Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Super ideje za dijetu: Začinite jelo bez dodatka puno kalorija

Super ideje za dijetu: Začinite jelo bez dodatka puno kalorija

Zeleni čaj kao marinada za piletinu, dodavanje cimeta u zobenu kašu ili pak aromatiziranog octa u gulaše jednostavan su i dijetni način obogaćivanja okusa

VIDEO

Dodavanje limunova soka odličan je način da začinite jelo. Najčešće se dodaje u salate te jela s mesom, no ako volite kiselkast okus kombinirajte ga i s pečenjem ili tjesteninom. Velika žlica limunova soka sadrži samo četiri kalorije.

POGLEDAJTE VIDEO: Nevjerojatna transformacija

Pokretanje videa...

Smršavila 75 kg nakon što ju je dečko odbio: ‘Htjela sam mu dokazati da je napravio grešku’ 01:21

Postoje i drugi, niskokalorični načini na koji možete obogatiti svoje obroke, a da pritom ne ugrožavate liniju:

Krastavac

Kriške svježeg krastavca obogatit će okus salate s tjesteninom, mesom ili ribom, a njime se može i aromatizirati voda. Jedna kriška sadrži tek oko jednu kaloriju.

Sok naranče

Idealan je kao baza preljeva za salate, ali i kao gurmanski dodatak u slatko-slanim kombinacijama s mesom. Sok od naranče je jeftin začin koji sadrži samo sedam kalorija po velikoj žlici soka.

Salsa

Domaća salsa napravljena od rajčica i ljutih papričica odličan su dodatak u varivima, jelima s mesnim umacima te egzotičnim kombinacijama. Možete je dodati na meso ili pak staviti na pečene kokice umjesto soli i maslaca. Sadrži oko pet kalorija po žlici.

Svježi začini

Jedan od najjednostavnijih načina dodavanja okusa hrani su svježi i zdravi začini. Možete ih dodati doslovce u sva jela, a sadrže iznimno malo kalorija. Primjerice, origano i ružmarin sadrže manje od tri kalorije po žlici.

Horoskopski znakovi na dijeti: Tko se uzalud muči, a kome ide
Horoskopski znakovi na dijeti: Tko se uzalud muči, a kome ide

Curry

Ovaj popularni indijski začin možete posuti po prženom povrću ili u jelima s rižom, a odlično pristaje i uz tofu, pirjano meso i povrće. Curry sadrži samo sedam kalorija po maloj žlici, a jelu daje intenzivan okus.

Đumbir

Svježi đumbir se može ribati i kao takav je idealan dodatak za sve vrste salata, a narežete li ga na trakice i kratko popirjate može se koristiti u marinadama ili pak rižotima. Sadrži samo dvije kalorije po žlici naribanog đumbira.

Temeljac

Kao idealan način smanjenja broja kalorija u obroku je zamjena ulja povrtnim temeljcem. Sve što trebate napraviti je skuhati juhu isključivo od povrća, a temeljac možete dodavati u sve vrste jela, pa čak i u pire krumpir ili tjestenine. Sadrži samo 1 kaloriju po 30 ml, ako u njega niste dodavali masnoće niti sol.

Luk

Da bi se dodao bogat i intenzivan okus svim jelima od povrća, umacima i varivima, mesu i ribi, potrebno je samo dodati malo luka ili češnjaka. Najbolje je dodati svježi luk ili češnjak, jer se kuhanjem ili prženjem gubi dobar dio okusa, a dodaju masnoće. Žlica češnjaka ili luka u prosjeku sadrži oko devet kalorija.

Ocat

Aromatiziran ocat je jednostavan i niskokaloričan način dodavanja novih okusa starim jelima. Ocat će jelu dati kiselost, ali i određenu slatkoću, a s njime se prelijevaju salate te dodaje u marinade, gulaše i variva. Sadrži oko pet kalorija po žličici.

Kim

Ovaj začin ima pomalo pikantan okus, a najčešće se dodaje varivima ili pak mesnim jelima. Odličan je u kombinaciji s piletinom, no možete ga dodati i u jogurt, a jedna žličica sadrži samo tri kalorije.

Čaj

Čaj se može koristiti kao začin tako da koristite lišće čaja na sličan način kao i svježe začine poput origana. Primjerice, lišće zelenog čaja možete dodati u marinadu za piletinu, a omiljeni čaj odlično će funkcionirati i u desertima. Sadrži tek oko jedne kalorije po žličici.

Strahujete od vage? Pospremite je, ona nije pouzdan pokazatelj
Strahujete od vage? Pospremite je, ona nije pouzdan pokazatelj

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!
NOVI INTERNETSKI TREND

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!

Novac se može skrivati ispod kamena, u pukotini u zidu, u prometnom znaku... Ponekad se u potrazi za novčanicom odvija prava utrka, a katkad autori videa snimaju ljude koji ih traže i rugaju im se
Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu