Obavijesti

Tech

Komentari 1

Na Digital Takeoveru sve o pošti budućnosti ekskluzivno

Na Digital Takeoveru sve o pošti budućnosti ekskluzivno

Na najvećem regionalnom summitu i expou u organizaciji 24sata uz glavnog sponzora Hrvatskog Telekoma, poštu budućnosti predstavit će predsjednik Uprave i izvršni direktor za digitalnu transformaciju Hrvatske pošte

VIDEO

Dostava dronovima, brza isporuka u samo jednom danu, uvođenje robota za prijevoz te inovativni dBox uz koji više neće biti potrebno preuzimati pakete u pošti – sve su to samo neki od inovativnih projekata kojima Hrvatska pošta razvija industriju 4.0 te kreće u smjeru povezivanja sustava baziranih na internetskoj tehnologiji radi uspostave komunikacije između strojeva, ljudi, proizvoda i poslovnih sustava. 

Njihov tim se aktivno bavi uvođenjem novih rješenja u poslovanje, od robota, autonomnih vozila, proširene stvarnosti, analitike podataka i interneta stvari, a na najvećem regionalnom summitu & expou Digital Takeoveru, Hrvatska pošta predstavit će neke od njih.

Tu je autonomni robot Gideon Brothers - prvi hrvatski industrijski robot, kojeg je u prosincu prošle godine Hrvatska pošta uvela za prijevoz paleta u Novi sortirni centar. Predstavit će i Ducati električni kvadribicikl, električno vozilo koje koriste za dostavu u užim gradskim jezgrama zbog praktičnosti i lakoće upravljanja. Kvadribicikl ima i prtljažnik za pakete, a njegovim korištenjem Hrvatska pošta godišnje će smanjiti emisiju CO2 za 7,6 tona. 

Samo na Digital Takeoveru saznajte sve o letećem taksiju
Samo na Digital Takeoveru saznajte sve o letećem taksiju


Izložena će biti i bespilotna letjelica kojom je Hrvatska pošta uspjela obaviti prvu dostavu od zadarske luke Gaženice do Preka na otoku Ugljanu. Riječ je o dronu koja može prenijeti teret do 200 grama i leti potpuno autonomno unaprijed programiranom rutom. Tijekom ovogodišnjeg pilot-projekta, dron je desetak puta uspješno dostavio pošiljke, a letio je i po buri. Posjetitelji će moći vidjeti i kako funkcionira inovativni dBox. Riječ je o metalnoj kutiji koja se montira ispred doma, slično kao i poštanski sandučić, pa je dostava paketa moguća i u vrijeme kada korisnik nije kod kuće. Korisnici po svoj paket više neće morati odlaziti u poštu nego će ga jednostavno preuzeti iz svog dBox-a. 

Osim toga, treba spomenuti i kako su u Hrvatskoj pošti su u studenom prošle godine preuzeli Locodels te tako korisnicima s područja Zagreba i okolice ponudili mogućnost dostave istog dana. U zadarskim poštanskim uredima su pak proveli pilot-projekt otkupa kriptovaluta. Nakon što su se rezultati tog projekta pokazali uspješnim i to da postoji interes korisnika, odlučili su proširiti tu uslugu na 55 poštanskih ureda u svim županijama. U tim istim uredima se kriptovalute (Bitcoin, Ethereum, Stellar, Ripple i EOS) mogu promijeniti u kune i to podnošenjem zahtjeva koji se skenira putem QR koda.

Stvaranje pošte budućnosti 

To da u vremenu novih tehnologija i digitalizacije, za Hrvatsku poštu postoji nevjerojatna prilika za razvoj novih usluga u digitalnom okruženju zna i Ivan Čulo, koji je od 2017. na poziciji predsjednika Uprave HP-a. Upravo pod njegovim vođenjem, Hrvatska pošta prometnula se u modernog poštanskog operatora koji zna da za sigurnu poštansku budućnost treba izgraditi ozbiljne preduvjete i isprobati rješenja koja su do jučer možda bila potpuno nezamisliva. Sa svojom uspostavljenom nacionalnom mrežom i iskustvom u isporuci, a uz uvođenje novih tehnologija, pošta postaje učinkoviti partner u e-trgovini i drugim segmentima poslovanja. 
Ivan Čulo bit će govornik na Digital Takeoveru, najvećem regionalnom inovacijskom i transformacijskom summitu. Uz njega, više o stvaranju pošte budućnosti govorit će i izvršni direktor za digitalnu transformaciju Krešimir Radošević, koji se pridružio timu Hrvatske pošte upravo na poziv Ivana Čule. Radošević je jedan od vodećih hrvatskih IT stručnjaka, s bogatim iskustvom u privatnom sektoru. U svom radu brzo detektira slabe točke infrastrukture, a jednako tako otkriva potencijale koji će sutra činiti razliku u poslovanju i pristupu korisnicima. 

Vodeći virtuozi inovacija na expo dijelu Digital Takeovera
Vodeći virtuozi inovacija na expo dijelu Digital Takeovera

Predavači i stručnjaci iz cijelog svijeta

Na Digital Takeoveru predavanje će u više od 20 sati bogatog programa održati preko 40 predavača među kojima se posebno ističu keynote speaker Marc Randolph, suosnivač globalnog diva Netflix, Stelarc, slavni australski performer i umjetnik, koji svojim radom pomiče granice ljudskog tijela, kraljevi startupa Mate Rimac i Ivan Mrvoš, Korado Korlević, vodeći hrvatski astronom i znanstvenik, Jan Gulliksen, savjetnik švedskog ministra za digitalizaciju, Lars Silberbauer, digitalni genije iz LEGO svijeta, Dr. Morgaine Gaye, svjetska food futuristica, Tanja Bivic Plankar, predsjednica organizacije Blockchain Alliance Europe, Elias Aalto, suosnivač globalne kompanije za dostavu hrane Wolt, Zlatko Dalić, jedan od najboljih svjetskih nogometnih trenera, Srini Gopalan, član Uprave tvrtke Deutsche Telekom AG za Europu, Ivan Ročić, predsjednik Uprave Securitas Hrvatska, ali i razni državnici, vizionari, inovatori, tehnološki izumitelji, financijski i digitalni eksperti i marketinški stručnjaci.


Više od 40 expo predavača predstavlja tehnološka dostignuća

Ove godine posjetitelji će u novom expo dijelu summita dobiti ekskluzivan cjelodnevni uvid u najnovija transformacijska i inovacijska dostignuća hrvatskih kompanija. Na licu mjesta moći će testirati napredne tehnološke proizvode iz raznih industrija. Tako Securitas Hrvatska predstavlja najnovija rješenja za zaštitu pojedinaca i objekata, Mate Rimac sofisticirane Greyp bicikle, Iron Bull atraktivne igračke – tenkove, AIR-RMLD bespilotnu letjelicu, a VR Pole uređaj za projekciju virtualne stvarnosti. Tu su još i tehnološke inovacije iz tvrtke Holofication i ekološki održive tenisice Miret, a premijerno će biti predstavljena ExRey interaktivna mobilna aplikacija. Radi se o tehnologiji koja mijenja način gledanja video sadržaja i dodaje novu dimenziju interakcije.

Stručnjakinja za medijske koncepte na Digital Takeoveru!
Stručnjakinja za medijske koncepte na Digital Takeoveru!

Ostvarite 10% popusta uz Mastercard i Maestro

Digital Takeover svim posjetiteljima osigurava 10% popusta za plaćanja Mastercard® i Maestro® karticama.

Aktivan networking uz Digital Takeover aplikaciju

Digital Takeover ove godine poseban naglasak stavlja upravo na aktivni networking apostrofirajući ga kao neophodne alate u stvaranju kvalitetne biznis transformacije i općenito poslovne klime u društvu čime evidentno postaje nezaobilazan događaj u 2020. Tako će posjetitelji će tijekom Digital Takeovera imati na raspolaganju i Spotsie, višenamjensku aplikaciju za event management čije će prednosti kao krajnji korisnici moći iskoristiti za još jednostavnije networkanje i praćenje programa summita.

Čovjek koji je otkrio 1400 planeta stiže na Digital Takeover!
Čovjek koji je otkrio 1400 planeta stiže na Digital Takeover!

Na propustite priliku

Stoga ne propustite priliku nabavite svoju kartu čija cijena raste 6. ožujka. Kupnjom paketa kotizacija možete ostvariti značajne uštede u odnosu na redovnu vrijednost paketa:
4 + 1 gratis – 20% uštede
9 + 3 gratis – 25% uštede
12 + 5 gratis – 30% uštede

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh
DIGITAL TAKEOVER

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja
ZNAČAJNA UŠTEDA

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja

Ljetna sezonska sniženja su završila, no to ne znači i kraj popustima i niskim cijenama. Ako pomnije pratimo ponude u trgovinama i web shopovima, proizvode po sniženim cijenama možemo kupovati tijekom cijele godine
Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska
Marka iz budućnosti

Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska

Uskoro će se na domaćem tržištu pojaviti prva digitalno-analogna kombinacija poštanske marke, čiji će dio služiti za uobičajeno slanje pošte, a dio za korištenje na blockchainu