Lifestyle

Komentari 1

Ako svaki dan jedete avokado imat ćete bolju koncentraciju

Ako svaki dan jedete avokado imat ćete bolju koncentraciju

Stručnjaci avokado smatraju najnutritivnijim voćem u prirodi, a njegova ljekovita svojstva su brojna. Karotenoid lutein i vitamin E koji se nalaze u avokadu imaju pozitivan učinak na mozak

Svakodnevno jedenje avokada moglo bi poboljšati vašu sposobnost koncentriranja, prema riječima stručnjaka. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Stručnjaci avokado smatraju najnutritivnijim voćem u prirodi, a njegova ljekovita svojstva su brojna.

Sadrži sastojke koji štite od raka dojke i prostate zahvaljujući velikom udjelu karotenoida luteina i vitamina E, a dokazano je da ti sastojci imaju i pozitivan učinak na mozak.

Stručnjaci sa Sveučilišta Illinois otkrili su da su odrasli koji su pretili imali bolje kognitivne sposobnosti nakon konzumiranja avokada.

Za istraživanje su podijelili 80 odraslih u dvije skupine i davali su im iste obroke, a u neke je bio uključen avokado.

Na kraju istraživanja, oni koji su jeli avokado poboljšali su svoje performanse na kognitivnom testu, što je zahtijevalo od njih da se usredotoče na zadatak, dok ih se ometalo.

Voditelj istraživanja Naiman Khan objasnio je kako hranjive tvari u avokadu imaju specifično djelovanje na mozak te tako zadržava koncentraciju i sposobnost djelovanja, piše msn.

Avokado je također bogat vlaknima i mononezasićenim mastima te je važan za zdravlje kardiovaskularnog sustava, a mononezasićena oleinska kiselina pomaže u snižavanju kolesterola i sprječava njegovo štetno djelovanje. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: