Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Bijela boja posteljine baš i nije najbolji izbor za spavaću sobu

Bijela boja posteljine baš i nije najbolji izbor za spavaću sobu

Stručnjaci za spavanje kažu kako veliku ulogu u usnivanju igra boja, a bijela boja posteljine možda je ono što vam smeta kako biste zaspali i nesmetano spavali do jutra

VIDEO

Boja je važna kada je u pitanju stvaranje savršenog okruženja za spavanje. Međutim, stručnjaci za spavanje upozorili su da se savršena paleta svodi na više od izbora boja, piše HomesAndGardens.

POGLEDAJTE VIDEO: Odabir karijere i inteligencija povezani su sa količinom sna

Pokretanje videa...

Ranoranilac ili noćna ptica 01:11

Dok je poznato da će boja zida utjecati na to kako spavate, manje ljudi zna da je boja posteljine jednako važna za dobar noćni odmor. Stoga je vrijeme da preispitate svoje ideje za spavaću sobu i spavate u novom transformativnom tonu.

Zašto nikada ne biste trebali koristiti bijelu posteljinu - za dobar san

Dok mnoga istraživanja sugeriraju da su neutralne boje najbolje za vaš dom, stručnjakinja za spavanje Dorothy Chambers iz SleepJunkie tvrdi da je suprotno kad je riječ o posteljini.

- Kad su u pitanju plahte, najbolje su nijanse žute, narančaste, crvene i crne obitelji. Klonite se bijelih i svijetlo plavih - kaže Dorothy.

Smatra da ove boje utječu na razinu melatonina, hormona koji epifiza oslobađa noću. Ove boje utječu na melatonin, što znači da mogu utjecati i na ciklus spavanja i buđenja.

Za bolji san vježbajte četiri do šest sati prije odlaska u krevet
Za bolji san vježbajte četiri do šest sati prije odlaska u krevet

- Prije nego što preuredite spavaću sobu, razmislite ne samo o tome kako će boja izgledati nego i kako će utjecati na vas - dodaje Dorothy.

Sličnog je stava i neuropsiholog Alexander Burgemeester koji ponavlja upozorenje stručnjaka.

Top above high photo of dreamy calm man lying on bed sleeping on linen his back have dreams enjoy weekends free time wear checkered pajama in house indoors

- Iako su tkanina i kvaliteta posteljine važni, za dobar san je jednako važna i boja. Najbolje je koristiti posteljinu tamnije boje kako biste se bolje naspavali - kaže Burgemeester.

Preporučuje korištenje jednog od najpopularnijih trendova sugerirajući da su siva i tamnozelena plahta izvrsne alternative za poboljšanje navika spavanja. Dodaje da posebno svijetle boje plahte često ometaju san jer mogu naprezati oči dok se opuštate, pa je bolje odlučiti se za neutralne boje koje neće utjecati na vaše spavanje na negativan način.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'TKO MI BOLJE KUHA?'

Top čajevi: Lavanda se pije za bolji san, a glog za manje stresa
Top čajevi: Lavanda se pije  za bolji san, a glog za manje stresa
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'
ŠTO MISLITE O IDEJI?

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'

Amerikanci Marcy Donnelly (50) i Chris Buerger (52), spojili su svoja prezimena kada su se vjenčali 2000. godine. Kažu da je počelo kao šala, no na kraju im sve ima smisla
'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom