Lifestyle

Komentari 0

Ideja za večeru: Pileća prsa na drugačiji, aromatičniji način

Ideja za večeru: Pileća prsa na drugačiji, aromatičniji način

Začinite piletinu kajenskom paprikom, origanom, paprikom i majčinom dušicom, a zatim je poslužite na salati poput salse i umaku od avokada. Ovo je savršeni ljetni obrok

Sastojci:

Za pileća prsa:

POGLEDAJTE VIDEO: Kako prepoznati najbolje komade mesa?

Za grah salatu:

Za guacamole:

Priprema: 

1. Pomiješajte ulje, začinsko bilje, začine i češnjak u velikoj zip-lock vrećici. Stavite pileća prsa u vrećicu i dobro promiješajte da bude prekrivena umakom. Piletinu izgnječite valjkom da se malo spljošti, a zatim ostavite sa strane da se marinira najmanje 15 minuta  piše BBC Good Food.

2. U većoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za grah salatu. Dobro promiješajte i ostavite sa strane.

3. Za guacamole izdubite meso avokada i stavite ga u srednju zdjelu, grubo ga nasjeckajte žlicom. Dodajte ostale sastojke i dobro promiješajte. Ako više volite da vaš guacamole bude glađi, dobro zgnječite avokado s maslinovim uljem i sokom limete dok ne dobije željenu gustoću prije nego što umiješate ostale sastojke.

4. Zagrijte roštilj. Gril tavu obložite folijom, na nju stavite pileća prsa i pecite ih 5 minuta uz povremeno provjeravanje. Kad prsa porumene, okrenite i pecite na roštilju još 5 do 7 minuta. Nakon 5 minuta provjerite sredinu prsa i, ako nisu sirova, maknite s vatre.

5. Stavite 1 topla pileća prsa na svaki tanjur, s malo salate od graha i malo guacamolea sa strane.