Obavijesti

News

Komentari 85

Lokalni HDZ-ovci bi aferaškog Rosavca za čelnika Popovače. Ako ustraju, HDZ će ih raspustiti

Lokalni HDZ-ovci bi aferaškog Rosavca za čelnika Popovače. Ako ustraju, HDZ će ih raspustiti

Bez obzira što je aktualni dožupan Roman Rosavec zatajio stan u Zagrebu, vilu prijavio kao klijet, te nosi teret optužbi za namještanje izbora, HDZ Popovača ga kandidira za izbore: Pa to je političko ludilo..

VIDEO

- Pa to je političko ludilo. Jasno smo pokazali što mislimo i o Ivi Žiniću i Romanu Rosavcu raspuštanjem županijskog HDZ-a, a sada bi ga opet kandidirali – reagirao je sugovornik iz HDZ-a na nevjerojatni politički obrat.

HDZ Popovača je izglasao da njihov kandidat za gradonačelnika tog grada bude Roman Rosavec, aktualni zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića. Rosavec je opterećen s nizom afera, a vrijedi kao desna ruka i vjerni Žinićev suradnik. Žinić se više neće kandidirati za župana nakon što su mu 24sata otkrila da živi besplatno u državnoj kući u Glini, bespravno koristi državni stan u Zagrebu i dodatno je suvlasnik imanja koje je zatajio u imovinskoj kartici. Njegov zamjenik Rosavec je dospio u središte pozornosti kad je bio na predstavljanju knjige i zabavi u Popovači prošlog listopada. Popovača je postala novo žarište korone jer se nitko u dupkom punoj dvorani nije pridržavao mjera i nosio masku.

Ima tajni stan i klijet

Zatim smo nedavno otkrili da Rosavec ima tajni stan u Zagrebu od 52 četvorna metra koja nije prijavio u imovinskoj kartici. Kao i njegov nadređeni Žinić, pokušao je to prikriti micanjem prezimena sa zvona, a susjedima je govorio da inače radi u Njemačkoj. A onda su ga gledali kao zamjenika župana na televiziji. Zatim smo otkrili da je ono što je Rosavec naveo kao klijet vrijednu 200.000 kuna, u biti predivno i luksuzno uređena nova kuća koja ima 300 do 400 kvadrata, a okružena je uređenim vinogradom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tko je Roman Rosavec, Žinićeva desna ruka? Tijekom Kolindine kampanje se crvenio od srama
Tko je Roman Rosavec, Žinićeva desna ruka? Tijekom Kolindine kampanje se crvenio od srama

Rosavec je bio meta i unutar HDZ-a jer gradonačelnik Kutine i Žinićev protukandidat Zlatko Babić otvoreno ustvrdio da su u Popovači namješteni izbori. Upravo Popovača u kojoj je Rosavec šef HDZ-a je imala rekordnu izlaznost i donijela prevagu Žiniću. Babić je skupio pisane i ovjerene izjave nekoliko ljudi koji nisu bili na izborima, ali su vođeni da su glasali. Ali izbori u studenom nisu poništeni.

Ali ni to nije sve. Sada otkrivamo i da je Rosavčev otac, inače umirovljenik, kupio kuću u Popovači, a naši sugovornici kažu da je plan da obitelj investira u stambenu zgradu. I povezuju to direktno s moćnim zamjenikom župana koji ima problema s imovinskom karticom.

Moja klijet od 300 m2: HDZ-ov dožupan Rosavec izgradio je luksuznu kuću u vinogradu
Moja klijet od 300 m2: HDZ-ov dožupan Rosavec izgradio je luksuznu kuću u vinogradu

Zbog svega toga, u HDZ-u nas uvjeravaju da Rosavčeva kandidatura za gradonačelnika jednostavno neće proći. Dobili smo potvrdu da će županijski HDZ tražiti poništenje glasanja i promjena odluke. Ako to ne učine, cijeli HDZ-ov ogranak Popovače će biti raspušten.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a