News

Komentari 24

Danas plješćemo najboljima među nama, hvala im od srca!

Danas plješćemo najboljima među nama, hvala im od srca!

Izravni prijenos svečane dodjele nagrade Ponos Hrvatske pratite na Drugom programu HRT-a, večeras u 20.05 sati. Upoznajte ovogodišnje dobitnike kojima odajemo priznanje za hrabrost, nesebičnost i dobrotu

Prijava za ovogodišnji Ponos Hrvatske bilo je više nego ikada. Mnoge su nas rasplakale. Žiri se danima borio s izborom. A onda smo ih napokon odabrali... Njihove priče diraju ravno u srce. To su ljudi koji su se odrekli topline i udobnosti svojih domova i uputili se na potresom razorena područja kako bi golim rukama razgrtali ruševine, skuhali topli obrok za nepoznate, stisnuli im ruku u znak potpore.  Prizori koje su tamo zatekli neke su slomili i jedva su smogli snage ispričati nam potresne detalje. Kod kuće su ostavili svoju djecu koju danima nisu vidjeli. Ništa ih nije moglo spriječiti da odu pomagati.

Večeras u 20.05 sati, u izravnom prijenosu dodjele nagrade Ponos Hrvatske, osim njih ćete upoznati i heroje zdravstva - ljude koji su više od godinu dana bili na prvoj crti obrane svih nas od pošasti koja se proširila cijelim svijetom.

Ovo je naš životni poziv

Heroji korone: Padali su s nogu, ali nikad se nisu predali. Priznali su nam da je taj poziv njihov život i da ga nikada pa ni u ovakvim iznimno teškim situacijama, ne bi mijenjali.

Drugi su samo prolazili kraj smrskanog auta, on nije

Večeras ćete svjedočiti neizmjernoj hrabrosti i nesebičnosti. Ispričat će vam što im je prolazilo glavom dok su spašavali ljudske živote. Denis Vranješ bio je tako jedan od rijetkih koji je stao pored prometne nesreće na koju je naišao. Ostali su vozači samo jureći prolazili. Denis je unesrećenog vozača izvukao iz auta na sigurno, pozvao Hitnu i tako mu spasio život.

Skočila u ledenu bujicu i spasila čovjeka

Mirna Mrčela skočila je u ledenu bujicu koja je preplavila Miramarsku ulicu u Zagrebu i također spasila čovjeka koji je zaglavio u autu.

Spasili čovjeka s pruge

Trojica učenika iz Belavića, dokazala su da je mišljenje kako su nove generacije bezosjećajne i zaokupljene samo svojim brigama, komforom i modernom tehnologijom, često vrlo netočne.

Mario Petrunić (19), Luka Brozinić (18) i Casper Capan (15), kasno navečer ugledali su na željezničkoj stanici čovjeka koji je pao na progu. Nisu okrenuli glave i otišli za svojim poslom. Otišli su ravno k onesviještenom čovjeku i odvukli su ga na prugu dvije minute prije prolaska vlaka.

Uletio u roj stršljenova

Uletjeti u roj stršljenova kako bi nekoga spasili, definitivno traži iznimnu hrabrost.

Stjepan Čošić odvažio se na to kako bi pomogao već izbodenoj ženi. Dao joj je čak i injekcije protiv alergije jer se počela gušiti. Zapravo, da Stjepan nije stavio svoju sigurnost u drugi plan, priča je mogla završiti tragično.

Oni pomiču granice

Sportaši poput Leona Kamenskog i Maje Bonačić, pomiču granice.

Leon se penjao stepenicama gotovo 40 sati bez prestanka da skupi novce za dječaka kojem je prijetila amputacija noge, a Maja trči i vozi biciklu za djecu s autizmom.

Za njih je prošla cijelu Hrvatsku. Jedan od najpoznatijih humanitarnih trkača bio je pokojni Tadija Opačak. I njemu ćemo odati počast za sva dobra djela koja je za života učinio, a nagradu će u njegovo ime preuzeti njegova supruga Monika Opačak s djecom.

Odrekla se nagrade kako bi je dobila siromašna obitelj

Golemo je i srce prodavačice na kiosku Ivanke Pole koja se velikog dijela novčane nagrade koju je osvojila za najradnicu, odrekla u ime jedne siromašne obitelji.

Poklonio auto

Ante Mikulić je poklonio svoj auto obitelji koja si ga nije mogla priuštiti.

One su hrabre mame

Tu je i Biciklopopravljaona koja je donirala brojne bicikle Gunji, Glini i djeci iz siromašnih obitelji.

Upoznat ćete i hrabre mame iz Udruge Sjena koje unatoč svojoj bolesnoj djeci, neumorno rade da pomognu svim mališanima s poteškoćama u razvoju i osmišljavaju fenomenalne projekte.

Oslikala joj sve lektire

Asistentica u nastavi Verica Pranjić, autističnoj je djevojčici oslikala baš sve lektire kako bi ih curica bolje razumijela.

A dok imaju Predraga Mišića, mali Vukovarci čiji su roditelji slabijeg imovinskog statusa, ipak će ići na more.

Bori se kao lavica

Gabriela Buljić (17) kojoj su transplantirali srce, od rođenja se bori hrabro poput lava za život i to uvijek s osmijehom. Primjer je neizmjerne volje za životom koja će vas ganuti.

Izravni prijenos dodjele pratite večeras na Drugom programu HRT-a u 20.05 sati.

Najčitaniji članci