Obavijesti

News

Komentari 10

Krunski svjedok - dijete: Je li suprug ubio srpsku pjevačicu?

Krunski svjedok - dijete: Je li suprug ubio srpsku pjevačicu?
1

Zoran Marjanović u crnini je danas došao na suđenje za ubojstvo supruge, pjevačice Jelene Krsmanović u travnju 2016. Sumnjiče ga da ju je s devet udaraca oštrim predmetom usmrtio i bacio u kanal...

VIDEO

Suđenje stoljeća. Tako srbijanski mediji nazivaju proces skladatelju Zoranu Marjanoviću (41), optuženom da je 2016. u beogradskoj četvrti Borča ubio svoju suprugu, folk pjevačicu Jelenu Krsmanović (33).

Ona je nestala tijekom trčanja na nasipu u naselju Crvenka 2016. godine. Nestanak je prijavio upravo suprug 2. travnja, a odmah sutradan u kanalu je pronađeno Jelenino tijelo s tragovima nasilne smrti. Marjanović bi danas trebao svjedočiti. 

- Jelena bi uvijek trčala od rampe do nasipa i tako nekoliko krugova. Parkirao sam auto na početku staze. S Janom sam se igrao na poljani dok je supruga trčala. Kada smo krenuli prema njoj, nije je bilo nigdje. Jelena se svojoj majci javila na pola staze i rekla da će doći nakon trčanja i donijeti hranu. Bila je raspoložena, sve ok, niti je alkoholičar, niti je suicidan lik, jedno normalno biće, obiteljska žena - rekao je nakon Jeleninog nestanka suprug, koji je, međutim, ubrzo postao glavni osumnjičenik.

Hrvati otkrili najbitniji detalj o ubojstvu Jelene Marjanović?
Hrvati otkrili najbitniji detalj o ubojstvu Jelene Marjanović?

Kako pišu beogradski mediji, među dokazima na sudu bit će i snimke sa sigurnosnih kamera autobusa 104 koji je prolazio pored nasipa tog poslijepodneva, ali i s jedne obiteljske kuće u Crvenki, koja gleda upravo na nasip.

Isključio mobitel u 16:38, uključio ga u 17:04

Prema nalazima vještačenja mobitela, suprug je prije Jelenina ubojstva isključio uređaj točno u 16:38, a ponovno ga uključio u 17:04, 26 minuta kasnije i istražitelji vjeruju kako je točno u tom vremenskom okviru Jelena ubijena. Nešto kasnije Marjanović je pozvao policiju i, tvrdi optužba, pravio se da je zabrinut jer mu je supruga nestala.

Marjanović je tog dana na nasip u naselju Crvenka stigao u poslijepodnevnim satima sa suprugom Jelenom i njihovom tada petogodišnjom kćerkicom, koja je u međuvremenu postala krunski svjedok.

Doduše, i tužiteljstvo i obrana složili su se da djevojčicu ne treba ponovno ispitivati kako ju se ne bi dodatno traumatiziralo, već će biti dovoljno da se na suđenju pročita iskaz kojeg je dala policiji.

Upozorenje rođakinji ubijene Jelene: 'Ubit će te iz osvete'
Upozorenje rođakinji ubijene Jelene: 'Ubit će te iz osvete'

Suprug je, inače, policajcima tvrdio kako se Jelena odvojila od njega i djevojčice jer je otišla trčati po nasipu.

- Ostao sam sam s kćerkicom Janom i poslije 15-20 minuta popeli smo se na nasip i krenuli u laganu šetnju. Zvao sam je jedno 5-6 puta, mobitel je zvonio, ali ona se nije javljala. Potom sam pozvao mog prijatelja Borisa Pucića. Niti u jednom trenutku nisam silazio s nasipa i nisam bio na mjestu gdje je Jelena kasnije pronađena - tvrdio je Marjanović na ispitivanju u policiji.

Koga je zvao?

No vještačenjem mobitela utvrđeno je da je nakon uključenja mobitela Marjanović uistinu nekoliko puta nazvao suprugu, ali je potom zvao brata Miloša, pa opet Jelenu...

Nakon toga je njega nazvao otac Vladimir, pa je Zoran nazvao njega natrag, i to dva puta. Tek 23 minute nakon što je uključio mobitel - u 17:27 - Zoran je nazvao prijatelja Borisa Pucića, inače policajca iz Borče.

Zoran je tvrdio i Pucić prvi stigao na nasip, ali policajac je svjedočio kako je u trenutku njegova dolaska na nasip tamo već bio "jugo" kojeg je vozio Zoranov brat. 

- Ja sam samim nasipom od deponije ka Crvenki išao nekoliko puta i barem 5-6 puta sam se na tom nasipu mimoišao s Miloševim "jugom" u kojem u se nalazili upravo brat Miloš, otac Vladimir, Zoran Marjanović i mala Jana - ispričao je Boris Pucić.

I tvrdnja kako nikad nije silazio s nasipa čini se nevjerodostojnom. Naime, na Zoranovoj trenirci pronađeni su tragovi blata istog molekularnog sastava kao i blato s mjesta gdje je pronađeno Jelinino tijelo.

Zoranovi su mrzili Jelenu, nisu željeli da im je snaha 'pevaljka'
Zoranovi su mrzili Jelenu, nisu željeli da im je snaha 'pevaljka'

Ubojica je, tvrdi policija, na mjestu zločina ostavio trag obuće, ali takve tenisice ili cipele kod Zorana nisu pronađene. 

Kao mogući motiv ubojstva srpski mediji navodili su tvrdnje Jelininih prijateljica, doduše anonimnih, da je ona imala ljubavnika i da je Zoran za to saznao. Suprugu prema svemu sudeći neće ići u prilog ni svjedočenje slučajnog prolaznika, biciklista. On kaže da je vidio muškarca i ženu kako silaze u kanal. Čini se da je prepoznao Zorana i Jelenu. Nejasno je, međutim, gdje je onda u tim trenucima bila tada petogodišnja djevojčica, za koju Zoran cijelo vrijeme tvrdi da je bila s njim?

Slučaj rješavali hrvatski stručnjaci

Srpski mediji u veljači su prenijeli kako su iz Beograda oko slučaja ubojstva Jelene Krsmanović angažirali i sudske vještake iz Hrvatske. U obiteljskom Mercedesu su, inače pronađeni tragovi Jelenine krvi, ali obrana tvrdi da to nije mjesto ubojstva i da su ti tragovi nastali puno ranije.

- Preko YouTube kanala pratio me sudski vještak iz Hrvatske. Prilikom putovanja sa vodećim vještacima i profesorima Medicinskog fakulteta analizirali su fotografije i došli su do istog zaključka da Jelena udarce ni u kojem slučaju nije zadobila na tlu nasipa i u vodi kanala  - kaže Nenad Šipka iz beogradskog Centra za forenzička ispitivanja.

Stručnjaci iz Hrvatske - tvrdi Šipka - naveli su da je Jelena Marjanović prvi udarac po glavi mogla zadobiti dok je stajala, nakon čega je sigurno pala na čvrstu podlogu.

- Svi sljedeći udarci su zadani dok je bila u ležećem položaju, glava joj je bila oslonjena na tvrdu podlogu. Da je Jelena udarce zadobila s glavom u vodi, vodu bi pronašli u plućima, a ne u dušniku. Krvarenje je bilo obilno i prskajuće budući da je srce i dalje radilo, ali samo kod prvih udaraca. Nakon toga je krvarenje bilo više gravitacijsko i ne tako obilno - naveli su hrvatski stručnjaci u mailu koji je proslijeđen Šipki, prenosi Alo.rs.

Oni su naveli da bi pjevačica nakon prva dva-tri udarca izgubila barem pola litre krvi, dok na mjestu na kojem je pronađeno tijelo obilnijeg krvarenja nije bilo.

- Moralo je biti rasprskavanja krvi po okolini, kosa je morala biti slijepljena krvlju i majica natopljena. Voda to nije mogla očistiti bez obzira na to što je Jelena bila potopljena. Udarci nisu bili toliko smrtonosni da bi umrla u sekundi, dakle, disala bi u vodi, pluća bi joj bila napunjena vodom. Ovako je Jelena u vodi imala samo posljednji udah - dodao je hrvatski vještak, navodi Alo.rs.

Slučaj je postao reality show

Marjanović je, inače, od slučaja napravio pravi cirkus jer je u međuvremenu uistinu sudjelovao u jednom reality showu. I dalje tvrdi da je nevin, a uhićen je tek šest mjeseci nakon smrti Jelene.

U međuvremenu mu je kćerkica Jana, krunski svjedok procesa, bila oduzeta i privremeno je o njoj brinuo njegov brat Miloš Marjanović, stric djevojčice, no Zoran je pušten na slobodu pa mu je kćerkica vraćena.

Zoran Marjanović je u istražnom zatvoru bio 301 dan, od 15. rujna 2017. do 12. srpnja 2018. i nakon toga je pušten da se brani sa slobode. Jutros se u crnom odijelu uputio na suđenje u Beogradu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke