Obavijesti

Video

Komentari 23

Emilija Kokić: 'I dalje mislim da se to dogodilo nekom drugom'

Emilija Kokić: 'I dalje mislim da se to dogodilo nekom drugom'
1

Emilija Kokić prva je i jedina hrvatska eurovizijska pobjednica. Točno 31 godinu nakon raspričala se o nastupu, otkrila što trenutačno radi te nedostaje li joj pozornica

VIDEO

Prošla je trideset jedna godina od pobjede Emilije Kokić na Eurosongu s pjesmom 'Rock me'. Pjevačica se prisjetila najuzbudljivijeg događaja u karijeri i na YouTube kanalu 24sata reagirala na svoj eurovizijski nastup koji se održao u švicarskoj Lausannei. Od Jugoslavije se nije previše očekivalo, no luckasta pjevačica je uspjela televizijski spektakl dovesti u Zagreb. 

POGLEDAJTE EMILIJINU REAKCIJU NA 'ROCK ME':

- Taj osjećaj prvog dana probe je bio užasavajuć, vladala je trema, ali više bih ja rekla odgovornost. Mi smo bili mlad i anoniman bend. Većini zemalja se događa da kad pošalju mlade ljude koji nemaju iskustva, onda im treba cijeli tim da ih podrži, da bude uz njih, da se osjećaju sigurno. Tako je nama i bilo, mi smo osjećali sigurnost. No svejedno, sam taj osjećaj koliko milijuna ljudi vas gleda, a emisija je uživo i nemate mogućnost pogriješiti i reći 'čekajte, dajte da još jednom ponovim' - rekla je. 

Imala je tek 21 godina, a uz nju, grupu su činili Dalibor Musap (klavijature i vokal), Nenad Nakić (bas i vokal), Zvonimir Zrilić (gitara i vokal) i Boško Colić (bubnjevi). 

U Švicarsku su stigli nekoliko dana ranije, a svaki dan su se održavale probe. Kaže da su se tako postepeno navikavali na pozornicu te da joj je postalo jako ugodno. Zbog toga je pobjednički nastup odradila puno bolje nego što je očekivala. Trema je nestala, a reflektori su tome dodatno pridonijeli jer nije vidjela publiku te je imala osjećaj kao da su sami u dvorani. Nagomilanom stresu otežala je jedna anegdota, koja se tad činila ogromnim problemom, a danas joj izmami osmijeh na licu. 

'Rock me' bi sad na Eurosongu po mom izboru pjevala Franka'
'Rock me' bi sad na Eurosongu po mom izboru pjevala Franka'

- Izgubila nam se prtljaga sa scenskom odjećom. I to traženje je trajalo četiri do pet dana. Mi smo tek dan prije nastupa dobili prtljagu. Uopće ne znam kako smo to uspjeli, nadali smo se i vjerovali da će nam aviokompanije vratiti izgubljenu prtljagu i stvarno se to dogodilo - rekla je. Zahvaljujući stilistici, kaže, na pozornici su izgledali poput 'izvanzemaljaca', potpuno stilizirani.

- Imam osjećaj kao da je to bio netko drugi jer to je kao da ja vas pitam 'sjećate li se prvog dana kad ste sjeli u školsku klupu'. Vjerojatno se nekako može vratiti sjećanje, no ovog trenutka ne mogu povezati sjećanja. To je bila prevelika količina različitih emocija. Glava mi je bila zbunjena, no srce je to znalo udomiti - priznala je. 

Nagradu joj je na pozornici uručila svjetska diva Celine Dion, a Emiliji je i danas toplo oko srca kad se sjeti tog trenutka.

Cijelu reakciju na eurovizijski nastup pogledajte na YouTube kanalu 24sata. 

POGLEDAJTE 24 PITANJA S EMILIJOM KOKIĆ GDJE NAM JE I ZAPJEVALA:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu