Domaća pečenka je jako ukusna, a starinski recept kakav su pripremale naše bake garantira slasni zalogaj. Ova neuobičajena pečenka mogla bi vas ugodno iznenaditi
Kako biste uspjeli pripremiti idealno pečenje, u tome će pomoći termometar za pečenje mesa. Stručnjaci kažu da vam u tome neće pomoći grafikoni ni vbrijeme pečenja, nego isključivo dobar termometar
Pečenka je najčešće rješenje za blagdanski ručak, a bilo da je riječ o peradi, janjetini ili svinjetini - ne mora biti dosadna. Poigrajte se s punjenjem, začinima i načinom pečenja
Ovaj vrhunski proizvod okusom podsjeća na domaću, bakinu kuhinju, a od ovog prosinca može se pronaći na prodajnim mjestima Konzuma, u komadu na polici i narezana na odjelu delikatese
Meso peradi bit će sočnije ako ga pečete dulje na nižoj temperaturi uz voće i med, a za prilog sjajno pašu kupus ili hren. Guska će biti ukusnija ako joj ispod kože stavite kriške slanine
Glavici češnjaka odrežite vrh pa prelijte s malo maslinova ulja i zamotajte u foliju. Pecite u pećnici zajedno s janjetinom oko pola sata pa koristite kao dodatak mesu
U mužaru zgnječite zeleni papar, kim i gorušicu. Dodajte sjecanki timijan, ribanu koricu limuna, mljeveni papar i sol. Začinskom mješavinom začinite komad mesa...
Zašto jesti svinjetinu uvijek na podjenak način kada postoji toliko zanimljivih kombinacija okusa koji će vas oduševiti. Pečenka se odlično slaže s ribanim đumbirom i jabukom
Pile pečeno na limenci je prefino jer pivo isparava tijekom pečenja. Tamno pivo odlično je za umake i marinade, a svijetlo za pivske kobasice, pogače...
Grad Quenzon na Filipinima svake godine ugosti festival koji poprati i parada kostimiranih svinjskih pečenki. Neke svinje su prerušili i u pjevačice
Pravi začini i dodaci pretvaraju i najobičniju salatu u vrhunsko jelo koje se može nadmetati sa sočnom janjećom pečenkom pa i odojkom
Vrući božićni kruh koji se još uvijek puši na stolu razdragat će cijelu obitelj te okusom i mirisom upotpuniti svako posluženo blagdansko jelo