Tech

Komentari 0

5. kolo Esports Prvenstva Hrvatske: Opet LoL drama!

5. kolo Esports Prvenstva Hrvatske: Opet LoL drama!

Svjetska gaming industrija polagano se budi iz ljetnog sna, no u Lijepoj našoj ove godine nije bilo usporavanja.

Esports prvenstvo Hrvatske na početku svojeg drugog mjeseca nastavlja održavati momentum, a taj se trend treba nastaviti za svega nekoliko minuta, kada kreće prijenos petog kola League of Legends ždrijeba ovog premijernog natjecanja.

Danas je na rasporedu okršaj ekipa BTCT-a i PMF-a koji počinje malo iza pet sati popodne. Radi se o dvije vrlo sposobne momčadi koje nisu prvi favoriti natjecanja, ali isto tako za sada nisu izgledali kao da ne pripadaju konkurenciji koju su organizatori iz UVI Playja okupili za ovu domaću esportsku inicijativu bez presedana.

Dakako, izuzev njihovog meča protiv razvikane petorke s FOI-a koju mnogi već sasvim opravdano vide u finalu.

Gledajte peto kolo LoL prvenstva Hrvatske uživo:

Okršaj prate već poznati komentatori koji su ujedno i igrački talenti, a prijenos uživo može se pratiti putem Twitch i YouTube kanala medijskog sponzora Esports prvenstva Hrvatske - Lvl8.a. Publika koja se uključi u Twitch prijenos također ima priliku osvojiti brojne nagrade, uključujući i onu glavnu - PlayStation 4 konzolu.

Sve je ovo uvertira u ranojesensko finale čiji termin tek treba biti otkriven, no za koje je već potvrđeno kako će se održati u Stablu znanja, odnosno prostorijama zagrebačkog Studentskog centra. Završnica će se tako odigrati pred živom publikom i uz još neka iznenađenja.

Pogledajte kako čelni čovjek Lvl8.-a vidi ovu ambicioznu inicijativu:

Prije finala još slijede četiri tjedna LoL i Fortnite mečeva, kao i FIFA turnir koji tek treba krenuti u rujnu, a čiji će detalji biti otkriveni uskoro. Sav ovaj sadržaj i popratni nagradni fond financirani su isključivo od strane organizatora i sponzora - Shake&Takea, Trikodera i Dorine, zahvaljujući kojima se igrače u konačnici moglo osloboditi plaćanja kotizacija.

Cilj Esports prvenstva Hrvatske jest podići razinu nacionalne svijesti o videoigrama i promovirati prihvaćanje istih kao legitimnog sporta te industrije velikog ekonomskog potencijala za cijelu Hrvatsku, ali i zagovarati odgovoran pristup ovom interaktivnom mediju. Upravo je zbog toga natjecanje okrenuto obrazovnim institucijama, kako je to nedavno objasnio osnivač i direktor UVI Playja, Marko Komerički.