Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

'Masnoću od pečenja slanine ne bacam, odlična je za puno toga'

'Masnoću od pečenja slanine ne bacam, odlična je za puno toga'
1

Pored svega što inače stavljate u sendvič ili grijani tost, dodajte i mast pržene slanine. Za tost ju je najbolje dodati na vanjski dio kruha kako bi prilikom grijanja ispao što hrskaviji

VIDEO

Masnoća od slanine koja je nastala nakon prženja ili pečenja, sastojak je koji ne morate nužno bacati, već koristiti umjesto maslaca ili ulja za pripremu omiljenih jela, savjet je Melisse Kravitz Hoeffner, autorice i food novinarke. Sve što trebate je odabrati posudu u koju ćete spremati masnoću, umjesto da je svaki put bacate. 

1. Za pečenje jaja

Umjesto ulja ili maslaca, dodajte malo masti od slanine. Isti trik možete napraviti za pripremu palačinki ili pohanog kruha. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Zdrava prehrana 01:14

2. Namastite posudu prije pečenja

Prije nego što jelo stavite u posudu za pečenje, namastite je masnoćom od slanine. To bi vašem omiljenom jelu moglo dati posve novi i zanimljiv okus, za razliku od onog na kojeg ste navikli. 

3. Namažite rešetku za roštilj

Svaki dobar roštilj započinje osnovnim korakom podmazivanja rešetki kako se hrana ne bi lijepila. Umjesto standardnog načina podmazivanja, uzmite preostalu mast slanine. Time će i meso s roštilja imati bolji okus. 

4. Za prženje krumpirića

Pomfrit mnogi prže na običnom ulju, no posebno dobar okus imaju krumpiri koji su prženi u masti slanine. Rastopite mast u tavi dok ne postane tekuća pa ubacite krumpiriće.

Tri slasna recepta sa špekom u glavnoj ulozi - lizat ćete prste
Tri slasna recepta sa špekom u glavnoj ulozi - lizat ćete prste

5. Za kruh

Pored svega što inače stavljate u sendvič ili grijani tost, dodajte mast pržene slanine. Za tost ju je najbolje dodati na vanjski dio kruha kako bi prilikom grijanja ispao što hrskaviji.

6. Napravite domaći Vinaigrette

Preljev od ulja i octa možete koristiti kao dodatak kuhanom povrću ili salati, a još će biti bolji ako ga nadogradite. Zagrijte dvije žlice masnoće od slanine na tavi i dodajte prethodno isjeckani luk. Pržite na laganoj vatri pa ujednačeno dodajte ocat, maslinovo ulje i senf. Na kraju dodajte sol i papar, a čim se smjesa počne lijepiti za žlicu znači da je preljev gotov.

Špek na našim policama: Čini se slastan, ali je često nejestiv
Špek na našim policama: Čini se slastan, ali je često nejestiv

7. Za pileća prsa

Pileća prsa, meso je bez kostiju koje ako nije napravljeno u umaku može biti naporno i bezokusno za jelo. Nadogradite ih tako da ih propržite u masnoći od slanine. Pržite je po pet minuta sa svake strane. Ne okrećite je više puta jer ćete teže dobiti hrskavu koricu, napisala je Melissa za Real Simple. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:46
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'