Lifestyle

Komentari 0

Sve je u vašim rukama: Četiri koraka za jače samopouzdanje

Sve je u vašim rukama: Četiri koraka za jače samopouzdanje

Samopouzdani ljudi istinski razumiju svoje autentično ja i sigurni su u to tko jesu, svjesni su svojih nedostataka te u ono što mogu, ali i ono što im ide teško te se ne koncentriraju na negativne misli o sebi

 Od zdravog i aktivnog društvenog života do izvrsnosti na radnom mjestu, snažno uvjerenje u to što jeste, i svoje sposobnosti, presudno je za prevladavanje životnih izazova i uspjeh.

Četiri su jednostavna načina za jačanje samopouzdanja.

1. Dnevne afirmacije

Negativni unutarnji glas, koji vam govori da to ne možete učiniti ili niste dovoljno dobri, treba stišati jer smanjuje vaše samopouzdanje.

POGLEDAJTE VIDEO: Svakodnevno poslovno okruženje ima prepoznatljive osobnosti

Kako biste se suprotstavili negativnom unutarnjem razgovoru, zapišite neke pozitivne tvrdnje o sebi i ponavljajte ih svakodnevno. Primjerice - vrijedna ili vrijedan sam, izgledam dobro, sjajna sam osoba i slično. Što više pozitivnih misli smanjit će broj negativnih i sumnjičavih.

2. Odjenite se kako biste se osjećali dobro

Iako vaše samopouzdanje dolazi iznutra, vaš vanjski izgled može utjecati na vaše osjećaje prema sebi. Ako nosite stvari koje vam ne odgovaraju, neudobne su vam ili neugodne, to može smanjiti vaše samopouzdanje. Ono što odijevate treba predstavljati vašu osobnost te biti odraz vašeg karaktera, na dobar način.

3. Naučite nešto novo

Što više znate, osjećate se jačima. Znanje može učiniti čuda za poboljšanje osjećaja prema mogućnostima za uspjeh u životu. Na primjer, učenje drugog jezika moglo bi vam povećati samopouzdanje u pronalaženju posla iz vaših snova. Možete si skinuti neku novu aplikaciju za jezike ili jezike upoznavati putem knjiga.

4. Samopomoć

Svakodnevna briga o svom mentalnom, emocionalnom i tjelesnom zdravlju neophodna je za dobar osjećaj iznutra. Kreirajte vlastitu  rutinu koja uključuje aktivnosti samopomoći. Bilo da se radi o smoothieju i čitanju knjige ujutro, odlasku na trčanje nakon večere, kupanju ili tuširanju prije spavanja, svakodnevno učinite nešto kako biste se osjećali posebno - jer vi to jeste.

Puno je vanjskih čimbenika koji nas mogu svakodnevno rastužiti - ako im dopustite da pogoršaju vaše osjećaje o tome tko ste i što možete učiniti, šanse za uspjeh u životu bit će smanjene. No, uvijek možete preokrenuti stvari, poduzeti neke korake i zračiti samopouzdanjem, piše All Womens Talk.

Najčitaniji članci