Tech

Komentari 58

Uživo iz Zagreba: Završnica Esports prvenstva Hrvatske

Uživo iz Zagreba: Završnica Esports prvenstva Hrvatske

Veliko finale Esports prvenstva Hrvatske upravo je počelu u centru Zagreba.

Nakon višemjesečnog natjecanja, prva sezona Esports prvenstva Hrvatske danas ulazi u svoju završnicu, i to velikim finalom u srcu Zagreba, odnosno prostorijama Stabla znanja by A1.

Upravo tamo saznat ćemo imena prvih pobjednika državnih turnira u Fortniteu, League of Legendsu i FIFA-i 20. Radi se o prvom gaming natjecanju u Hrvatskoj usredotočenom isključivo na škole i fakultete, i to zato što Esports prvenstvo Hrvatske za svoj glavni cilj promovira odgovoran pristup videoigrama, ideju gaminga kao sporta te ogroman potencijal koji ova industrija ima za ekonomiju u Lijepoj Našoj.

Sve ovo ostvareno je bez kotizacija, odnosno svi sudionici Esports prvenstva Hrvatske igraju na njemu potpuno besplatno. To su omogućili sponzori natjecanja - Coca-Cola, Trikoder, Kraš, Makro Mikro i Pizz'up. I dok je novčani dio nagrada za igrače osiguran za pobjednike tri turnira koji će se okončati u subotu, nitko tko se plasirao u finale Esports prvenstva Hrvatske neće otići kući praznih ruku, obećali su iz organizacije.

Stream uživo i kasnije snimke možete pratiti na YouTube i Twitch kanalima Lvl8.-a.