Obavijesti

Tech

Komentari 56

Call of Duty ruši rekorde: Igra ga više od 100 milijuna ljudi

Call of Duty ruši rekorde: Igra ga više od 100 milijuna ljudi
1

Najnovija Call of Duty igra nastavlja rušiti rekorde, a Tencent i Activision zadovoljno trljaju ruke...

VIDEO

Call of Duty: Mobile uspio je održati momentum svojeg eksplozivnog debija na iOS i Android mobitelima i tabletima te nastavlja nadmašivati već ionako velika očekivanja.

Tako je nova besplatna pucačina nakon bombastična prva dva dana na tržištu sada oborila i svjetski rekord za najbolji prvi tjedan u gamingu općenito, javljaju analitičari iz američke tvrtke Sensor Tower. CoD: Mobile u tom je periodu instaliran preko 100 milijuna puta, što je više od mobilnih verzija Fortnitea i PUBG-a zajedno.

Pogledajte CoD Mobile u akciji:

Pokretanje videa...

00:48

Za usporedbu, PUBG je u prvom tjednu preuzet 28 milijuna puta, a Fortnite je instaliralo "samo" 22.5 milijuna igrača, iako je potonja brojka iskrivljena zbog činjenice da je Epicov battle royale hit tri i pol mjeseca bio mobilna ekskluziva za iOS prije nego što je stigao na Android.

To ne umanjuje impresivnost ovog starta jer Fortnite i PUBG Mobile daleko su dva najveća konkurenta ovog FPS-a. Nimalo slučajno, kineski gigant Tencent ima uloge u sve tri igre; ne samo da je vlasnik tvrtke koja stoji iza PUBG serijala i najveći dioničar Epic Gamesa, već dobiva izravan udio u zaradi CoD: Mobilea s obzirom da je njegov studio Timi samostalno razvio ovu igru s licencom Activision-Blizzarda.

Iako je najnovija mobilna CoD igra besplatna za igranje, agresivno promovira tehnički opcionalne i uglavnom kozmetičke mikrotransakcije koje nudi. One su već u prvih 48 sati od njenog izlaska bile zaslužne za zaradu od dva milijuna američkih dolara na publici od 20 milijuna igrača koja je sada pet puta veća i nastavlja rasti. Nimalo iznenađujuće, s njome raste i nova eSportska scena koja će vrlo vjerojatno brojčano nadjačati onu koju će okupiti sljedeći "pravi" nastavak slavnog serijala koji stiže na PC i konzole krajem mjeseca.

Naravno, nije za očekivati da CoD: Mobile tako skoro postane vrijedniji digitalni sport od svojih nemobilnih uzora koji ovih dana privlače zaista basnoslovne svote od sponzora, ali i uz izdašne investicije samog izdavača.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota
Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije