Sport

Komentari 48

'Udarac u potiljak je najopasniji u boksu i ne smije se tolerirati'

'Udarac u potiljak je najopasniji u boksu i ne smije se tolerirati'

Pobjeda najboljeg hrvatskog boksača nije pod upitnikom, no u boksačkoj zajednici naveliko se priča o udarcima u potiljak koje je Hrga uputio dok se Molina saginjao

Filip Hrgović maestralnom izvedbom nokautirao je bivšeg dvostrukog izazivača za svjetsku titulu Erica Molinu i treći put obranio svoj internacionalni WBC naslov.

Do desete profesionalne pobjede u isto toliko mečeva stigao je lakše od očekivanog uzevši u obzir Molinino ime i status u boksačkom svijetu kao i golemo iskustvo na najvećoj razini.

Pobjeda najboljeg hrvatskog boksača nije pod upitnikom, no u boksačkoj zajednici naveliko se priča o udarcima u potiljak koje je Hrga uputio dok se Molina saginjao.

Glavni sudac meča Ian John Lewis odmahnuo je rukom i svaki put dopustio da se meč nastavi bez opomene niti sankcije što je izazvalo reakciju predsjednika WBC-a Mauricia Sulaimana.

- Udarci u potiljak su ilegalni i to moraju prihvatiti svi suci. To je najopasniji udarac u boksu i ne smije se nikako tolerirati - napisao je Sulaiman na Twitteru.

- Ja ga nisam namjerno udarao u potiljak. Tamo sam ga pogodio jer je okretao leđa i bježao od meča. Udarci su bili legalni, tu je sudac čiji je posao to ocijeniti i kazniti ako je potrebno - rekao je Hrgović nakon meča ne bježeći od toga što se dogodilo.

Kako god, ilegalni udarci ne umanjuju pobjedu nad Molinom kojeg je Hrga u potpunosti deklasirao i koji je u cijelom meču bacio dva-tri poštena udarca.

Najčitaniji članci