Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

Ispecite pile u lubenici: Takvo nešto još sigurno niste probali

Pohana piletina, pečena piletina, piletina s grila - sve ste to već jeli sto puta. Ako vam je dosadila klasična piletina ili samo želite probati nešto novo - onda morate kušati pile iz lubenice

26 komentara

Odrežite dno lubenice kako bi stajala stabilno, a zatim je prepolovite kako je pokazano niže u videu, otprilike nešto iznad polovice. Potom žlicom izvadite meso. Očistite pile pa za začinite ga solju i paprom pa unutar piletina stavite cijeli limun koji ste prethodno izboli vilicom i prerezali na pola.

Video s receptom možete pogledati ovdje:

Unutar pileta stavite žlicu sojinog umaka pa sojinim umakom napunite polovicu šalice te premažite pile izvana. Čajnom žličicom mješavine začine pospite pile, stavite ga u lubenicu i poklopite odrezanim dijelom lubenice. Štapićima za ražnjiće učvrstite poklopac lubenice pa je stavite na protvan za pečenje.

Foto: Screenshoot/Youtube

Sve stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite dva sata. Nakon dva sata, temperaturu smanjite na 150°C i pecite još tri sata. Kada je gotovo, iz lubenice izvadite piletinu.

PRVO FULIRANJE NA MORU Recepti vrhunskih chefova za 3 jela čiji okus nećete zaboraviti

Potom, odvadite tri šeflje tekućine iz lubenice i stavite ih u lonac. Kad prokuha malo maslaca i miješajte dok se ne otopi - dobit ćete umak koji možete preliti po piletini. Dobar tek!

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message