News

Komentari 85

Lokalni HDZ-ovci bi aferaškog Rosavca za čelnika Popovače. Ako ustraju, HDZ će ih raspustiti

Lokalni HDZ-ovci bi aferaškog Rosavca za čelnika Popovače. Ako ustraju, HDZ će ih raspustiti

Bez obzira što je aktualni dožupan Roman Rosavec zatajio stan u Zagrebu, vilu prijavio kao klijet, te nosi teret optužbi za namještanje izbora, HDZ Popovača ga kandidira za izbore: Pa to je političko ludilo..

- Pa to je političko ludilo. Jasno smo pokazali što mislimo i o Ivi Žiniću i Romanu Rosavcu raspuštanjem županijskog HDZ-a, a sada bi ga opet kandidirali – reagirao je sugovornik iz HDZ-a na nevjerojatni politički obrat.

HDZ Popovača je izglasao da njihov kandidat za gradonačelnika tog grada bude Roman Rosavec, aktualni zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića. Rosavec je opterećen s nizom afera, a vrijedi kao desna ruka i vjerni Žinićev suradnik. Žinić se više neće kandidirati za župana nakon što su mu 24sata otkrila da živi besplatno u državnoj kući u Glini, bespravno koristi državni stan u Zagrebu i dodatno je suvlasnik imanja koje je zatajio u imovinskoj kartici. Njegov zamjenik Rosavec je dospio u središte pozornosti kad je bio na predstavljanju knjige i zabavi u Popovači prošlog listopada. Popovača je postala novo žarište korone jer se nitko u dupkom punoj dvorani nije pridržavao mjera i nosio masku.

Ima tajni stan i klijet

Zatim smo nedavno otkrili da Rosavec ima tajni stan u Zagrebu od 52 četvorna metra koja nije prijavio u imovinskoj kartici. Kao i njegov nadređeni Žinić, pokušao je to prikriti micanjem prezimena sa zvona, a susjedima je govorio da inače radi u Njemačkoj. A onda su ga gledali kao zamjenika župana na televiziji. Zatim smo otkrili da je ono što je Rosavec naveo kao klijet vrijednu 200.000 kuna, u biti predivno i luksuzno uređena nova kuća koja ima 300 do 400 kvadrata, a okružena je uređenim vinogradom.

Rosavec je bio meta i unutar HDZ-a jer gradonačelnik Kutine i Žinićev protukandidat Zlatko Babić otvoreno ustvrdio da su u Popovači namješteni izbori. Upravo Popovača u kojoj je Rosavec šef HDZ-a je imala rekordnu izlaznost i donijela prevagu Žiniću. Babić je skupio pisane i ovjerene izjave nekoliko ljudi koji nisu bili na izborima, ali su vođeni da su glasali. Ali izbori u studenom nisu poništeni.

Ali ni to nije sve. Sada otkrivamo i da je Rosavčev otac, inače umirovljenik, kupio kuću u Popovači, a naši sugovornici kažu da je plan da obitelj investira u stambenu zgradu. I povezuju to direktno s moćnim zamjenikom župana koji ima problema s imovinskom karticom.

Zbog svega toga, u HDZ-u nas uvjeravaju da Rosavčeva kandidatura za gradonačelnika jednostavno neće proći. Dobili smo potvrdu da će županijski HDZ tražiti poništenje glasanja i promjena odluke. Ako to ne učine, cijeli HDZ-ov ogranak Popovače će biti raspušten.

Najčitaniji članci