Obavijesti

Lifestyle

Komentari 26

Mini savjeti kako da svaki dan učinite boljim i brinete o sebi

Mini savjeti kako da svaki dan učinite boljim i brinete o sebi
12

Odvojite svaki dan malo vremena i bez velikih odricanja, sitnicama nagradite svoje tijelo i duh. Nekad su potrebne tako male stvari koje će vas učiniti neizmjerno sretnima

VIDEO

Probajte svakodnevno pronalaziti radost u malim stvarima. Iako se čini nemogućim, maleni rituali na koje najčešće ne obraćamo pažnju, mogu učiniti velike stvari za naše tijelo i um. Kako bismo se svakim danom mrvicu bolje osjećali, posvetimo se sitnicama koje nas zaista mogu oraspoložiti i pomoći nam da budemo bolji prema sebi. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sreća 01:52

Prošetajte, bez telefona

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mnogi od nas ne mogu zamisliti život bez njegove virtualne komponente. Nekada se čini kao da je najteže ispustiti ovu stvar iz naših ruku. A ako se i upustimo u neku opuštajuću aktivnost, najčešće slušamo glazbu, videa, ili pak razgovaramo s nekim. Sve to radimo dok šetamo, sjedimo ili trčimo. Pokušajte, u ovoj godini ostaviti koji put vaš telefon kod kuće i krenite van sami. Bez distrakcija. Uživajte u mirisima, i okusima prirode. Obratite pozornost na sitnice iz okoline. Dišite.

Razmišljajte 'o danas'

Posvetite se proteklom danu, na kraju kojeg ćete razmisliti o trenutcima koji su vam se tijekom njega dogodili. Vrijeme leti, i svakodnevica često ne ostavlja vremena za razmišljanje o postignućima koje ste možda postigli baš taj dan. Često suočavanje s, i najmanjim dnevnim, postignutim ciljem povećava naše samopouzdanje, kao što i suočavanje s pogreškama, doprinosi njihovom poboljšanju. Na kraju dana, zastanite i prisjetite se vašeg dana. Možda se nečim i sami iznenadite.

Može li svaki dan proveden u šetnji zaista promijeniti život?
Može li svaki dan proveden u šetnji zaista promijeniti život?

Istegnite se

Neka briga o vašem tijelu dobije zasluženo mjesto na ljestvici vaših prioriteta u novoj godini. Počnite od jednostavnog 'rastezanja i istezanja' tijela od trenutka kada se probudite. Započnite vaš dan njegom prema sebi, raznježite sami sebe i volite svoje tijelo.

Budite kreativni

Stres, tjeskoba i izloženost svakodnevnim napetostima 'sagorijevaju' našu kreativnu sposobnost izražavanja. Zaboravili smo stvarati, biti kreativni, zanemarili smo hobije i one male stvari koje nas čine veselima. Bilo koja kreativna radnja, poput pisanja, slikanja, izrađivanja predmeta i stvarčica, šivanja, i sličnih zabavnih aktivnosti dovodi do smanjenja istog tog stresa i osjećaja ispunjenja.

Dišite duboko

Tisućljećima, tehnike disanja, kao i meditacije, sačinjavaju osnove iscjeliteljske prakse. Mnoga istraživanja su dokazala kako disanje ima utjecaj na smanjenje stresa i poboljšanje cjelokupnog zdravlja i raspoloženja. Najjednostavnija tehnika disanja koju možete i sami prakticirati jeste ona od četiri sekunde, udahnite brojeći do četiri, zadržite dah također četiri sekunde, i izdahnite brojeći do četiri. Ponavljajte ovu vježbu nekoliko minuta. Trebali biste se osjećati opuštenije, usredotočenije, pa i samo nakon nekoliko minuta provodeći upravo ovu jednostavnu vježbu. Posvetite malo pažnje načinu na koji dišite.

Sporije jedite

Obratite pozornost na ono što jedete. Pokušajte birati što kvalitetniju hranu. Posvetite se okusima namirnica, pokušajte jesti tako što ćete osvijestiti način na koji jedete kao i okuse koje osjećate. Jedite sporije, pažljivije i uživajte u svakom zalogaju. 

Dreamstime

Čitajte

Izaberite radnju štiva koja vas pokreće, temu koja vas inspirira. Pročitajte barem po nekoliko stranica svaki dan. Obogatite se znanjem i prisutnošću u trenutku, koje knjiga traži od vas. Postat ćete sretniji i znatiželjniji sa svakom novom stranicom.

Radite što volite

Porazgovarajte ponekad sami sa sobom. Razmislite o onome što želite, volite ili namjeravate. Vodite brigu o sebi i svojim željama. Pokušajte ih ispunjavati. Jednu po jednu. Bilo da trčite, šetate, bavite se nekim sportom, čitate, družite se s omiljenim prijateljima, jedete nešto što volite... Samo uradite ono što vas čini sretnima, pa i na trenutak.

Nemojte zaboraviti na mentalno zdravlje: 6 dokazanih načina za održavanje mentalne stabilnosti
Nemojte zaboraviti na mentalno zdravlje: 6 dokazanih načina za održavanje mentalne stabilnosti

Sunčajte se

Sunce je stari iscjelitelj. Odvojite mrvu vremena kako biste uhvatili pokoju zraku sunca, čak i na deset minuta. Budite sami sa sobom dok upijate njegove zrake, ono pozitivno utječe na raspoloženje i energiju.

Sređujte dom

Neka čišćenje postane dio vaše svakodnevne rutine, ne samo onog jednog dana u tjednu. Ne čekajte da nered postane nepodnošljiv, već svaki dan pospremite po jednu sitnicu u domu, kako biste imali organiziran i ljepši privatni prostor svaki dan.

Smijte se

Smijeh je ključni segment zdravlja. Unos veće količine smijeha u svaki novi dan olakšat će vam življenje i popraviti raspoloženje. Lakše ćete prebroditi sve nedaće i poteškoće s kojima se susretnete. Humor je najzdraviji lijek protiv mnogih bolesti. Osmijeh donosi radost i pozitivne emocije. Blagodati smijeha na vaše psihičko i fizičko zdravlje su beskrajne.

Učinite dobro djelo

Pomaganje drugim ljudima, posebno onima najpotrebitijima uvijek čini da se osjećamo bolje. Nađite načina da uvijek, pa i sitnicom, oraspoložite nekoga kome je to potrebno. Uljepšajte svoj život tako što ćete ga uljepšati nekom drugom. Na svakom koraku ima mjesta za dobro djelo.

Četiri osobine nužne za poslovni uspjeh: Jeste li ponosni na svoj rad i osjećate li uzbuđenje?
Četiri osobine nužne za poslovni uspjeh: Jeste li ponosni na svoj rad i osjećate li uzbuđenje?

Uvedite dobre, a izbacite loše navike

Tradicionalna donošenja odluka i životnih promjena vezana su za ulazak u novu godinu. Mnogi provode vrijeme razmišljajući o onim lošima, kao i onim dobrima kojima ih mogu nadmašiti. Pokušajte ispuniti bar jednu. Vrlo brzo ćete se početi osjećati bolje, piše Mixer.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno