Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Ove greške najčešće svi činimo kod pripreme obične tjestenine

Ove greške najčešće svi činimo kod pripreme obične tjestenine
1

Proizvođač tjestenine otkrio je koje najčešće greške ljudi rade kad kuhaju tjesteninu te je ponudio savjete kako ih izbjeći i stvoriti najukusniji obrok za svaki tip umaka

VIDEO

Kad je riječ o kuhanju, svi činimo nebrojene greške. Jelo nam uvijek može zagorjeti, možemo dodati previše začina ili ga ne skuhamo dovoljno, piše Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

tjestenina 01:12

Vjeruje se kako je tjestenina najlakša za pripremu i nema puno prostora za greške. U vruću slanu vodu ubacite tjesteninu, kuhate je 10 minuta, ocijedite i to je to. No Andrew Macleod, osnivač tvrtke Emilia's Crafted Pasta koja se bavi proizvodnjom tjestenine, kaže da svi radimo sličnu grešku kod pripreme talijanskih jela, i to najčešće prije samog posluživanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Emilia's Crafted Pasta (@emiliaspasta)

Andrew, koji je prvu poslovnicu otvorio u prosincu 2016. godine, kaže kako ne treba ispirati tjesteninu nakon kuhanja te da je ne treba cijediti. Kaže kako je razlog u činjenici da ćete na taj način izgubiti škrob. Umjesto toga, predlaže da vodu u kojoj se kuhala tjestenina dodate umaku koji spremate za jelo jer će škrob obogatiti okus i pomoći u zgušnjavanju umaka. Evo još nekih savjeta.

Tjestenina neće udebljati čak i ako je jedete tri put na tjedan
Tjestenina neće udebljati čak i ako je jedete tri put na tjedan

- Vodu u kojoj ćete kuhati tjesteninu dobro posolite, dodajte 25 - 50 grama soli po litri, jer to obogaćuje okus tjestenine. Ne dodajte ulje u kipuću vodu jer će se zbog toga umak koji ćete poslije pripremati s tom vodom teže zgušnjavati - kazao je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Emilia's Crafted Pasta (@emiliaspasta)

Ističe i da oni koji žele sami izraditi svoju tjesteninu kod kuće moraju vrlo pažljivo birati brašno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Emilia's Crafted Pasta (@emiliaspasta)

- Kad birate s kojim ćete brašnom raditi svježu tjesteninu, upamtite da vam treba grublja tekstura kako bi umak prianjao uz špagete. Ako pak želite glatku teksturu, birajte nježnije i svilenkaste strukture brašna tipa 00. Važno je znati i da je izrada tjestenine vrlo prljav posao jer će brašno letjeti posvuda - istaknuo je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Emilia's Crafted Pasta (@emiliaspasta)

Smatra i kako je za puni doživljaj hrane važno odabrati pravu tjesteninu za jelo.

Tjestenina može biti zdrava: Evo kako je trebate pripremiti
Tjestenina može biti zdrava: Evo kako je trebate pripremiti

- Tekstura i oblik tjestenine trebali bi istaknuti umak. Kratka zavijena tjestenina sa oštrim rubovima poput fusilla omogućuje bolji okus umacima poput pesta. S druge strane, dugački, široki i nježni špageti poput pappardella čuvaju okuse umaka poput bolonjeza. Ako imate ostataka svježe tjestenine koje želite sačuvati, napravite od njih loptice poput gnijezda i pospite ih s malo brašna kako biste spriječili da se zalijepe. No imajte na umu da svježa tjestenina u hladnjaku može stajati najviše 24 do 48 sati - zaključio je.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:51

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku