Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Tunaholic je novi fish bar u Poreču: Omastite brk burgerom od morskog psa i friganim giricama

Tunaholic je novi fish bar u Poreču: Omastite brk burgerom od morskog psa i friganim giricama
1

Frigane girice i srdele oduševile su mnoge Istrane, no gosti ne mogu preskočiti ni sočan burger od tune, pa se iznova vraćaju u ovaj novi riblji street food bar

VIDEO

Mnogi turisti ne žele provoditi vrijeme u kuhnji dok su na odmoru, a opet žele pojesti nešto pristupačno cijenom i - autohtono, ali na moderniji način. 

Jedan takav lokal, točnije riblji street food bar otvoren prije tri tjedna u Porču, na uglu Decumanusa i ulice Svetog Eleuterija blizu Eufrazijeve bazilike dosad je zaintrigirao ne samo strane turiste već i one domaće, koji na "fish and chips" pristužu iz cijele Istre. 

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi kako pravilno jesti burger

Pokretanje videa...

01:32

- Frigane girice i srdele odlično idu, kao da je to nešto što su ljudi čekali - govori nam iskusni kočar, Porečan Patrik Finderle (47), s preko 25 godina iskustva u lovu ribe u Jadranu. Kad smo Patrika pitali kako je nakon toliko godina ribarenja završio u ugostiteljstvu pokazuje nam fotografije izložene u baru, s kapitalcima u rukama.  

- Još uvijek imamo "fishing charter" za turiste željnih uzbuđenja i avanture, iako smo trenutno malo stali s time. Od kad kočarim želja mi je bila spojiti ribarenje i gastro užitak, pa sam gledao bi otvorio neki mali lokal poput ovog blizu rive. Deset mi je godina ta ideja bila u glavi. Sada se ukazala prilika, i nismo je propustili - kaže Patrik.

Tunaholic fish bar nudi riblje burgere, a najtraženiji su Tunaholic - od tune u pecivu sa sipinim crnilom koji je zaista posebnog okusa i baziran na tuna steaku te stoji tek 52 kune, ali i burger morskog pasa ulovljenog u lokalnim vodama zapadne Istre. Specijalitet im je i burger - od srdela. 

Otvorena kuhinja daje priliku da gosti vide pripremu, rezanje, pečenje i završno posluživanje, dok se iz friteza vade frigane ribice. Rivetta platu sastavljenu od hrskavih girica, prženih liganja i pohanih srdela, s dosta pomfrita i dva umaka, svakako treba probati i omastiti brk.

Noviteti u Zagrebu: Probajte sushi burger u tri varijante
Noviteti u Zagrebu: Probajte sushi burger u tri varijante


Patriku u poslu pomaže i kćer Rebecca koja je završila prvu godinu fizioterapije u Zagrebu, uskoro će uskočiti i sin koji također studira u Zagrebu, ali i supruga Vesna, dizajnerica interijera koja je bila zadužena za koncept priče i sam brend Tunaholic. Dizajn interijera potpisuje Home&Co, dizajnerskoj kući koju je osnovala i vodi zajedno s kolegicom Katjom. 

- Sve naše ideje realizirala je Anna Benčić kroz grafički dizajn, a tiskare Sigra i Propaganda iz Poreča potrudile su se za tisak na ambalaži i tisak na drvu iz kojeg su odrađene reklame i jelovnici kao drvene lepeze - kaže Vesna.

Za prste polizati: Otkrili smo tajnu našeg najboljeg burgera
Za prste polizati: Otkrili smo tajnu našeg najboljeg burgera

Skroz "morska" priča

- Moj zadatak bio je osmisliti koncept priče i brend Tunaholic, al uz povijesnu tradiciju supruga u bavljenju ribarstva, ljubav prema ribi i kulinarstvu nije bilo teško. Suprug ima i Tunaholic brod tako da je priča vrlo jednostavna i skroz “morska” - kaže Vesna Janko Finderle. 

Patrik u lokalu sve nabavlja, peče, priprema i on je osmislio svako jelo. Namirnice su skroz šarolike, pomno birane i rekli bi pogođen spoj. Rade i salate od tune, salate od slanih i mariniranih sardona, a u cjelokupnu ponudu su ubacili i jedan desert od sira i limuna.  Vlasnicima pomaže Stefan, djelatnik, ali trže još jednog radnika. Kći Rebecca konobari i brine da ništa ne pofali od ambalaže do organizacije samog funkcioniranja fish bara.

- Nismo očekivali ovakav interes, ali je vidljivo da je tako nešto nedostajalo Poreču. Najsretniji smo kad se gosti iznova vraćaju, a i imamo gurmane koji dolaze redom isprobati baš sve - kaže Vesna i dodaje da je u zadnje vrijeme vrlo je popularan street food način prehrane pa mislim da je i u tome poanta. Iznenađeni su domaćim gostima, dok se u zadnjih par dana povećao i broj stranaca.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru