Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Najčešće pogreške u šminkanju zbog kojih žene loše izgledaju

Najčešće pogreške u šminkanju zbog kojih žene loše izgledaju

Pogrešno je nepravilnosti na koži prekrivati debelim slojem podloge jer tako postaju još izraženije. Bore se prikrivaju tako da se umiješa malo hidratantne kreme u podlogu. Tako se pigment ne zadržava u borama

VIDEO

Svijetli ruž i tamna olovka za usne izgledaju grozno, pa tu kombinaciju pod svaku cijenu treba izbjegavati, tvrdi vizažistica Rona Berg, autorica knjige 'Brza ljepota'.

POGLEDAJTE VIDEO: Savjeti vizažistice

Pokretanje videa...

Mihaela Dodić: Šminkanje kistovima 03:02

Za prirodan, ali i zavodljiv izgled trebalo bi odabrati olovku čija je nijansa bliska prirodnoj boji usana. Nakon ocrtavanja ista olovka nanosi se na cijele usne, a preko nje sjajilo. Tamna olovka (primjerice crvene ili ljubičaste nijanse) također se može nanijeti na cijele usne, a zatim malo oživjeti prozirnim sjajilom, objašnjava vizažistica.

Olovka koja se proteže izvan rubova usana izgleda neuredno. Umjesto toga za povećanje usana možete upotrijebiti preparate koji privremeno “pumpaju” usne ili na sredinu donje usne staviti malo prozirnog sjajila.

PA/Pixsell

- Obrve se ne iscrtavaju olovkom - kaže Ashunta Sheriff, vizažistica za Christian Dior. Za popunjavanje rijetkih obrva trebalo bi umočiti četkicu četvrtasta vrha u smeđe sjenilo u prahu pa ocrtati prirodnu liniju obrva. Jake obrve možete ukrotiti s malo gela.

Olovka za oči koja se proteže malo dalje od ruba kapka djeluje seksi, no ne treba pretjerivati. Neka linija ide lagano prema gore, a kao vodič može poslužiti obrva. Linija ne bi trebala ići dalje od njezina ruba.

Skidanje vodootporne maskare ima posebna pravila, kako bi trepavice ostale na mjestu
Skidanje vodootporne maskare ima posebna pravila, kako bi trepavice ostale na mjestu



Jaka, tamna linija olovkom oko cijelog oka može vizualno smanjiti i približiti oči. No povučete li crtu do pola kapka, to će izgledati smiješno. Radije upotrijebite svjetliju olovku ili tušem povucite sasvim tanku crtu.

Pogrešno je nepravilnosti na koži prekrivati debelim slojem podloge jer tako postaju još izraženije. Bore se prikrivaju tako da se umiješa malo hidratantne kreme u podlogu. Tako se pigment neće zadržavati u borama. Za prikrivanje prištića idealne su mineralne podloge. Da se ne bi vidjela granica podloge na bradi, treba odabrati pravu nijansu.



Kričavo plava maskara dobro stoji samo buntovnim tinejdžericama. Mnogo bolji izbor su indigo i mornarska plava. Tamnoplava maskara može ublažiti crvenilo očiju. Kako biste izbjegli stvaranje grudica, štapić obrišite o rub tube te ga pri nanošenju lagano pomičite slijeva nadesno.

Općenito, teška šminka će napraviti više štete no koristi i za zdravlje i za ljepotu lica, ali uz pridržavanje ovih savjeta, to ćete lako izbjeći: 

Fotolia
  • Ako imate prištiće, jedino što želite je staviti na lice tonu pudera. Nemojte! Teška podloga na tinejdžericama izgleda neprirodno, iritira kožu, a akne čini još vidljivijima.
  • Umjesto podloge puno je bolje rabiti korektor na kritičnim mjestima, a zatim nanijeti puder u prahu ili kremu u boji. Kreme u boji puno su lakše i prozračnije od podloga.
Trik za lakše kreiranje crne linije oko očiju: Kratki pokreti omogućuju bolju preciznost
Trik za lakše kreiranje crne linije oko očiju: Kratki pokreti omogućuju bolju preciznost
  • Prilikom nanošenja pripazite da nikad ne utrljavate korektor. Stavite malo korektora na jagodicu prsta i lagano utapkajte na osjetljivo mjesto.
  • Imate li naglašeno našminkane oči, najbolje je da usnice ostanu u prirodnoj ružičastoj nijansi sa samo malo prozirnog sjajila.
  • Ako volite tamne ruževe, na lice nemojte stavljati tamno rumenilo. Nanesite samo maskaru na trepavice i ne šminkajte oči.
  • Želite li naglasiti usta, nemojte šminkati oči. U suprotnom ćete izgledati kao klaun. I nikad ne iscrtavajte usta u tamnijoj nijansi od nijanse ruža.
  • Ne pretjerujte sa šminkom. Sve što treba vašem licu su odlična maskara, odgovarajući korektor i sjajilo za usta. I po zimi rumenilo. Sasvim dovoljno.
  • Vazelin je odlično sredstvo za uklanjanje šminke oko očiju. Može poslužiti i kod ispucalih usnica. Nanesite ga i umasirajte četkicom za zube.
     
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj