Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11
Foto: Dreamstime_/ILUSTRACIJA
ZA VITKU LINIJU

Osam supernamirnica uz koje se masnoće i kalorije brže tope

Začini pospješuju rad metabolizma, namirnice bogate vlaknima pružaju dulji osjećaj sitosti, a sjemenke koje obiluju omega-3 masnim kiselinama smanjuju apetit - stoga su idealni za one koji žele ubrzati mršavljenje

Nakon uživanja u masnoj hrani tijekom blagdana, u prehranu se preporučuje uvesti namirnice koji brzo tope kalorije. One će pospješiti izbacivanje toksina iz organizma i dovesti liniju u red. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zdrave namirnice 01:33

Chia sjemenke

Ove sjemenke osim što smanjuju rizik od dijabetesa, pretilosti i kardiovaskularnih bolesti, pružaju dulji osjećaj sitosti. Chia sjemenke bogate su vlaknima, proteinima i omega-3 masnim kiselinama koje smanjuju apetit, piše Women's Health

Cimet

Hrana bogata okusima stvara jači osjećaj sitosti, a to osobito pomažu začini koji potiču probavu i ubrzavaju metabolizam. Cimet je jedan od saveznika vitke linije. On pomaže u kontroli šećera u krvi zbog čega se smanjuje stalan osjećaj gladi. Što se razina šećera brže diže, to se i brže spušta zbog čega se javlja glad. 

Tjeskobni ste? Onda u prehranu uvedite više ovih pet namirnica
Tjeskobni ste? Onda u prehranu uvedite više ovih pet namirnica

Bobičasto voće

Ovo voće obiluje polifenolima, supstancom koja štiti srce, ali ujedno i smanjuju rizik od nakupljanje masnih naslaga. Osobito su djelotvorne na bokovima i nogama. Borovnice, jagode i brusnice mijenjaju crijevnu floru i sprječavaju razvoj opasnih patogena. 

Đumbir

Osim što ublažava mučninu nakon prejedanja, đumbir djeluje protuupalno, regulira razinu šećera u krvi i smanjuje osjećaj gladi. Također, on potiče sagorijevanje kalorija i blagotvorno djeluje na probavni trakt. Može se usitnjen dodati u variva ili pak pomiješati s medom za jači imunitet. 

Zeleni čaj

Vruća voda povećava sitost, a zeleni čaj razinu hormona kolecistokinin zaduženog za regulaciju apetita. On je odličan izbor za sve koji žele smršavjeti zato što ubrzava trošenje masti, a preporučuje se na dan piti najmanje dvije šalice ovog napitka. 

Avokado

On obiluje mononezasićenim mastima i vlaknima koje pružaju osjećaj sitosti. Vlakna vežu vodu na sebe, zatomljuju apetit i smanjuju opasnost od prejedanja.

Kvinoja

Ova namirnica bogata je magnezijem koji je ključ u regulacije energije i pomaže u kontroli šećera u krvi. Pruža dulji osjećaj sitosti i pripada u bezglutenske namirnice, ali prije kuhanja preporučuje ju se dobro isprati. 

Isprobajte pire od repe - odlično se slaže s umacima i mesom
Isprobajte pire od repe - odlično se slaže s umacima i mesom

Ljute papričice

Čili papričice, kajenski papar i feferoni spadaju u rod ljutih papričica bogatih kapsaicinom. On ubrzava rad metabolizma bolje od bilo kojeg drugog začina jer aktivira i hormone stresa. Simpatički živčani sustav se aktivira i u tijelo otpušta katekolamini - hormone koji pospješuju sagorijevanje masti. To znači da tijelo masti već 20 minuta nakon jedenja ljutih papričica pretvara u gorivo.

Komentari 11
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'
ŠTO MISLITE O IDEJI?

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'

Amerikanci Marcy Donnelly (50) i Chris Buerger (52), spojili su svoja prezimena kada su se vjenčali 2000. godine. Kažu da je počelo kao šala, no na kraju im sve ima smisla
'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom