Obavijesti

Sport

Komentari 43

Kako sam pobijedio Josepha Parkera: Ma njega sam prebio!

Kako sam pobijedio Josepha Parkera: Ma njega sam prebio!
1

ANTHONY JOSHUA drži tri teškaška pojasa, a Parker jedan. Borit će se na stadionu u Cardiffu pred 75.000 navijača (subota, 22.50 sati, RTL). Parker nikad nije bio u nokdaunu, dok se Joshui to dogodilo samo jednom

VIDEO

Iskreno, nije mi jasna prisutnost Josepha Parkera u vrhu svjetskog profesionalnog boksa. Došao je do vrha bez ikakvog amaterskog pedigrea, najveći uspjeh zapravo mu je polufinalna borba na juniorskom SP-u 2010. protiv mene. A tad sam ga prebio i kasnije osvojio svjetsko zlato.

Imao je on svijetlih trenutaka u meču, ali protiv doktora boksa nije mogao. Srčan je borac, no premda sam ga dobio na bodove, moja pobjeda nikad nije došla u pitanje. Godinu kasnije odmah je izgubio na seniorskom SP-u, a u Svjetskoj boksačkoj seriji ima negativan omjer, jednu pobjedu i tri poraza.

Ništa nije napravio u amaterskom boksu, no njegova menadžerska ekipa očito je napravila sjajan posao.

Nosio elektroničku narukvicu i nije nokautirao jedino - Hrvata!
Nosio elektroničku narukvicu i nije nokautirao jedino - Hrvata!

Isto boksa kao junior

Osvojio je upražnjenu WBO titulu nakon što je oduzeta Tysonu Furyju, pobijedio je Amerikanca Andyja Ruiza, no dosad nije imao ozbiljniji test.

Pratim Parkera od tog meča i vidim napredak kod njega od te 2010. Što je i normalno jer smo tad imali 17 godina. Uostalom, u profesionalnoj karijeri ima 24 pobjede u 24 borbe. Danas ima vrlo sličan stil boksanja kao junior, nije klasičan fajter, a nije ni tipičan borac s distance. Nešto je između, stoji na distanci te napada brzom serijom. Ima i odličan lijevi direkt.

Joshua pada na kraju

Da se ja u subotu borim protiv Parkera, sigurno bih iz ringa izašao s podignutim rukama. Jedino što nisam spreman na 12 rundi, no u osam Joseph protiv mene nema šanse. Ne bi imao rješenja za moju brzinu, hitrinu na nogama, a u bliskoj se borbi mogu nositi s njim.

Pobijedio sam ga 2010., pobijedio bih ga opet. Anthony Joshua je potpuna suprotnost od Parkera. Britanac je imao sjajnu amatersku karijeru, osvojio je olimpijsko zlato 2012., godinu ranije bio je srebrni na SP-u. A još je pobijedio i Vladimira Klička te uveo boks u novu eru. Definitivno ima veći boksački pedigre, kompletniji je borac, brži je i bolje radi na distanci.

Mavrović za 24sata: Joshua će pobijediti, možda već u 1. rundi
Mavrović za 24sata: Joshua će pobijediti, možda već u 1.  rundi

Ne mogu reći da je Parker bez šanse protiv Joshue. Nema veliku mišićnu masu i sigurno može uputiti više udaraca te se više kretati. Upravo to bi trebala biti njegova taktika, mnogo se kretati, stalno mijenjati kuteve, ne dopustiti Joshui da krene u seriju udaraca.

Poznato je da Britanac u zadnjim rundama fizički dosta pada i zato je važno da tijekom meča Novozelanđanin bude što manje statičan.

Parkerova svijetla točka je svakako i njegova psiha. Pratim sve što se događa oko ove borbe i čini se da je vrlo miran. Možda u sebi ključa, no na van je zaista smiren. A i iz njegova tima stalno ponavljaju da je najjači kad dođu najvažnije borbe.

Ne bih volio da Parker pobijedi, Joshua ima šampionski pedigre zbog svega što je prošao i osvojio. Znam da u boksu jedan udarac može promijeniti sve, taj ‘lucky punch’ uvijek je negdje u zraku, i da se to dogodi ne možeš prigovoriti nikome za takvu pobjedu. Međutim, zbog svega mislim da bi za boks općenito bilo bolje da Joshua pobijedi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'
SNAŠLI SE

VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'

Andrij Lunjin (25) je jedan od dva penala nažalost obranio i našem Mateu Kovačiću (29), dok je za onaj Bernarda Silve (29) bio odlično informiran te ga je pričekao na sredini gola