Obavijesti

News

Komentari 42

Policajcima je bilo muka dok su slušali kako je ubio i jeo majku

Policajcima je bilo muka dok su slušali kako je ubio i jeo majku
1

UŽAS U BiH: Sabahudin Velić (33) je ušao u kuću i pitao majku je li zadovoljna s njim. Rekla je da je. Kada mu je okrenula leđa ubio ju je sjekirom. Tijelo je raskomadao i danima ga jeo...

VIDEO

Mučna istraga prvog zabilježenog slučaja kanibalizma u BiH i dalje šokira istražitelje i tužitelje u Unsko-sanskom kantonu, a Krajišnici sa strahom izgovaraju ime osumnjičenog Sabahudina Velića (33) iz Bosanske Krupe, koji je sjekirom raskomadao majku Nasihu (60)

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:21
Mještani o kanibalu: 'Svima je pomagao, bio je dobar mladić'
Mještani o kanibalu: 'Svima je pomagao, bio je dobar mladić'

Kako Dnevni avaz saznaje izvora bliskog istrazi, i Velićevo saslušanje u bihaćkom tužilaštvu teklo je mučno i praćeno je zgražanjem zbog načina na koji je Sabahudin počinio zločin. 

Čak se i Sud našao u nezavidnoj situaciji jer nitko od krajiških odvjetnika nije želio preuzeti ovaj slučaj. Naposljetku su mu dodijelili branitelja koji je tijekom ispitivanja nekoliko puta napuštao prostoriju jer je Velić iznosio previše gnjusnih detalja od kojih se ledi krv u žilama. On je tijekom ispitivanja kazao da je prije majke ubio svog psa, zaklavši ga.

'Džini': Evo kakva su ga to bića natjerala da pojede svoju majku
'Džini': Evo kakva su ga to bića natjerala da pojede svoju majku

Nakon toga je ušao u kuću i posljednji put obratio se Nasihi: 'Majko, jesi li ti zadovoljna sa mnom?', na što je nesretna žena kazala da jest. Čim mu je okrenula leđa, Velić je zamahnuo sjekirom i udario je u vrat

Prisutni su se šokirali činjenicom da je Velić plakao dok je pričao kako je iskasapio psa, ali da nije pokazivao emocije kada je govorio o ubojstvu majke. Hladno je pojasnio da je majku ubio da bi prinio žrtvu. 

Ljudožder danima jeo majku: Đavli su mi rekli da je pojedem
Ljudožder danima jeo majku: Đavli su mi rekli da je pojedem

Avazov izvor navodi da je Sabahudin ponovio ono što je kazao istražiteljima, a to je da je majku ubio sjekirom te da je njeno tijelo prepolovio, kasnije raskomadao, pekao i pojeo! Ponovio je da je pod utjecajem crne magije, takozvanih sihira, te da su mu to naredila četiri džina (nevidljiva bića). Spaljene dijelove zakopao je u dvorište kuće. Kasnije su ih istražitelji pronašli prekopavajući tlo bagerom. 

Na kraju ispitivanja Velić je odveden u pritvor, a određeno je i njegovo psihijatrijsko vještačenje, kako bi se odredila njegova ubrojivost. 

Trenutno se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu Luke, gdje je, kako saznajemo, izoliran od ostalih pritvorenika te ga na šetnju stražari izvode samog. Ova pritvorska jedinica nema prostorije predviđene za osumnjičenike njegovog profila. Pri ulasku su mu oduzeli vezice s obuće, a iz ćelije su sklonjeni i ostali predmeti pomoću kojih bi mogao nauditi sebi ili stražarima.

'Halo, ubio sam majku i raskomadao je'

Za sve se saznalo nakon što je u petak zazvonio telefon sarajevskoj policiji. Velić je tada bio u Sarajevu. Nazvao ih je sa svog mobitela. 

- Ubio sam majku i raskomadao je - rekao im je.

Patrola je otišla po njega i stavila mu lisice na ruke, ali su sumnjali u njegove tvrdnje. Hladnokrvno im je rekao da je desetak dana sjekao i jeo dijelove tijela nesretne žene, dok je ostatak zakopao na više mjesta oko kuće. Jedan od susjeda kaže da nikad nije čuo da su se Sabahudin i Nasiha svađali.

- Ona ima još jednog sina, koji radi u Sloveniji. Muž joj je umro prije nekoliko godine - kazao je taj mještanin.

'Bolje se on slagao s majkom nego ja'

Navodno je Sabahudin prvo nazvao brata da mu kaže što je učinio, tek onda sarajevsku policiju.

 - Nikad ne bismo rekli da će se nešto ovako dogoditi. Nisam primijetio ništa neobično kod brata. U kolovozu sam bio ovdje u posjetu njemu i majci. Živjeli su sami. Dobro su se slagali. Bolje se on slagao s majkom nego ja, pomagali su jedno drugom. Što se dogodilo da je to učinio, ne znam, da mu se psiha u tako kratkom vremenu preokrenula. Od početka istrage tvrdi, a i dalje stoji kod toga, da su ga natjerali crna magija i džini. Da nešto nije u redu, nije nitko primijetio jer nam je kuća osamljena, malo uvučena s ceste - govori ožalošćen brat Izudin.

- Sve nas je to zateklo, kako ne bi. Dva dana i dvije noći nisam spavao - rekao nam je Sabahudinov tetak dodajući kako je on inače bio pobožan čovjek.

Sabahudinu je, pričaju mještani, jedini porok mu je bila kocka te je često odlazio u kladionice. Nije imao stalan posao. Povremeno bi radio u građevini, a financirala ga je majka.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS