Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Fino i jednostavno: Cezar salatu možete lako spremiti kod kuće

Fino i jednostavno: Cezar salatu možete lako spremiti kod kuće
1

Cezar salatu su stvorili tijekom američke prohibicije dvadesetih godina propšlog stoljeća u Meksiku, kako bi napojili žedne Amerikance koji su prelazili granicu zbog alkohola

VIDEO

U želji da oslobodi pritisak na kolege u kuhinji, kuhar Caesar Cardini je smislio salatu koja je toliko ukusna i jednostavna da je mogu pripremiti i konobarice te tako kuharima ostaje dovoljno vremena za pripremu kompliciranijih jela. Cezar salata je slana i bogata okusima, a odlično odgovara uz hladno pivo što, naravno, nije bila samo puka slučajnost, piše Guardian.

Savjeti kako da svježi peršin i salata prežive dulje u frižideru
Savjeti kako da svježi peršin i salata prežive dulje u frižideru

POGLEDAJTE VIDEO: Recept Ivana Pažanina za toplu salatu sa sardinama

Pokretanje videa...

Topla salata sa sardinama 02:10

Za pripremu s kuhanjem vam treba oko pola sata, a recept u nastavku je za četiri obroka.

Sastojci:

2 režnja češnjaka
150 ml maslinova ulja
4 šnite kruha starog jedan dana, poželjno je da bude bijeli kruh
2 fileta inćuna
1 žumanjak
sok 1/2 limuna
sol i mljeveni papar
salata
1 šaka parmezana ili sličnog sira

1. Aromatizirajte ulje

Pripremu salate započnite s uljem. Ogulite i zgnječite ili protisnite češnjak te ga pomiješajte s uljem i ostavite da odstoji najmanje sat vremena. Ako ne želite čekati, ovaj korak možete preskočiti, no to će umanjiti ukupan okus jela.

2. Pripremite krutone

Najmanje 20 minuta prije nego što planirate obrok, pripremite krutone. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Na pek papir složite stari kruh koji ste narezali na kockice veličine zalogaja. Možete koristiti kakav god kruh želite, no najhrskaviji rezultat će dati bijeli kruh.

3. Ispecite krutone

Krutone nakapajte s malo ulja i posolite ih, no ne pretjerujte jer će zbog inćuna salata ionako biti slana. Krutone rasprostrite po pek papiru i pecite ih oko 15 minuta da budu zlatne boje i hrskavi.

4. Pripremite inćune

Slane inćune isperite od viška soli, a ako koristite one u ulju onda nema potrebe za ispiranjem. Vilicom ih zgnječite u pastu te stavite u zdjelu za salatu.

5. Ostali sastojci

Pjenjačom dobro istucite žumanjak i dodajte ga inćunima te promiješajte sastojke da se prožmu, a zatim u smjesu umutite maslinovo ulje s češnjakom sve dok ne dobijete gustu smjesu nalik majonezi. Na kraju dodajte sok limuna i začinite. Dodajte više mljevenog papra, a manje soli.

6. Pripremite salatu

Salatu operite, očistite i osušite listove kuhinjskim papirom. Ne izbjegavajte sušenje, jer se inače preljev neće dobro primiti za vlažne listove. Cezar salata je zamišljena kao jelo koje se jede prstima i zato su tada listove salate ostavljali u komadu, no ako planirate jesti vilicom, možete narezati listove na manje zalogaje.

7. Dodajte preljev i sir

U zdjelu dodajte listove salate i preljev te sve dobro promiješajte rukama. Na kraju dodajte naribani sir, ponovo promiješajte, a neposredno prije serviranja ubacite i krutone kako se ne bi natopili preljevom.

8. Podebljajte piletinom...

Grilana pileća prsa su dobar dodatak kako bi jelo bilo izdašnije. Za to vam trebaju dva komada pilećeg filea koje ćete istući batićem za meso, natrljati začinima i maslinovim uljem te kratko propržiti oko četiri minute sa svake strane na grill tavi. Piletinu potom narežite i dodajte salati istovremeno kad i krutone.

9. ... ili ribom i jajima

Bijela riba ili losos s grilla također će se dobro uklopiti u ovu salatu, a popularno je dodati i kuhana jaja. Tijekom pripreme jaja skuhajte osam minuta u kipućoj vodi, zatim ohladite pod tekućom vodom, ogulite i naribajte ili narežite po salati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje