Obavijesti

Show

Komentari 8

Luda filmska jesen: Što će nam sve doći u dvorane ove sezone?

Luda filmska jesen: Što će nam sve doći u dvorane ove sezone?
15

Jesen je u cijeloj godini jedina sezona u kojoj možemo pogledati kako romanse, tako i blockbustere, a i filmove koji žele osvojiti Oscara. Nadolazeća će jesen biti luda...

VIDEO

Svaka filmska sezona predodređena je za neke žanrove. Tako u proljeće možemo pogledati najviše romansi, tijekom ljeta su u igri blockbusteri s eksplozijama i nevjerojatnim specijalnim efektima, a zima je rezervirana za filmove koji ciljaju na nagradu Oscar te za razne obiteljske filmove.

Je li poznavala prijateljicu onoliko dobro koliko je mislila?
Je li poznavala prijateljicu onoliko dobro koliko je mislila?

Jesen je u cijeloj godini jedina sezona u kojoj možemo pogledati kako romanse, tako i blockbustere, a i filmove koji žele osvojiti Oscara. Ne samo to, već je jesen sezona u kojoj već tradicionalno dolazi najveći broj horor filmova. Jesen pred nama je takva sezona, u kojoj ćemo imati prilike vidjeti sve gore navedeno.

Pojačanja: U deveti dio 'Ratova zvijezda' dolazi i Doctor Who
Pojačanja: U deveti dio 'Ratova zvijezda' dolazi i Doctor Who

Tako nam na samom početku rujna dolazi još jedan film iz franšize 'Prizivanja'. Redatelj Corin Hardy uvodi nas u novo poglavlje te najstrašnije filmske franšize s filmom 'Časna'. Radnja ovog nastavka je smještena u razdoblje prije 'Prizivanja' i 'Annabelle'.

Njega u stopu slijedi jedan triler s elementima romanse. U pitanju je film 'Slatka mala tajna', napet, glamurozan i duhoviti triler ispunjen prevratima redatelja i scenarista Paula Feiga s Annom Kendrick i Blake Lively u glavnim ulogama.

Uz njih stiže nam i zabava za cijelu obitelj, film 'Stopalići'. Kako kaže njegov slogan, 'Jeti ili ne, oni dolaze!'. To je animirani film za sve uzraste, o mladom jetiju koji pronađe nešto za što je mislio da ne postoji - čovjeka.

A jedan od filmova koji će zasigurno ući u natječaj za dodjelu Oscara je i film 'Teška vremena u motelu El Royale'. Na čelu impresivno velike glumačke postave nalazi se scenarist i redatelj Drew Goddard, nominiran za Oscara za scenarij filma Marsovac. Njegov prvi film je triler za kojeg potpisuje scenarij i režiju.

Sredinom jeseni se stvari malo razvedruju filmom o možda najvećem bandu svih vremena. 'Bohemian Rhapsody' je epska priča o legendarnom bandu Queen i pjevačkoj legendi Freddieju Mercuryju. Bio je to čovjek koji je vjerovao u sebe i svoju glazbu kad to nitko drugi nije, prkoseći svim stereotipima i kršeći sva pravila kako bi postao jedna od najvećih glazbenih ikona svih vremena.

'Suludo bogati Azijci' je film temeljen na istoimenoj hit knjizi Kevina Kwana i u kina nam dolazi također ove jeseni. Priča prati tri ultra bogate kineske obitelji u trenutku kada nasljednik jednog od najvećih bogatstava u Aziji dovodi kući svoju novu djevojku.

A za one koji nisu baš za romanse je tu film 'Predator: Evolucija'. U njemu pratimo još jedan napad Predatora na naš planet, no ovaj put su i oni lovina. Predator, koji je davne 1987. godine zamalo nadmudrio tada najjačeg čovjeka na planeti, Arnolda Schwarzeneggera, ovaj put je našao jačeg od sebe.

Oskarski materijal dolazi nam i kroz film 'Zvijezda je rođena'. U njemu nastupaju neke od vodećih današnjih medijskih zvijezda. Četiri puta nominiran za nagradu Oscar, Bradley Cooper i višestruko nagrađivana, glazbena zvijezda Lady Gaga, kojoj je ovo prva glavna filmska uloga, drže glavne uloge u filmu o usponu jedne pjevačice.

No odlična stvar ove jeseni jest i činjenica da se hrvatski film može također gledati u kinima. Tako će na platna doći 'F20', najnoviji film nagrađivanog hrvatskog redatelja Arsena Antona Ostojića. Taj autor, koji u svojem repertoaru ima 'Tu divnu splitsku noć', 'Ničijeg sina' i 'Halimin put', nam donosi sasvim napetu priču s mnogim neočekivanim obratima.

A nakon što su nas pretprošle godine oduševili filmom 'Čudesne zvijeri i gdje ih naći', slavna autorica Harry Potter serijala, J.K. Rowling, i studio Warner Bros.  pripremili su novu poslasticu za sve ljubitelje svijeta čarobnjaka s nastavkom tog filma. U pitanju je djelo u kojem ćemo gledati koje sve zločine je počinio zlotvor Gellert Grindewald i kako su ga na koncu uhvatili.

Horore će ove jeseni pokriti 'Operacija Overlord', legendarnog producenta J.J. Abramsa. To je film kakav do sad niste vidjeli; zabavan, divlji, napet, prepun akcije, ali i užasa. Odvest će vas na putovanje u kojem nećete znati što slijedi dalje.

Jennifer Garner će nas probati oduševiti u adrenalinom nabijenom trileru 'Pepermint' i u svojoj najbolji ulozi do sada, za koju je naporno trenirala. U pitanju je film u kojem Garner glumi ženu koja nakon izlaska iz kome kreće na opaki put uništenja i osvete.

Za one koji ipak preferiraju obiteljske filmove, tu je 'Kuća magičnog sata', s Jackom Blackom i dvostrukom dobitnicom nagrade Oscar, Cate Blanchett. To su zvijezde čarobne avanture u režiji Elija Rotha, u kojoj ponovno pratimo likove koje smo upoznali u filmu 'Čudovišta iz susjedstva'.

Uz gore navedene akcije i trilere moramo spomenuti i posljednja dva filma ove jeseni. U pitanju su triler '22 milje', s jednim od profitabilnijih glumaca današnjice, Markom Wahlbergom te nova ekranizacija sage o Robinu Hoodu, nazvana dakako - 'Robin Hood'.

Peter Berg, redatelj filmova 'Pakao na horizontu' i 'Jedini preživjeli' donosi novi akcijski spektakl s Markom Wahlbergom i Johnom Malkovichem u glavnim ulogama. Zaštita jednog kriminalca je posao kojeg on nije mogao odbiti, ali dobro se plaćao. No od nečega što je trebao biti samo običan posao, odjednom se stvorio kaos.

Priču o epskom lopovu i ratniku Robinu Hoodu već cijelo stoljeće tjera filmaše da osmišljavaju nove priče o njemu. Scene ovog filma su snimane u Dubrovniku, na Stradunu, u tvrđavi Bokar i Posatu, zahvaljujući redatelju Ottu Bathurstu. Koliko će vas oduševiti moći ćete vidjeti tijekom ove, nevjerojatne filmske jeseni.

 

VIDI OVO! KVIZ: Koji ste član kraljevske obitelji?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode