba, modela, sporio način upravljanja, ulazio u transfernu politiku, te unosio nemir. Kad je to prijavljeno nadležnima, Brkljača je tvrdio kako cijeli stožer laže. Ne moram naglašavati kakva je atmosfera nepovjerenja stvorena u tom trenutku i u kakvim smo uvjetima nastavili raditi. 

U ovom je trenutku nužno stati iza sustava kakav smo gradili, ali prije svega da je nužno boriti se za istinu i protiv svih devijacija, neprofesionalnosti i alibija. Ukoliko se nadležni ne slažu s našom nogometnom filozofijom i načinom rada i poštivanja etičkih vrijednosti, molimo da nam to kažu i da nam se zahvale na suradnji.

Ostavku je ubrzo potom dao i trener juniora Igor Tolić. Dakle, Hajduk je u ovom trenutku bez šefa Akademije, bez trenera juniora, trener prve momčadi jasno je protiv odluke kluba, a sportski direktor i šef skauta pod ozbiljnim su optužbama. A sezona još nije ni počela...

Borba u Hajduku

  • Tim Brkljača: šef skauta ima podršku Nadzornog odbora, Uprave i sportskog direktora Bjelanovića
  • Tim Oreščanin: prvi trener stao je uz smijenjenog šefa Akademije Gojuna, a uz njih je cijeli stožer...

  • uprava kluba ne vjeruje u priče da se u omladinskom pogonu radi nemoralno
  • stožer vjeruje u Gojunovu priču i tvrdi da to nije bio izoliran slučaj
Naši partneri pišu
Message