Obavijesti

Video

Komentari 40

Mlada mama Nikolina: 'Rodila sam s 18 i to mi je blagoslov'

Mlada mama Nikolina: 'Rodila sam s 18 i to mi je blagoslov'

Nikolina Franić (21) iz Vrgorca postala je majka s 18 godina. Roditelji su joj tijekom cijele trudnoće bili podrška, no okolina ju je osuđivala. 'Trebala si se udati! Nisi dovoljno zrela', samo su neki od komentara...

VIDEO

Mlada Nikolina Franić (21) iz Vrgorca postala je majka s 18 godina. Roditelji su joj tijekom cijele trudnoće bili podrška, no okolina ju je osuđivala. 'Trebala si se udati! Nisi dovoljno zrela', samo su neki od komentara koje je stalno slušala. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Rekli su mi da neću biti dobra mama jer sam premlada, nezrela te zato što nisam prošla dovoljno toga u životu da bih se znala nositi s tim. Kritizirali su moje ponašanje, sve ono što sam do tada radila su pripisivali ovom stanju u kojem sam sad, ali s vremenom, naravno, vidjeli su da sam ipak sposobna za to i i da ja to mogu, rekla je Nikolina. U vrijeme kada je saznala da je trudna, radila je u kafiću u Makarskoj. Upravo taj trenutak opisuje kao najteži u svom životu. 

- Tada je u meni prevladavao neki veliki strah i tuga kao da će stati cijeli svijet. Bilo me je strah da više neću moći raditi ništa što sam do sada mogla, kaže Franić. Iako je prvo bila u šoku, prihvatila je situaciju i, s obzirom da obožava djecu, svoju djevojčicu Doru opisuje kao blagoslov. 

'Vatra je suknula i živ sam gorio, operirali su me sto puta'
'Vatra je suknula i živ sam gorio, operirali su me sto puta'

Promijenila je navike. Cigarete, alkohol i izlaske zamijenila je šetnjom, zdravom hranom… Iako ju mišljenja okoline nisu previše dirala, bilo ju je strah reakcija njenih roditelja i obitelji. 

- Kada sam smogla snage, došla sam doma i rekla sam roditeljima 'gle, ja sam trudna i želim roditi to dijete. Osjećam se spremnom za to, iako ne znam ni kako ću ni što ću dalje. To je moja želja i želim da to poštujete.' Hvala Bogu oni su mi bili podrška i shvatili su me. Rekli su mi da je to prekrasna stvar i da se to trebalo valjda tako dogoditi. Ja sam uvijek mislila da ću biti dobra mama, rekla je Nikolina. Svog oca izdvaja kao svoju najveću podršku i motivatora. 

Plesačica Iva: 'Misli se da smo glupe, a većina cura ima faks'
Plesačica Iva: 'Misli se da smo glupe, a većina cura ima faks'

- Gledala sam ga kao iscjelitelja mojih problema i kada je došao taj najteži trenutak u mom životu, meni je samo bilo bitno što će on reći. Kada sam mu rekla, primio se za glavu, uzdahnuo i ja čekam, sva treperim što će on reći. Rekao mi je 'dobro je, to je blagoslov' i samim time mi je odmah bilo lakše i sve mi je rekao s tom jednom rečenicom. Ja sam to odmah tako i shvatila, zagrlio me i počeli smo zajedno plakati. Dao mi je motivacije i podršku da ja to mogu, da ću ja biti jedna hrabra i snažna žena, bez obzira što mi tko govorio. Rekao mi je da vjerujem u sebe i da će sve biti u redu i zaista tako i je, kaže mlada mama. 

Danas radi u kafiću u Zagrebu. Majčinske i poslovne obaveze usklađuje uz pomoć majke i dadilje. 

- Dajem si više vremena za obavljanje nekih stvari. Danas kada gledam unazad ne bih mijenjala ništa, zaključila je Nikolina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode