Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
32 komentara

Pijetraj: Pa nije to profi boks! Neka Hrgović fino dođe na PH

Savez će prijaviti prvaka Hrvatske na europske kvalifikacije za OI i kraj priče. Ja za to pripremam Marka Miluna, ni o čemu drugome ne znam ništa, kaže Leonaro Pijetraj

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
32 komentara

Nemam pojma čija je to ideja ni tko je to dogovorio, meni nitko iz Saveza ništa o tome nije rekao, rekao nam je Leonard Pijetraj o meču Filipa Hrgovića s prvakom Hrvatske, koji bi trebao ponuditi hrvatskog teškaša za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Pijetraj je bio Hrgovićev trener, odveo ga do olimpijske bronce u Rio de Janeiru, a nakon toga njihov je odnos pukao. Pale su teške riječi, našli su se i na sudu, a cijelu priču oko toga da Hrgović, iako priznat i u svijetu profesionalnog boksa, mora na Prvenstvu Hrvatske dokazati da je najbolji i zaslužiti mjesto na olimpijskim kvalifikacijama za Tokio pokrenuo je upravo Pijetraj. Koji vodi hrvatskog prvaka Marka Miluna. I koji je zbog tvrdog stava i teških riječi prema Hrgoviću i direktoru Saveza Željku Mavroviću dobio otkaz kao izbornik.

ANKETA: JE LI POŠTENO? Tko je natjerao Hrgovića? 'Eto, opet se moram tu dokazivati...'

E sad kad je baš Pijetrajeva želja djelomično ispunjena, on tvrdi:

- To valjda organizira izbornik. Marko je spreman za svakoga, nema problema, bitno je osvojiti hrvatsko prvenstvo - kaže nam Pijetraj.

Ali potom je ipak iznio svoj stav o novoj inicijativi Saveza. O kojoj, tvrdi, nema pojma:

Foto: Privatna arhiva/pixsell

- Nema toga, to pravilo ne postoji, pa nije to profi boks da se tako dogovara borba. U amaterskom boksu mora doći na prvenstvo Hrvatske. Ne kužim, zar je uveden neki novi sustav natjecanja?

- Nama je rečeno da će Savez na europske kvalifikacije za OI u ožujku prijaviti prvaka Hrvatske i kraj priče. I ja pripremam Marka za PH i te kvalifikacije za OI u ožujku - zaključio je Pijetraj.

"VRIJEME DA UČENIK POBIJEDI UČITELJA" Hrgović: Borit ću se s Milunom pa, tko pobijedi, neka ide na OI!

Sad je Savez ipak, tvrdi Hrgovićev stožer, odlučio na europske kvalifikacije ne slati nikoga, a na svjetske pobjednika meča između Filipa Hrgovića i prvaka Hrvatske.

Naši partneri pišu
Message