Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Pojačajte motivaciju i riješite se stresa jedući ove namirnice

Pojačajte motivaciju i riješite se stresa jedući ove namirnice

Hrana ima veliki utjecaj na emocije, pa je treba pažljivo birati. Neke namirnice mogu čak i pogoršati stanje, napominju nutricionisti. Kelj, zeleni čaj, žitarice i grožđe će pozitivno utjecati na raspoloženje

VIDEO

Pomoć kod stresa 

Ako ste pod stresom, najbolje namirnice su one koje obiluju magnezijem, omega-3 masnim kiselinama i vitaminom C. Najviše ćete ih naći u integralnoj tjestenini, lososu i kelju.

Studije su potvrdile da ti sastojci smanjuju osjećaj anksioznosti i ublažavaju simptome stresa. 

Riješite se ljutnje

Ljutnja je snažna emocija koju nije lako odagnati, no u tome može pomoći zeleni čaj. On sadrži epigalokatehin galat (EGCG), antioksidans koji djeluje opuštajuće.

Istraživanja su potvrdila da su ispitanici koji su dobivali dnevnu dozu EGCG-a smireniji od onih koji su bili na placebu, a snimke moždanih valova pokazale su opušteno, ali pozorno stanje.

Pozitivna energija uz doručak

Doručak je najvažniji obrok dana i podiže raspoloženje, potvrdile su brojne studije. Najbolji izbor su žitarice koje potiču probavu, daju osjećaj sitosti i energiju organizmu čime tjeraju negativne emocije i osjećaj tuge.

Negativne osjećaje ne treba hraniti slatkišima i grickalicama koje trenutno podižu raspoloženje zato što dugoročno vode većoj depresiji

Željezo za motivaciju i koncentraciju

Nedostatak motivacije i manjak koncentracije mogu biti posljedica niske razine željeza, pa u prehranu treba uključiti tunu, špinat, grožđe i grah.

Alkohol je najbolje izbjegavati zato što smanjuje kontrolu i vodi prejedanju, a samim time i manjku energije. Osim dobre hrane, u motiviranju pomaže i vježbanje koje razbuđuje i daje organizmu energije za nove pobjede.

Vlakna i proteini za produktivnost

Niska razina šećera u krvi može biti kriva za usporenost i slabiju produktivnost, no to ne znači da odmah treba posegnuti za čokoladom. Slatkiši u takvoj situaciji nisu najbolje rješenje jer su prazne kalorije.

To znači da će vam na brzinu podići razinu šećera i energiju, ali je i naglo spustiti. To pak može izazvati umor te pad raspoloženja. Bolji izbor je hrana bogata vlaknima i proteinima koja postupno diže razinu šećera i pruža dulji osjećaj sitosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja