Obavijesti

Tech

Komentari 34

NASA: NLO-i su jedan od naših najvećih misterija. Ali trebamo nam još podataka za zaključak

NASA: NLO-i su jedan od naših najvećih misterija. Ali trebamo nam još podataka za zaključak
5

Vatikan krije od javnosti da je Isus bio izvanzemaljac, tvrde teoretičari zavjera

VIDEO

Invazija 'malih zelenih', NLO, susreti treće vrste,  jedna su od omiljenih tema brojnih svjetskih teoretičara zavjere. Ljudi u 'bića s drugih planeta' vjeruju stoljećima i na nevjerojatne načine pokušavaju „objasniti“ njihovo navodno prisustvo. 

John Mayer, američki klinički psiholog i autor knjige „Family Fit: Find your balance in life“ koji je godinama liječio mnoge koji vjeruju u izvanzemaljce svojedobno je otkrio kako na takve ljude utječu mediji, okolina i društvo. 

screenshot

Netransparentnost obavještajnih agencija o NLO-ima jedan od uzroka poplave teorija zavjere 

“Ako vaša obitelj, prijatelji, suradnici i poznanici vjeruju u izvanzemaljce, vjerojatno ćete i vi vjerovati u njih. Mediji također uvelike utječu na stajališta jer, iako toga ponekad nisu ni svjesni, način na koji određene novine, televizijske emisije i društveni mediji govore o izvanzemaljcima iznimno je važan u oblikovanju mišljenja publike. Ako osobe često čitaju izvještaje o misterioznim letećim objektima koje znanstvenici ne mogu objasniti, vjerojatno će se okrenuti paranormalnom i početi vjerovati u bića s drugog planeta“, rekao je Mayer. 

Ipak, najveći utjecaj imaju zakonodavna tijela, odnosno, obavještajne agencije koje nisu transparentne u svojim izvještajima, a da ne ugrožavaju nacionalnu sigurnost određene države. 

Kada bi bilo više transparentnosti o zračnim aktivnostima, mišljenja o NLO-ima bi se potvrdila odnosno opovrgnulo što bi smanjilo broj opće populacije koja vjeruje u teorije zavjere o njima.  

"Prijavljuje se puno svjedočanstava, ali izjave očevidaca nisu dovoljne" 

Bilo kako bilo, NASA je upravo objavila rezultate studije o „neidentificiranim letećim objektima“ koji su se odnedavno u službenom izričaju nazivaju neidentificiranim zračnim fenomenima. 

Korona i teorije zavjere: Oko 50 posto ispitanih Hrvata smatra da se preuveličava smrtnost
Korona i teorije zavjere: Oko 50 posto ispitanih Hrvata smatra da se preuveličava smrtnost

Nezavisni tim od 16 istraživača podijelio je preliminarna zapažanja i ustvrdio kako postojeći podaci i izvješća očevidaca nisu dovoljni za donošenje čvrstih zaključaka, te pozvao na sustavnije prikupljanje visokokvalitetnih podataka. 

Nicola Fox, dužnosnica NASA-e, tvrdi da su neidentificirani zračni fenomeni jedan od najvećih misterija naše planete. 

“Iako se prijavljuje puno različitih svjedočanstava, obično nemamo dovoljno podataka da bismo mogli donijeti jasne znanstvene zaključke o prirodi i porijeklu tih fenomena“, kazala je Fox. 

Zviždač tvrdio da SAD zataškava program prikupljanja NLO-a 

Nedavno je u američkom Kongresu bivši obavještajni dužnosnik David Grusch izjavio kako je tamošnja vlada zataškavala dugogodišnji obrambeni program u kojem prikuplja NLO-e i da na njima radi obrnuti inženjering te da je pronašla neljudske biološke tvari na navodnim mjestima pada letjelica.

Teoretičar zavjere Alex Jones mora platiti 45,2 mil. dolara odštete - lagao je o masakru
Teoretičar zavjere Alex Jones mora platiti 45,2 mil. dolara odštete - lagao je o masakru

Njegovo svjedočenje, inače dugo iščekivano jer je umirovljeni bojnik američkih zračnih snaga i zviždač, bio je pokušaj Kongresa da napravi pritisak na obavještajne agencije zbog netransparentnosti o postojanju NLO-a nakon porasta prijavljenih viđenja posljednjih godina.  

Pentagon negira da posjeduju UAP-ove 

“Na temelju intervjua s 40 svjedoka koje sam obavio u četiri godine, vjerujem da američka vlada posjeduje UAP-ove“, rekao je Grusch i otkrio kako je bio obaviješten o „višedesetljetnom pronalaženju UAP-ova nakon pada i programa obrnutog inženjeringa. 

Pentagon je, pak, porekao njegove tvrdnje. A nijedan vladin dužnosnik nije svjedočio na tom saslušanju. 

Zabrinjavajući trend: Hrvati više vjeruju Fejsu nego doktorima i lako nasjedaju na lažne vijesti
Zabrinjavajući trend: Hrvati više vjeruju Fejsu nego doktorima i lako nasjedaju na lažne vijesti

Sean Kirkpatrick, direktor Pentagonova ureda koji se bavi UAP-ovima, rekao je pododboru Senata ranije, da „američka vlada prati 650 potencijalnih slučajeva neidentificiranih zračnih fenomena“. 

"Piloti i posade susreću zrakoplove neljudskog podrijetla" 

“Nema dokaza o izvanzemaljskom životu. Naš ured nije pronašao nikakav vjerodostojan dokaz o objektima koji prkose poznatim zakonima fizike“, rekao je Kirkpatrick tada. 

U slijetanje na Mjesec u startu nitko nije sumnjao, a onda su počeli gurati bizarne teorije...
U slijetanje na Mjesec u startu nitko nije sumnjao,  a onda su počeli gurati bizarne teorije...

Osim toga, dvojica bivših borbenih pilota američke mornarice, također su pored Kongresom, istaknuli kako su „naišli na zrakoplove neljudskog podrijetla i da ta viđenja nisu rijetka i izolirana pojava“, nego da su posade vojnog zrakoplovstva i komercijalni piloti često svjedoci takvih pojava. 

U godini pandemije prijavljeno samo u SAD-u čak 7400 NLO-a 

Početkom 2023. izvješće Nacionalne obavještajne službe otkrilo 171 neidentificirani leteći objekt od 366 zabilježenih između ožujka 2021. i kolovoza 2022. godine.

Nacionalni centar za prijavu NLO-a u SAD-u, koji dokumentira viđenja neobjašnjivih zračnih fenomena diljem svijeta, tvrdi da su viđenja posljednjih godina u porastu. 

Iako je 2018. i 2021. zabilježen pad prijava, tijekom prošle godine je bilo oko pet tisuća navodnih viđenja NLO-a, što je i dalje ispod vrhunca od 8800 u 2014. godini i 7400 u 2020. kada su vjerovanja u teorije zavjere bila vrlo popularna zbog pandemije koronavirusa.

U izvještaju iz 2021. godine, navodi se, pak kako je od ukupno 143 neobjašnjiva viđenja između studenog 2004. i ožujka 2021. samo jedan NLO identificiran kao ispuhani balon. 

Misterij savršeno prerezane gromade: Ne, nisu alieni...
Misterij savršeno prerezane gromade: Ne, nisu alieni...

Od svibnja 2023. godine zabilježeno je oko 1400 viđenja, što bi moglo signalizirati sporiju godinu za izvješća o NLO-ima iako se očekuju dodatna izvješća. 

Pilot iznad Slovenije navodno vidio NLO 

Navodni susret s NLO-om nedavno je zabilježen iznad Slovenije. Tamošnji su mediji objavili snimku razgovora pilota TUI i kontrolnog tornja u kojoj se čuje da je pilot kontaktirao kontrolora leta kako bi pitao ‘ima li vojnih zrakoplova koji lete u smjeru kazaljke na satu jedan do dva, na udaljenosti od oko 40 ili 50 milja‘.

Pokretanje videa...

'Vatrena kugla iznad zagrebačkog kvarta Prečko' 00:34

Kada ga je kontrolor obavijestio da nema podataka o vojnom prometu, pilot je izvijestio da vidi ‘jarko svjetlo‘ koje je neposredno prije tog razgovora svijetlilo prema zrakoplovu, ‘zatim je nestalo i počelo treperiti‘, a nakon toga ‘poskočilo na nebu i ponovno počelo neprestano svijetliti‘. I dalje nije poznato što je pilot točno vidio, no kako piše 24ur.com riječ je o zrakoplovu koji je 29. srpnja u večernjim satima letio na lokaciji Grčka – Velika Britanija.

Britanska pop-pjevačica: 2009. sam iznad vrta vidjela svjetlo i osjetila 'prisutnost nečega' 

Britanska pop-pjevačica, autorica i televizijska voditeljica Kim Wilde je u radijskoj emisiji BBC-ja nedugo nakon saslušanja u Kongresu izjavila da se izvještaj zviždača poklapa s njezinim vlastitim iskustvom s NLO-om.

Pokretanje videa...

Prikazani navodni neljudski ostaci u Meksiku 00:51

Wilde tvrdi da je 2009. godine vidjela ‘jarko svjetlo‘ na nebu iznad svog vrta u Engleskoj nakon što je provela sate na bolničkom odjelu hitne pomoći sa svojim sinom.

Ovo su najluđe teorije zavjere u koje mnogi vjeruju: Zemlja je u crnoj rupi, Mjesec je projekcija
Ovo su najluđe teorije zavjere u koje mnogi vjeruju: Zemlja je u crnoj rupi, Mjesec je projekcija

Pjevačica je izjavila i da je u trenutku kada je vidjela svjetlo osjetila ‘prisutnost nečega‘. Inspirirana nadnaravnim iskustvom Wilde je 2018. izdala i album pod nazivom ‘Here Come the Aliens‘, a nakon saslušanja u Kongresu navodno su joj svi, koji su je godinama smatrali ludom, slali poruke i upućivali pozive govoreći joj da je ‘bila u pravu‘.

Slučaj NLO-a iznad Rijeke 2011. godine: Tvrdio da ima sate snimljenih videozapisa satelita 

U Hrvatskoj je pak 2011. poznat slučaj kada je Riječanin tvrdio kako je snimio na noćnom nebu iznad tog grada nebesko tijelo koje se, kako je rekao, "brzo približava planeti i mijenja položaj svake noći". Ovaj je Riječanin tada tvrdio kako je tijelo bilo velikih dimenzija i da ga je u nekoliko navrata snimio običnom kamerom s optičkim zumom uvećanim za 25 puta. 

"Prvi put sam ga spazio na istočnoj strani neba prije tjedan dana, noćas je bilo na čistom jugu nedaleko mjeseca i bliže nego prvi puta, inače gledam u nebo svake večeri te pratim NLO aktivnosti koje su neuobičajeno velike u zadnjih par mjeseci. Nevjerovano je koliko ih ima, samo treba malo iskriviti vratove prema gore', rekao je tada i tvrdio kako svake večeri vidi barem 30-ak letjelica koje nisu avionu. 

Tvrdio je i kako je vidio tijelo "nalik tri mala satelita" te i da posjeduje više sati video zapisa NLO-a iznad Hrvatske. 

Na nebu iznad Maslenice 2022. godine pojavio se "nepoznati objekt" koji je vrlo brzo postao za dio javnosti NLO. 

Teoretičari zavjere vjeruju da pripadaju "eksluzivnom krugu upućenih" 

Brojni psiholozi ističu kako je važan motiv vjere u teorije zavjere svake vrste, ne samo znanstvene, nego i političke prirode. Stručnjaci tvrdi kako osobe koje vjeruju u teorije zavjere, vjeruju da one same posjeduju "tajnu" i pripadaju ekskluzivnom krugu "upućenih pojedinaca". 

U nastavku zato donosimo jednu od najbizarnijih teorija zavjera kako biste se dobro nasmijali koja govori o Isusu izvanzemaljcu. 

Tko vam je držao kameru, kako zastava vijori, odakle vjetar na Mjesecu i 9 najglupljih teorija...
Tko vam je držao kameru, kako zastava vijori, odakle vjetar na Mjesecu i  9 najglupljih teorija...

Bizarna teorija o Isusu izvanzemaljcu 

Prema ovoj teoriji zavjere, Crkva krije od javnosti kako je Isus bio s druge planete. Bezgrešno začeće Djevice Marije u koje kršćani vjeruju, nije ništa drugo, nego dokaz da su je izvanzemaljci oplodili. Zbog toga, navodi se u ovoj teoriji zavjere, Isus vidi i razgovora s anđelima koji su također izvanzemaljci. 

Ako ste mislili da je ovo sve, slijedi najbolji dio. Isus je nakon uskrsnuća, ustvari, povučen i transporiran u svemirski brod. 

Ovo je previše čak i za remake Zvjezdanih staza. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana