Obavijesti

Video

Komentari 9

'Mislim da LeBron James nikad neće stići Michaela Jordana...'

'Mislim da LeBron James nikad neće stići Michaela Jordana...'
4

Hrvatski košarkaš Roko Leni Ukić odgovorio je na 24 pitanja. Otkrio je što to nedostaje hrvatskoj košarci te što možemo naučiti od Srba te kako gleda na seriju 'The Last Dance'

VIDEO

Za veliki uspjeh nam nedostaje nekada puno, nekada malo. Kao narod priznajemo samo finala. Slovenci imaju jedan uspjeh, Hrvatska ima ukupno gledajući bolje rezultate. To su činjenice, ali od Srba se može puno toga naučiti, rekao nam je Roko Leni Ukić, hrvatski košarkaški reprezentativac.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Uvijek imam motiv za nešto napraviti s reprezentacijom. Imamo realnu priliku za OI, no to se sada oduljilo. Izbornik me vidio u tom projektu, a ja sam rekao - zašto ne? - objašnjava Roko razloge povratka u reprezentaciju. Ukić je u svojoj karijeri igrao u najboljim europskim klubovima, a okušao se i u NBA-u.

- Najbolji grad je tamo gdje dobro igraš. Bilo je sjajnih perioda. Toronto, Fenerbahče, Panathinaikos… ti klubovi su bili moj vrhunac karijere. Nisam igrao u Milwaukeeju, a bio sam mlad i gladan košarke. Došao je poziv iz Fenera i otišao sam u Istanbul. - objašnjava Roko zašto se nije duže zadržao u NBA-u gdje je u prvoj sezoni u Torontu igrao zapaženu ulogu. Dodao je i da su najbolji playmakeri s kojima u NBA-u tada bili Chris Paul i Steve Nash.

- Meni je Jordan ispred LeBrona. Ne znam kako LeBron može dostići Jordanovih šest prstenova. To će mu vječno ići u prilog. Vjerojatno su Bullsi s Jordanom i Pippenom najbolja ekipa koja je igrala NBA, ako ne najbolji onda blizu, a nama svima je jasno da Kukoč zaslužuje biti u Hall of Fameu - opisuje Roko tako seriju koja je zaludila košarkaški svijet, The Last Dance.

Na vrhuncu svoje karijere Roko je igrao u Panathinaikosu i Feneru pa smo ga pitali gdje je vatrenija atmosfera. 

- Veći rat je na grčkom finalu. Derbiji Panathinaikosa i Olympiakosa su nešto posebno, to tko nije proživio ne može znati o čemu se tu radi - kaže i ističe nekoliko trenera koji su mu obilježili karijeru.

- Moram istaknuti Spahiju i Repešu, a već na zalasku karijere mi je puno pomogao Jure Zdovc - objašnjava, a za nas je izdiktirao i najbolju hrvatsku petorku svih vremena.

- To je lako. To su Dražen Petrović, Bojan Bogdanović, Toni Kukoč, Dino Rađa i Krešimir Ćosić - zaključuje i tvrdi da su jedino za čime žali u svojoj karijeri su neke nesretne situacije, neke lopte, šut, sudačke odluke... ali tvrdi i da je u svakoj sezoni dao sve od sebe.

Pokretanje videa...

Roko Leni Ukić i 24 pitanja 19:56
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode