Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

10 super načina kako popraviti raspoloženje i vratiti energiju

10 super načina kako popraviti raspoloženje i vratiti energiju

Stres i napetost negativno utječu na dobro raspoloženje. Vježbanje, boravak u prirodi, glazba i jutarnja kupka mogu biti jako dobri trikovi za postizanje dobrog raspoloženja.

VIDEO

Posao i svakodnevni život donosi mnoštvo problema koji stvaraju stres. Kada vas pogodi teško i loše razdoblje koje kvari sreću, nemojte očajavati. To je nešto što se redovito događa svakome i najčešće je prolazno. Uz pomoć ovih jednostavnih savjeta podignite raspoloženje. 

1. Izađite u prirodu

Ne morate provesti čitav dan u prirodi kako biste se bolje osjećali. Dovoljno vam je samo pet minuta uživanja u blagodati zelenila. Okružite se drvećem i lijepim krajolikom. Priroda će vas smiriti, podići raspoloženje i samopoštovanje. Nemojte ovo raditi samo kada se osjećate loše. Stalan odlazak u prirodu pozitivno će se odrazit ne samo na mentalno već i fizičko zdravlje.

Free Happy Woman Enjoying Nature. Outdoor. Freedom concept. Beauty Girl over Sky and Sun. Sunbeams

2. Vježbajte

Svakodnevna tjelovježba zdrava je, osnažuje tijelo i oslobađa stres. Čak i ako redovito vježbate, tijekom dana ili tjedna dođe trenutak kada ste umorni ili nemotivirani. Ako dođe do toga, ne morate trčati u teretanu. U vlastitom domu napravite deset skokova ili čučnjeva. To će vam podići raspoloženje i vratiti energiju.

Zaljubljenost nije nikakav uvjet za trajnu vezu ili sretan brak
Zaljubljenost nije nikakav uvjet za trajnu vezu ili sretan brak

3. Učinite nešto lijepo za druge

Kako bi se i sami bolje osjećali učinite lijepu gestu za člana obitelji, prijatelja ili susjeda. Skuhajte večeru i okupite prijatelje, poklonite nešto ili jednostavno nekome napravite uslugu i olakšajte bližnjima u nevolji. Usrećivanjem drugih uveseljavate i sebe.

happy friends having dinner at summer garden party

4. Pripremite si jutarnju kupku

Dva do tri puta tjedno prije nego što započnete dan napravite si kupku u kojoj ćete provesti 15 minuta do pola sata. U nju možete dodati morsku sol ili eterično ulje lavande. Ova metoda pomoći će vam da se opustite i posvetite sebi i pritom ćete se osjećati bolje.

5. Ukrasite dom cvijećem

Postoji dobar razlog zašto šaljemo cvijeće onima koji leže u bolničkom krevetu ili kao rođendanski poklon. Cvijeće doista usrećuje ljude. Studija provedena Sveučilište u Sjevernoj Floridi iz 2018. godine pokazala je da su žene bile sretnije i manje pod stresom nakon što su nekoliko dana u svojim kućama imale svježe cvijeće.

Luxury bouquets of flowers in the hat box. roses in the hands women. Pink Colour peonies

6. Složite veselu play-listu

Glazba ima umirujući učinak. Pozitivno djeluje na stres i vraća dobro raspoloženje. Sastavite play-listu sa svojim omiljenim energičnim pjesmama koje vam daju motivaciju. Nakon samo jedne preslušane pjesme osjećat ćete se bolje.

Veliki test: Koja je vaša prava osobnost u uzavreloj pustinji?
Veliki test: Koja je vaša prava osobnost u uzavreloj pustinji?

7. Pomozite potrebitima

Učinit ćete dobro djelo i sam čin dobročinstva dobro će utjecati na vas. Donirajte odjeću koju više ne nosite, volontirajte u domu za djecu ili starije ili donirajte koliko možete u neku udrugu koja pomaže bolesnima i siromašnima.

8. Sačuvajte poruke ili fotografije koje vas usrećuju

Kada se osjećate potišteno ili jednostavno nije vaš dan, otvorite neku staru poruku koja vas je razveselila. Pogledajte stare fotografije nekog događaja ili putovanja kada vam je bilo lijepo. To će vam možda potaknuti nostalgiju, ali će vas i oraspoložiti.

looking at photos

9. Obucite vesele čarape

Ovo je jednostavan i zabavan način da popravite dan. Zabavni razgovor počinje kada netko primijeti šarene čarape na vašim stopalima. Osim toga, osjećat ćete se slobodno i uveseliti ćete ugodnu kućnu atmosferu.

10. Isključite mobitel

Odmaknite se od virtualnog svijeta na barem sat vremena. Stalno pregledavanje društvenih mreža i tipkanje po mobitelu neće vam pomoći prilikom opuštanja i punjenja baterija. Isključite se! Radite nešto nevezano za tehnologiju kao što je trening, kuhanje ili čitanje knjige.

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje