Obavijesti

Lifestyle

Komentari 36

Šest znakova da jedete premalo - i zato ne možete smršavjeti

Šest znakova da jedete premalo - i zato ne možete smršavjeti

Metabolizam se usporava kako bi se sačuvala energija, a to usporava gubitak suvišnih kilograma. Drugim riječima, koliko god malo pojeli tijelo će pokušavati uskladištiti baš sve

VIDEO

Želite li izgubiti višak kilograma ključ uspjeha je pojesti manje kalorija, no mnogi griješe pa se suzdržavaju od jela, a to može imati suprotni učinak. Naime, u nedostatku hranjivih tvari u tijelu se pali 'crveni alarm' i ono počne svaku unesenu kaloriju spremati 'za crne dane'.

Metabolizam se usporava kako bi se sačuvala energija, a to usporava gubitak suvišnih kilograma. Drugim riječima, koliko god malo pojeli tijelo će pokušavati uskladištiti sve.

Pokretanje videa...

Dijeta 00:44

Ovo je šest znakova da jedete premalo:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Puno razmišljate o hrani

Naravno, tijelo vam žudi za kalorijama pa je tako i vaš um preokupiran hranom. Razmišljate li po cijele dane o hrani i ne možete se nikako otarasiti te misli, možda je vrijeme da napokon stavite nešto konkretnije u usta.

2. Preskačete obroke

Mnogi vjeruju kako je preskakanje obroka dobar način za unos manje kalorija, a time i gubitak kilograma, ali nije tako. Ukoliko ne pojedete doručak, ručak ili večeru vi zapravo pomažete svojem tijelu isključiti mehanizme zaslužene za unutarnje izgaranje.

Oljina mini dijeta: Za gubitak kila i lijepu brončanu boju kože
Oljina mini dijeta: Za gubitak kila i lijepu brončanu boju kože

3. Često vas boli glava

Osjećate li često vrtoglavice, drhtavicu i glavobolju, to bi moglo biti i zbog nedovoljnog unosa kalorija. U nedostatku hrane mozak ne dobiva dovoljno glukoze, a to znači da je razina šećera u tijelu previše niska. U takvom slučaju javljaju se razne vrste fizičkih problema.

4. Nemate volje vježbati

Ako vam se čini da ste umorni već i od same pomisli na vježbanje, stalno ste iscrpljeni i imate problema sa koncentracijom - to bi mogla biti posljedica nedovoljnog unosa hranjivih tvari u organizam.

Kada tijelu nedostaje hrane, razina energija pada, a ostaje tek nešto malo za osnovne funkcije i preživljavanje, a to je za vaše tijelo vrlo naporno.

Čudotvorna seks dijeta: Suprug i ja se seksamo 8 puta tjedno
Čudotvorna seks dijeta:  Suprug i ja se seksamo 8 puta tjedno

5. Vrlo ste razdražljivi

Puno je razloga za razdražljivost, no jedan od njih je i izgladnjivanje. Ukoliko namjerno preskačete obroke i suzdržavate se od hrane kad god možete, raspoloženje će vam se teško popraviti. Čak je i znanstveno dokazano kako nedostatak kalorija vodi ljutnji i frustraciji.

6. Pojeli ste večeru, no još ste gladni

To pokazuje da tijekom da dana niste unijeli dovoljno kalorija i hranjivih tvari u organizam i, iako ste se najeli, tijelo žudi za još. To ne znači nužno da morate jesti više, već ono što pojedete treba biti bolje kvalitete.

Odaberite proizvode od cjelovitih žitarica, proteina i zdravih masnoća umjesto, recimo, salate koja ne sadrži gotovo ništa od navedenog, prenosi Tips and tricks.

OTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA: Ovo je razlog zašto se Kraljica nije vratila u London kad je umrla princeza Diana

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru