Put do sreće - ne zamarajte se svime | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Dobro je nekad biti ravnodušan: Ignoriranje određenih stvari u životu vodi većem osjećaju sreće

Dobro je nekad biti ravnodušan: Ignoriranje određenih stvari u životu vodi većem osjećaju sreće
4

Postoji nekoliko stvari u životu koje je puno bolje ignorirati i time ćemo poboljšati kvalitetu naših života. Nerealnu ideju savršenstva, u bilo kojoj sferi, zaista treba zaboraviti

VIDEO

Zašto vas odabir ignoriranja stvari u životu može učiniti sretnijima? Često, ignoriranje stvari nije najbolja politika. Postupanje u tišini, na primjer, može se smatrati i vrstom emocionalnog šikaniranja. Uostalom, kako je istaknuo Elie Wiesel: 'Suprotno od ljubavi nije mržnja, to je ravnodušnost'. Međutim, postoji nekoliko stvari u životu koje je puno bolje ignorirati. Zanemarivanjem nekih stvari poboljšati ćemo kvalitetu naših života. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sreća 01:52

 

Ignoriranje je od vitalnog značaja

Ignoriranje distraktora moćan je alat koji ima svoje korijene u evoluciji. Odlučujemo što je vrijedno naše pažnje, a što ne, uglavnom nesvjesno, jer postoji previše čimbenika koji nas mogu omesti u okolnom okruženju da bi mozak mogao ispravno procijeniti. Iako zanemarivanje nekih aspekata života može dovesti do pogrešnih izbora zbog pristranosti pažnje, to nam ipak čini život mnogo lakšim.

Pomaže vam da bolje mislite o sebi

Mnogo razgovaramo sami sa sobom. Zapravo, unutarnji monolog može sadržavati čak 400 riječi u minuti. Ako je ovaj radio podešen na 'samokritični FM', zbog toga se možete osjećati mnogo lošije. Ako odlučite zanemariti takve misli ili uhvatiti one koje ne biste rekli djetetu ili prijatelju i aktivno pokušate biti ljubazniji prema sebi, bit ćete puno sretniji.

10 znakova da ste ostali vjerni sebi: Od iskrenosti do hrabrosti
10 znakova da ste ostali vjerni sebi: Od iskrenosti do hrabrosti

Što više informacija imate, to ste više pod stresom 

Živimo u digitalnom dobu, gdje se sve vrste podataka prosljeđuju u nekoliko sekundi, a stalno smo izloženi gomili informacija. Gledanje vijesti, na primjer, toliko je stresno za vaš živčani sustav da vaše tijelo oslobađa hormone stresa, pa čak možete osjetiti simptome kao što su umor, problemi sa spavanjem itd. Stoga je bolje pustiti stvari koje ne možete kontrolirati.

Pomaže vam da se koncentrirate

Istraživanja pokazuju da je mozgu ponekad puno lakše obaviti zadatak kada ne zna što tražiti, već zna što zanemariti. Stoga, kad god imate problema s koncentracijom, zapamtite da istraživači preporučuju priznavanje distraktora i korištenje strategije aktivnog ignoriranja toga, umjesto da se pokušavate jače koncentrirati.

Možete postići više

Ignoriranje stvari, kao što je poriv da sve napravite savršeno i ugodite drugima, svakako vam može pomoći u karijeri. Kad bismo sve vrijeme htjeli raditi savršeno, vjerojatno bismo zaglavili u zoni udobnosti, radeći iste stvari, jer bismo se previše bojali isprobati bilo što novo. Nerealnu ideju savršenstva, u bilo kojoj sferi, zaista treba zaboraviti, prenosi Bright Side.

Nemojte zaboraviti na mentalno zdravlje: 6 dokazanih načina za održavanje mentalne stabilnosti
Nemojte zaboraviti na mentalno zdravlje: 6 dokazanih načina za održavanje mentalne stabilnosti

Svi bismo se s vremena na vrijeme trebali podsjetiti da je potrebno biti fleksibilan. Naši planovi nisu urezani u kamen, srećom. Zapravo, stvari ne idu uvijek prema planu, ponekad ne uspijemo, očekivanja nam se sruše i 'zapale', a mi se moramo prilagoditi i smisliti što dalje. Ovo je bitan dio procesa učenja, a znanstvenici su čak pronašli pravu količinu neuspjeha, koji se događa 15% vremena. Što je potrebno da i vi počnete ignorirati stvari u svom životu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Ovo je popis razloga zbog kojih moja supruga najčešće odbija seks - je li i kod vas isto?
DUUUUUGI POPIS

Ovo je popis razloga zbog kojih moja supruga najčešće odbija seks - je li i kod vas isto?

Jedan pomalo frustrirani muškarac odlučio je zabilježiti sve razloge zbog kojih je supruga odbila seks s njim, a izgleda da nije jedini s ovakvim problemima u spavaćoj sobi

4 najhrabrija znaka Zodijaka
MOĆNI SU

4 najhrabrija znaka Zodijaka

Radi se o specifičnim karakteristikama koje krase neke znakove, oni se izuzetno dobro snalaze u situacijama koje zahtijevaju brzo donošenje odluka
Ima 33 godine i djevica je: Bit ću s onim tko ispuni ovih 10 uvjeta
ZNA ŠTO ŽELI

Ima 33 godine i djevica je: Bit ću s onim tko ispuni ovih 10 uvjeta

Danyelle Noble kaže da je uvijek bila sretna sama i unatoč tome što želi vezu, nije spremna pristati na bilo koga, čak ni na vezu za jednu noć samo zbog seksa