Obavijesti

Tech

Komentari 1

Hrvatske kompanije predstavljaju što znaju i mogu!

Hrvatske kompanije predstavljaju što znaju i mogu!

Na Digital Takeoveru u organizaciji 24sata s glavnim sponzorom Hrvatskim Telekomom posjetitelji će u sklopu expo dijela na licu mjesta moći isprobati najnovija tehnološka dostignuća hrvatskih startup kompanija

VIDEO

U sklopu expo dijela summita posjetitelji će se moći upoznati s najnovijim tehnološki dostignućima i inovativnim projektima hrvatskih kompanija. Više od 40 izlagača predstavit će svoje proizvode, aplikacije i rješenja, a posjetitelji će moći i sami isprobati ili dobiti bolji uvid u njihove proizvode. U nastavku vam predstavljamo neke od članova Zagrebačkog inovacijskog centra Zicer, poduzetničke potporne institucije Grada Zagreba koja provodi aktivnosti potpore razvoja i unapređenja poduzetničkog okruženja i društva u cijelosti, koji će svoja tehnološka dostignuća predstaviti 13. ožujka u sklopu expo dijela Digital Takeovera.

Samo na Digital Takeoveru saznajte sve o letećem taksiju
Samo na Digital Takeoveru saznajte sve o letećem taksiju


Od Rutmap smart city rješenja koje nudi virtualni prikaz Zagreba sa znamenitostima, preko Silver Monitora - sustava za praćenje zdravlja i sigurnosti starije pokretne populacije do Urban Oasis sustava koji kombinira vertikalni uzgoj biljaka s visokom tehnologijom. Sve to i puno više vas očekuje na Digital Takeoveru.

Član Uprave tehnološkog giganta na Digital Takeoveru
Član Uprave tehnološkog giganta na Digital Takeoveru

ASAP-Concept nudi novo rješenje za praćenje tuče

Tvrtka ASAP-Concept je kroz svoj prvi projekt ASAP (ASAP – Autonomni sustav za analizu i praćenje tuče) kreirala rješenje za potrebe praćenja i analize tuče. Tako su odlučili doskočiti problemu s kojim se već duže vremena susreće meteorološka zajednica. Naime, prema klimatskim projekcijama ekstremne vremenske prilike, koje uključuju i tučonosne oblake, vjerojatno će u budućnosti biti učestalije i intenzivnije. Državni hidrometeorološki zavod je u 2019. za obranu od tuče osigurao 12.952.500 kuna, a mnoge zemlje EU su zaključile da je obrana od tuče raketama i prizemnim generatorima uzaludno trošenje novca jer je učinkovitost upitna i nedokaziva. Stoga ovaj projekt ima veliku budućnost

Stručnjakinja za medijske koncepte na Digital Takeoveru!
Stručnjakinja za medijske koncepte na Digital Takeoveru!

Event Roster nudi suvremeni način promocije i informiranja o turističkim destinacijama

Rutmap je smart city rješenje tvrtke Event Roster i to u obliku mobilne aplikacije te web stranice koje krajnjem korisniku nudi virtualni prikaz Grada Zagreba sa svim njegovim povijesnim i kulturnim znamenitostima. Uz mnogobrojne turističke ture i opise znamenitosti uz street view pregled nudi virtualno razgledavanje (360°ﹾ) objekata te popis svih zbivanja u gradu. Korisnici aplikacije mogu pomoću GPS-a i integrirane navigacije pronaći sve željene lokacije. Projekt predstavlja suvremeni način plasiranja korisnih informacija kao i novi način promocije određenih turističkih destinacija i to u skladu sa očekivanjima turista iz EU  i drugih zemalja. Cjelokupan sadržaj aplikacije korisnicima je dostupan na njihovim mobilnim uređajima bez obzira jesu li im isti spojeni na podatkovnu mrežu ili ne. 

Silver technologies razvija visoko-tehnološke proizvode u domeni zdravstva

Silver technologies je startup koji se bavi se razvojem visoko-tehnoloških proizvoda - pametnih narukvica i softvera. Proizvod koji je u fokusu razvoja tvrtke je Silver Monitor. Riječ je o naprednom sustavu za praćenje zdravlja i sigurnosti starije, slabo pokretne populacije. Čitav sustav osmišljen je u svrhu poboljšanja kvalitete života i zdravstvene skrbi za stariju populaciju. Silver Monitor se sastoji od pametne narukvice koja prikuplja biometrijske podatke. Trenutno imaju dostupno 5 funkcionalnosti praćenja te se podaci u njihovom sustavu strukturiraju i analiziraju upotrebom napredne tehnologije strojnog učenja. Na temelju ove analize mogu detektirati i prevenirati potencijalne zdravstvene probleme i eventualne ozljede te padove kod starije populacije. Osim narukvice koja prikuplja podatke, Silver Monitor se uključuje i platformu koja omogućuje uvid u stanje zdravlja starijih ljudi, a namijenjena je zdravstvenim profesionalcima i članovima obitelji.

Digitalni ekspert iz LEGO svijeta na Digital Takeoveru 2020.!
Digitalni ekspert iz LEGO svijeta na Digital Takeoveru 2020.!

  

Q Research kroz svoju platformu istražuje iskustvu korisnika kojim grade management experience 

Q Research je tvrtka koja pruža uslugu prikupljanja i analize podataka klijentovih postojećih i budućih potrošača, a kako bi mogli uštedjeti u nekoliko različitih područja. Njihovo riješenje nije samo softversko, ono je i organizacijski prilagođeno potrebama klijenta u području pronalaska ciljane skupine potrošače, plasmana proizvoda, promocije i logistike. Cilj tvrtke je da kroz njihova rješenja klijent svojim poslovnim procesima pruži inovaciju koja će se prije svega svidjeti njihovim potrošačima, ali i ostalima. Kroz iskustva ciljane publike, bazirana na istraživanja u realnom vremenu, dobivaju rezultate koje mogu proslijediti svojim korisnicima. 

Shazam za video premijerno na Digital Takeoveru u ožujku 2020.!
Shazam za video premijerno na Digital Takeoveru u ožujku 2020.!

Urban Oasis kroz tehnologiju daje znanje kako u dnevnom boravku uzgojiti bilje ili salatu

Urban Oasis je projekt koji kombinira vertikalni uzgoj biljaka s visokom tehnologijom. Sustav nudi nekoliko prikladnih mikroklima za uzgoj velikog broja biljaka, uz ogromne uštede vode i hranjivih sastojaka. Riječ je o spoju IoT-a, aeroponskog staklenika, inteligentnih algoritama te strasti prema prirodi, hrani i bilju. Tim koji je radio na projektu motiviran je mogućnostima ubrzane automatizacije, Cloud rješenja te financijske i ekološke učinkovitosti. Njihov proizvod uključuje procjenu vremena do ubiranja, predviđanje potrošnje vode, električne energije i mogućnost optimalnog iskorištavanja CO2 iz okolnog prostora (kuća, ured, javno mjesto), potom naknadno obogaćenje kisikom. Urban Oasis svoju funkcionalnost osigurava modernim dizajnom koji se odlično stapa s prostorom.


Više od 40 predavača i stručnjaka svjetske klase u 20 sati programa 

Inovacijski i transformacijski summit & expo ove godine prostire se na čak 7000 četvornih metara, a bogatom programu posjetitelji će čuti neke od najutjecajnijih predavača i stručnjaka današnjice. Među njima je keynote speaker koji prvi put dolazi u ovaj dio Europe Marc Randolph, suosnivač globalnog diva Netflix čiji su filmovi ove godine bili među glavnim favoritima za nagradu Oscar. Tu je i megapopularni Stelarc, slavni australski umjetnik i performer koji svojim radom pomiče granice ljudskog tijela, Mate Rimac i Ivan Mrvoš kraljevi startupa, Korado Korlević, vodeći hrvatski astronom i znanstvenik, Jan Gulliksen, savjetnik švedskog ministra za digitalizaciju, Lars Silberbauer, digitalni genije iz LEGO svijeta, Dr. Morgaine Gaye, svjetska food futuristica, Zlatko Dalić, jedan od najbolji svjetskih trenera, Tanja Bivic Plankar, predsjednica organizacije Blockchain Alliance Europe, Elias Aalto, suosnivač globalne kompanije za dostavu hrane iz Wolta, Stine Bjerre Herdel, danska stručnjakinja za razvoj digitalnih medija, Srini Gopalan, član Uprave tvrtke Deutsche Telekom AG za Europu, Ivan Ročić iz Securitas Hrvatska, ali i razni državnici, vizionari, inovatori, tehnološki izumitelji, financijski i digitalni eksperti i marketinški stručnjaci. Svi oni zajedno obradit će inovacije i digitalnu transformaciju svih industrija – od telekomunikacija, financija, automobilske, medijske i prehrambene industrije, farmacije, retaila i mnogih drugih. 

Vodeći virtuozi inovacija na expo dijelu Digital Takeovera
Vodeći virtuozi inovacija na expo dijelu Digital Takeovera


Digital Takeover poseban naglasak stavlja na inspiraciju i aktivni networking apostrofirajući ga kao neophodne alate u stvaranju kvalitetne biznis transformacije i općenito poslovne klime u društvu čime evidentno postaje nezaobilazan događaj u 2020.
Stoga ne propustite priliku nabavite svoju kartu. Kupnjom paketa kotizacija možete ostvariti značajne uštede u odnosu na redovnu vrijednost paketa:
4 + 1 gratis – 20% uštede
9 + 3 gratis – 25% uštede
12 + 5 gratis – 30% uštede

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh
DIGITAL TAKEOVER

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja
ZNAČAJNA UŠTEDA

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja

Ljetna sezonska sniženja su završila, no to ne znači i kraj popustima i niskim cijenama. Ako pomnije pratimo ponude u trgovinama i web shopovima, proizvode po sniženim cijenama možemo kupovati tijekom cijele godine
Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska
Marka iz budućnosti

Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska

Uskoro će se na domaćem tržištu pojaviti prva digitalno-analogna kombinacija poštanske marke, čiji će dio služiti za uobičajeno slanje pošte, a dio za korištenje na blockchainu