Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Istopila je 90 kg: Otkrila jednu stvar koju je radila svaki dan...

Istopila je 90 kg: Otkrila jednu stvar koju je radila svaki dan...

Prema Amerikanki Shenishi Armealine, ne postoji ništa što ne možete učiniti. Ona je živi dokaz da je sve moguće i napreduje zahvaljujući transformaciji načina života, a želi biti uzor i svojoj djeci

VIDEO

Izgubiti kilograme nije lak zadatak. Mršavljenje zahtijeva odlučnost i predanost promjeni cjelokupnog načina života. Uz toliko dijeta i tehnika vježbanja, za koje se tvrdi da pomažu da se s lakoćom skine višak kilograma, može biti zbunjujuće odrediti koja bi metoda bila najučinkovitija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Split: Vježbe joge u centru Yoga Coner 01:39

Ali ne mora uvijek biti komplicirano. Fit figura može se postići dodavanjem šetnji u dnevnu rutinu. Žena iz Houstona nedavno je izgubila više od 90 kilograma i i promijenila cijeli svoj život.

Ona je to učinila vrlo jednostavno. Shenisha Armealine, 2017. je znala da mora napraviti promjenu kada je stala na vagu i iznenadila se brojem ispred sebe. Sa 191 kg, Armealine je bila najteža ikad i odlučila zdravlje staviti na prvo mjesto.

Vježbe s pilates loptom dobre su za mršavljenje i jačanje mišića
Vježbe s pilates loptom dobre su za mršavljenje i jačanje mišića

Tada je i uragan Harvey razorio njezin rodni grad Houston u Teksasu i gotovo joj uništio život. 

- Izgubila sam sve što sam imala - otkrila je u intervjuu za Good Morning America. Kako bi se izborila sa stresom, Armealine je odlučila ići u redovite šetnje.

Počela je hodati za svoje mentalno zdravlje.

- Moje mentalno zdravlje nije bilo baš dobro i tek sam počela hodati - rekla je.

Počela je s malim šetnjama od 15 minuta dnevno. Bila je to suptilna pobjeda, ali režim je bio samo početak njezinog puta mršavljenja. Na kraju je povećala izdržljivost i počela trčati. Posvetila se zdravijem načinu života. Obogatila je i prehranu, a višak kilograma polako se topio. Čak su se i 15-minutne vježbe smatrale pobjedom. Ona je vjerovala da je svaki korak naprijed uspjeh na njezinom putu poboljšanja mentalnog i fizičkog zdravlja. Neki su dani bili produktivniji od drugih, ali znala je da mora ostati dosljedna.

- Čak i da sam mogla ići najviše 15 minuta, i morala napraviti sedam pauza, uspjela sam - rekla je.

Nakon što je počela raditi dnevne korake, i dalje je željela učiniti više. Tražila je pomoć terapeuta da je vodi na njezinom transformativnom putu. Stekla je zdravije navike poput vođenja dnevnika i čitanja. Armealine je ulagala u sebe i njen trud se napokon isplatio, donosi MSN.

- Dani su mi koraci prema ljubavi prema sebi - ponosno je izjavila. Kako je učila više o zdravom životu, unijela je sve više promjena u stil života. Počela je piti proteinske shakeove i uzimati suplemente, a u dnevnu je rutinu uključila i druge vježbe. Skakanje, čučnjevi i dulje trčanje bile su stvari koje je radila kako bi ostala u formi.

Do 2018. vidjela je značajne rezultate. Smršavjela je i bila oduševljena svojim napretkom. Ulazak u teretanu napravio je još veću razliku i to ju je motiviralo da isproba nove načine održavanja forme. Postala je redovna članica teretane.

6 super načina za sagorijevanje kalorija bez napornih treninga
6 super načina za sagorijevanje kalorija bez napornih treninga

- Bila sam nervozna. Obično ne izlazim iz svoje zone komfora, ali znala sam da ovo radim za svoj duh - istaknula je.

Dobila je dodatni poticaj koji joj je trebao. Teretani pripisuje pozitivan utjecaj na njezin život. Nije bila sigurna kamo će je odvesti njezin fitness put, ali pronašla je podršku u teretani.

- Nisam znala odakle da počnem, a oni su htjeli pomoći - kaže žena.

Više se ne srami kilograma na vagi. Njezin naporan rad je impresivan, a njezina odlučnost nadahnjujuća. Izašla je u javnost i pričala o svom putovanju mršavljenja u raznim emisijama.

- Ovo nije samo mršavljenje ili debljanje. Ovo je motivacija - kaže. Sada ponosno održava svoje zdrave navike i želi podijeliti vlastito iskustvo u nadi da će potaknuti druge na slične promjene u svakodnevnom životu.

Održavanje zdravog načina života zahtijeva trud, ali čak i male pobjede su razlog za slavlje.

- Jednom kada shvatite tko ste i kada možete voljeti sebe, kada možete vjerovati u sebe i voljeti onoga kakvim vas je Bog stvorio, nebo je doslovno granica - ističe Armealine

Ona je i dalje usredotočena na kondiciju i redovito bilježi svoj put na društvenim mrežama. Posvećena je održavanju forme i tome da bude uzor svojoj djeci.

- Ne postoji ništa što ne možete učiniti - rekla je Armealine o moći pozitivnog načina razmišljanja. 

Napitak od kurkume odličan je za mršavljenje i čišćenje tijela
Napitak od kurkume odličan je za mršavljenje i čišćenje tijela
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci
Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom