Obavijesti

Sport

Komentari 46

Pijetraj: Mogli su mi samo reći, ja bih se maknuo i otišao sam

Pijetraj: Mogli su mi samo reći, ja bih se maknuo i otišao sam
1

Uvjeren sam da će Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza pronaći stručnjaka koji neće nanositi takvu štetu boksu kakvu sam ja nanosio od 2015. godine, rekao je Pijetraj

Na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza jednoglasnom odlukom uručen je otkaz sad već bivšem izborniku Leonardu Pijetraju, a za vršitelja dužnosti unutar seniorske muške boksačke reprezentacije je izabran Dorijan Ćalić.

Pokretanje videa ...

Povodom otkaza, Pijetraj je poslao priopćenje javnosti u kojem se osvrnuo na stanje u Hrvatskom boksačkom savezu i dao je viđenje cijele situacije.

Novi šok u hrvatskom boksu: Leonard Pijetraj dobio je otkaz!
Novi šok u hrvatskom boksu: Leonard Pijetraj dobio je otkaz!

PRIOPĆENJE PRENOSIMO U CIJELOSTI

Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza danas me smijenio s mjesta izbornika seniorske muške boksačke reprezentacije. Svjestan sam da u posljednje četiri godine rezultati reprezentacije nisu blistavi, zalomila nam se tek jedna olimpijska bronca, jedno deveto mjesto na OI, jedno europsko zlato, tri europske bronce. Ovo su samo uspjesi reprezentativaca iz BK Leonardo u seniorskoj konkurenciji, medalje su u mom izborničkom mandatu osvajali i reprezentativci drugih klubova, ali bilo bi neprilično da se njima hvalim. Svjestan sam isto tako da Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza, među ostalim vrlinama, cijeni poslušnost, šutljivost i poniznost, a ja sam u tom smislu zakinut.

Uvjeren sam da će Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza pronaći stručnjaka koji neće nanositi takvu štetu boksu kakvu sam ja nanosio od 2015. godine, te koji će nastaviti nadasve bogatu seriju olimpijskih medalja u boksu od 1991. godine. U tome će moj nasljednik imati moju punu podršku, kao što sam i ja imao posljednjih mjeseci.

Vrata moje trošne dvorane u Dubravi i dalje su otvorena svim boksačkim zaljubljenicima i boksačima dobre volje. Tamo sam svake večeri, oko ringa i u ringu. I tako već 30 godina. I nije bilo potrebe sazivati Izvršni odbor, bila je dovoljna jedna riječ i ja bih se maknuo sam - zaključio je.

Sve se ovo dogodilo nakon što se Pijetraj prepucavao s direktorom Saveza Željkom Mavrovićem preko medija. Tvrdio je kako na Olimpijske igre zaslužuje ići Marko Milun te da Filip Hrgović mora ići u kvalifikacije za OI, a okomio se i na karijeru samog Željka Mavrovića. 

Pijetraj: Što priča, pa Mavrović je platio da boksa s Lewisom!
Pijetraj: Što priča, pa Mavrović je platio da boksa s Lewisom!

To se očito nije svidjelo čelnicima Hrvatskog boksačkog saveza koji su se sastali i jednoglasnom odlukom odlučili kako je Pijetraj bivši.

Željko Mavrović: Ma sve što je Pijetraj izgovorio je idiotarija...
Željko Mavrović: Ma sve što je Pijetraj izgovorio je idiotarija...