Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Deset trikova kuhara za ručak kao da je iz najfinijeg restorana

Deset trikova kuhara za ručak kao da je iz najfinijeg restorana
1

Uzmite limunov sok, sok od limete ili čak malo octa kao posljednji korak kod kuhanja tjestenine, juhe, krumpira te mesa i ribe na žaru. Krumpiri se kod kuhanja dodaju u hladnu vodu

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ovim cvijećem privucite pčele u vrt i povrće će bolje 'roditi'

1. Ne bacajte korijen ostatke povrća i bilja

Profesionalni kuhari ništa ne bacaju. Oni stabljike peršina, celera i slično koriste za umake i juhe. Važno je samo prije posluživanja, iz juhe izvaditi stabljike, piše BuzzFeed. 

2. Za više okusa za kraj jelu dodajte nešto kiselo

Savjet broj jedan francuskog kuhara Daniela Bouluda je da svoje jelo dovršite s kiselinom. Jednako je važna kao i sol, ali se često zaboravlja. Uzmite limunov sok, sok od limete ili čak malo octa kao posljednji korak kod kuhanja tjestenine, juhe, krumpira te mesa i ribe na žaru.

POGLEDAJTE VIDEO: Za ručak bez nereda

Pokretanje videa...

kuhanje 01:18

3. Solite cijelo vrijeme 

- Većina ljudi stavlja previše soli na početku i na kraju kuhanja. Dodajte sol po malo tijekom kuhanja - kaže chef Jamie Bissonnette.

4. Piletinu pržite dva puta kako bi bila hrskava 

Kuhar i ugostitelj Marcus Samuelsson preporučuje da piletinu pečete jedanput, izvadite i ostavite da se stoji oko 10 minuta, a zatim je pecite opet na tri minute.

Dreamstime

5. Tajni sastojak za sočno meso s roštilja

- Uvijek koristim riblji umak kod pripreme mesa na roštilju. Izlijevam ga po mesu na otvorenoj vatri - kaže kuhar Kristopher Edelen.

6. Sol u kavi

Neki dodaju prstohvat soli u kavu prije kuhanja kako bi nestala gorčina.

7. Za savršeno kuhane krumpire 

Ubacite ih u hladnu, a ne u kipuću vodu. Dok se budu kuhali, manje će se raspadati. 

Fotolia

8. Ispod daske za rezanje stavite vlažan ručnik 

Kako se ne bi ozlijedili pri rezanju, ključno je osigurati da se daska za rezanje neće kretati. Jamie Oliver preporučuje da ispod daske stavite mokru krpu. 

9. Rižu operite prije kuhanja 

Dobro isperite rižu prije kuhanja kako bi se riješili suvišnog škroba. 

10. Koristite pečene sjemenke i orahe kao prilog 

U tavi prepržite orašaste plodove i koristite ih kao dodatak salatama, juhama, nadjevima, tostovima i umacima. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ne bacajte ju! Narančinu koru iskoristite za smeće, piling, sjaj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'
ŠTO MISLITE O IDEJI?

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'

Amerikanci Marcy Donnelly (50) i Chris Buerger (52), spojili su svoja prezimena kada su se vjenčali 2000. godine. Kažu da je počelo kao šala, no na kraju im sve ima smisla
'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom