Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Izradite doma pinjatu u obliku korona virusa i - razvalite je

Izradite doma pinjatu u obliku korona virusa i - razvalite je
1

Renesansa hobija je počela s pandemijom korona virusa, a u ovom slučaju će vam ručni rad pomoći da se nosite s tegobama samoizolacije. Evo kako napraviti pinjatu kod kuće i potom je razbiti

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Mama fotografkinja i Lola (5) oživljavaju kultne naslovnice

Aranžiranje ili sušenje cvijeća, kaširanje papira i slični hobiji postali su zanimljiviji otkad više boravimo kod kuće, a mnogi te tehnike ne koriste samo da im brže prođe vrijeme, nego i da se lakše nose sa izazovima korona pandemije, piše NYTimes.

Pinjata od 3,5 tone ušla u Ginnessovu knjigu rekorda
Pinjata od 3,5 tone ušla u Ginnessovu knjigu rekorda

POGLEDAJTE VIDEO: Omiljeni instrumenti za hobi sviranje

Pokretanje videa...

00:34

U tom smislu su otkrili i koronjatu, pinjatu u obliku korona virusa. Za izradu takve pinjate većinu sastojaka imate kod kuće, pa više nemate ispriku što već niste izradili svoj primjerak.

Što vam treba:

  • novine
  • balon
  • brašno
  • vrpce ili vuna
Ne znate što raditi kod kuće? Novi hobi: Aranžirajte cvijeće!
Ne znate što raditi kod kuće? Novi hobi: Aranžirajte cvijeće!

Izrada paste:

Uzmite šalicu brašna i dodajte šalicu i pol tople vode. Promiješajte sastojke dok se ne sjedine, a smjesa bi trebala biti nalik ljepilu. Ovisno i procjeni, dodajte još brašna ili vode. Za bolje rezultate, smjesu ostavite u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći.

Izrada kalupa:

1. Napušite balon do željene veličine i dobro ga zatvorite. Ako nemate balon, možete napuniti plastičnu vrećicu novinskim papirom kako biste postigli okrugli oblik.

2. Uzmite novine i izrežite ih u trakice. Trebat će vam više trakica nego što mislite, a za perfekcioniste odajemo i trik da će površina virusa biti manje grbava ako koristiti manje trakice papira

3. Svaku trakicu umočite u smjesu s brašnom, te prstima ocijedite višak

4. Sloj po sloj, ljepite trakice na balon s jedne strane. Ako želite pinjatu napuniti slatkišima, ostavite maleni dio balona ili vrećice slobodan i bez trakica kako biste mogli naknadno ubaciti to što želite.

Video: Pogledajte kako se brzo korona virus širi u restoranu
Video: Pogledajte kako se brzo korona virus širi u restoranu

5. Postavite balon da stoji u čaši ili šalici, pa nastavite s ljepljenjem trakica s druge strane.

6. Ponavljajte postupak dok nemate barem tri do četiri sloja trakica zalijepljenih na balon. Prije stavljanja novog sloja, prethodni se mora osušiti.

Punjenje pinjate

Kroz malu rupu na balonu, dio koji niste prekrili papirom, probušite balon i izvucite ga. Ako ste samo željni destrukcije, onda vas ostatak teksta više ne zanima i možete prionuti sustavnom uništavanju svog virusa. No ako slučajno doma skrivate čkolade, bombone i čkoladna jaja, dobro će vam doći. Kroz rupu u pinjatu ubacite bombone i slastice koje ste planirali. Kad ste spremni, prekrijte rupu komadićem kartona i zalijepite selotejpom.

Ukrašavanje

Sigurno znate kako izgleda korona virus, pa pustite mašti na volju. Siva masa prekrivena crvenim okruglim stabljikama. Običan sivi sprej će pomoći oko bojanja, a a za stabljike s crvenim vrhovima iskoristite ono što imate pri ruci, od kolaž papira do vune, žice i sličnih materijala. Možete zalijepiti kartonske role preostale nakon korištena toalet papira i vrhove prekriti maramicom koju ćete obojati bojom ili flomasterima.

Razbijanje

Na vrhu pinjate napravite dvije male rupe i kroz njih provucite žicu, konac ili vunu. Pazite gdje ćete objesiti svoj uradak kako ne biets ništa slomili ni ozlijedili koga. Za razbijanje koristite šake, palice, kuhače ili bilo što tšto može poslužiti u uništavanju mrskog neprijatelja.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Našao balon sa željama jedne djevojčice i uspio je pronaći
POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

01:19

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu