Istraživanje mora i života u moru za Splićanina Leona Grubišića bio je dječački san, jer dok su drugi sanjali o bagerima ili avionima, on je sanjario o ribama i podvodnom svijetu
Dagnje, pidoči ili pedoči (po dubrovački), mušule, omiljena su školjka mnogih. Recepata je bezbroj, ali ipak je klasična buzara, na bijelo ili crveno, najbolji i najfiniji
Ovo jelo je zaista lako za pripremu, a pravi je lagani ljetni ručak koji obiluje željezom, fosforom i kalcijem. Odličan je izbor za sve one koji vole guštati u morskim plodovima
Dagnje na buzaru su prefino jelo koje možete lako i brzo pripremiti. Ujedno su i zdrav obrok pun vrijednih nutrijenata. Idealan ljetni ručak za cijelu obitelj
Dagnje na buzaru su jedan od specijaliteta mediteranske kuhinje. Sadrže brojne nutrijente poput željeza, natrija, fosfora i selena, a sadrže i folnu kiselinu. Smatraju se niskokaloričnom namirnicom
Dagnje na buzaru se brzo pripremaju, a pravi su ukusan ljetni ručak pun željeza, fosfora i kalcija. Samo s jednim morskim obrokom tjedno prepolovit ćete izglede za srčani udar
Pojava je primijećena prvo u Tasmaniji, pa je njom objašnjena misterija jedne bolesti pasa još iz antike, a sad su na redu oceani...
Proizvod je podrijetlom iz otpremnog centra za žive školjkaše "Katić", dagnje proizvodi i pakira Obrt za ribarstvo, trgovinu i usluge "Katić" iz Šibenika
Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 2073/2005 Europskog parlamenta i Vijeća o mikrobiološkim kriterijima za prehrambene proizvode, javljaju iz Ministarstva poljoprivrede
Bakterija Escherichia Coli uništava se obradom namirnica na temperaturi od 60 stupnjeva Celzija u trajanju od 15 minuta te je tako termički obrađen proizvod siguran za konzumaciju...
U sklopu promoviranja novigradske dagnje večeras, 11.7. se priređuje velika gastro-fešta prilikom koje će novigradski uzgajivači donirati 500 kilograma dagnji.
Netko je ukrao 10 tona dagnji na ribarskim mrežama iz uzgajališta školjaka u moru kraj Kruševa blizu Obrovca. Kradljivac je do uzgajališta mogao doći samo brodom
Onesvijestio se: Muškarcu (46) pozlilo je u zadarskoj luci. Djelatnik Ine Darko Bašić (35) skočio je u more i izvukao ga. Liječnik Hitne pomoći ga je uspio oživjeti
Osim na buzaru, dagnje pripremite kao glavno jelo ili predjelo, slasne brbavice možete zapeći ili marinirati, a ukusno jelo od Jakobovih kapica gotovo je za tren
Posada policijskog glisera Zvir u ponedjeljak popodne je uhvatila Zorana K. (41) dok se bavio protuzakonitim izlovom školjki dagnji. Imao 586 kg
Za zgušnjavanje složenijih jela poput umaka, juha, ali i koktela od morskih plodova koristite riblji temeljac ili vodu u kojoj ste ih kuhali
Iskoristi svoj Oranž