Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23
Foto: Instagram/ kolaž
IMALA JE 114 KG

Brojala je kalorije, bavila se boksom i izgubila čak 28 kila

Prije tri godine Scarlett Harvey (31) iz Engleske težila je oko 114 kilograma, osjećala se nelagodno i sramila se svog izgleda iako je drugima u to vrijeme izgledala samouvjereno

Scarlett je probala brojne dijete kako bi smršavila, čak je izbacila i ugljikohidrate, ali ništa od toga joj nije moglo uvelike pomoći. Svoju debljinu pripisuje lošim prehrambenim navikama koje je stekla kao tinejdžerica kada su je maltretirali zbog izgleda, što ju je još više obeshrabrivalo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Borna Butijer u 24 pitanja 06:59

Nedugo nakon toga Scarlett je otkrila da ima policistične jajnike, sindrom uslijed kojeg se mogu javiti i akne, neplodnost te poteškoće u gubitku kilograma.  

Engleskinja koja živi u Dubaiju tada je odlučila da je vrijeme da u potpunosti promijeni način života.

Osim što se počela zdravije hraniti i brojiti kalorije, Scarlett je otkrila Muay Thai, boksački i borilački sport koji je postao ključan za njezinu transformaciju. Novim načinom života izgubila je 28 kilograma, a čak je pobijedila i na natjecanju u bodybuildingu u Dubai Muscle Showu.

- Sjećam se da sam se vraćala kući iz škole i samo jela smeća, poput čokoladnih pločica, maslaca od kikirikija na kruhu i beskrajnih vrećica čipsa, a zatim bih skrivala omote jer me bilo sram. I mene su u srednjoj školi maltretirali zbog debelih nogu, koje nisu bile debele, već snažne i mišićave. Ali kao tinejdžerica, nisam to vidjela, a vrlo neugodna školska uniforma nije se pobrinula za tinejdžerke i njihova tijela koja se mijenjaju - objasnila je Scarlett.

'Imam 16 djece i liječnici su mi nedavno otkrili rak. Užasavam se od pomisli da ih napustim'
'Imam 16 djece i liječnici su mi nedavno otkrili rak. Užasavam se od pomisli da ih napustim'

Njezine prehrambene navike promijenile su se na bolje 2009. godine kada je postala učiteljica. Jednostavno je bila prezauzeta da bi izašla na ručak ili pojela pokoju poslasticu. Zato je uglavnom pripremala obroke kod kuće i nosila ih sa sobom na posao.

No kada se 2015. preselila u Dubai kako bi radila kao učiteljica, ponovno je zapala u rutinu nezdrave prehrane.

- Oduvijek sam bila izvana samouvjerena, energična i živjela sam punim plućima. Međutim, početkom 2017. godine sam se počela osjećati vrlo neugodno i sramotno u svom tijelu. Stalno sam se prejedala, bila sam tjeskobna, nesretna i općenito, stvarala sam sama sebi negativnu sliku što mi je utjecalo na mentalno zdravlje. U 2018. sam postavila cilj da smršavim u šest tjedana prije godišnjeg odmora. Odlučila sam, klasično, izbaciti ugljikohidrate. Ova se klasična metoda pretvorila u klasičnu pogrešku koju većina ljudi napravi kad tad, jer kad sam otišla na odmor, jela sam ugljikohidrate i pila alkohol, a vratila sam se s više kilograma nego što sam izgubila - rekla je učiteljica.

Zbog dijeta koje nikada nisu urodile plodom, Scarlett je odlučila isprobati nešto novo te se pridružila lokalnoj teretani i svakodnevno je išla na 30-minutne tečajeve boksa. To joj je promijenilo život.

- Obožavala sam ovaj tečaj jer je 30 minuta bilo idealno za moj tadašnji način života, a teretana je bila udaljena samo 200 metara hoda od mojih ulaznih vrata. Bilo je to izvrsno za moj životni pritisak i savladavanje emocija, kao i za mentalno zdravlje. Ovaj put neću odustati! - priča Scarlett.

YouTuberica dijeli savjete za vježbanje i prehranu: 'Neki su smršavjeli čak 20 kilograma'
YouTuberica dijeli savjete za vježbanje i prehranu: 'Neki su smršavjeli čak 20 kilograma'

U lipnju 2018. nakon otkrivene dijagnoze policističkih jajnika, krenula je s totalnom promjenom načina života, od hrane do kondicije. Prvo je uklonila implantat za kontrolu rađanja, za koji vjeruje da je pridonosio njezinoj promjenjivoj težini.

U srpnju je odletjela na Tajland kako bi se pridružila petotjednim fitness vježbama, gdje je otkrila Muay Thai, boksački i borilački sport koji je postao ključan za njezinu transformaciju tijela.

Iako tijekom svog boravka tamo nije izgubila na težini, tjelesni i mentalni izazovi potaknuli su je da pronađe lokalnog trenera Muay Thaia u Dubaiju i nastavi trenirati. U roku od šest tjedana od povratka kući, izgubila je šest kilograma.

- Kroz sve ovo primijetila sam da sam počela mijenjati način razmišljanja. Prestala sam jesti i piti u barovima i držala sam individualne treninge Muay Thaia. Također sam shvatila da se fizički i mentalno nisam osjećala dobro kad bih pila alkohol, kada se ne bih naspavala i slično - objašnjava.

Do siječnja 2019. Scarlett je izgubila 14 kilograma, a ubrzo nakon toga pobijedila je i u Bodybuilding natjecanju Dubai Muscle Show.

- Budući da sam niska, rečeno mi je da ću morati izgubiti što više kilograma kako bih se uklopila u najmanju moguću klasu težine. Ovo mi je dalo najbolju priliku jer su borci Muay Thaia obično prilično vitki s rukama i nogama za udaranje. Uspjela sam skinuti još tri kilograma. Tada sam odlučila potražiti stručnu pomoć i svoj novac uložiti u prehranu - govori Scarlett.

U 365 dana svaki dan je odradio po jedan Murph trening: 'Čak sam se dizao i u tri ujutro'
U 365 dana svaki dan je odradio po jedan Murph trening: 'Čak sam se dizao i u tri ujutro'

U studenom 2020. Scarlett se prijavila na natjecanje Dubai Muscle Beach i osvojila drugo mjesto.

Njezina kondicijska postignuća nisu jedina pozitivna strana novog načina života; posljednja dva pregleda koje je obavila za policistične jajnike otkrili su da više nema cisti. 

- Bila sam vrlo sretna sa svojim postignućima i svojim tijelom i zdravljem, pošto sam u potpunosti preboljela policistične jajnike. Međutim, kad sam sama sebi dokazala da mogu ići tako daleko, to je zapalilo vatru u meni da vidim koliko još dalje mogu ići - rekla je ljubiteljica fitnessa koja sada radi kao profesionalna bodybuilderica, sportašica i trenerica te pomaže drugima da vrate željenu težinu.

Mama otkrila super način kako smršaviti: Treba vam samo krpa
Mama otkrila super način kako smršaviti: Treba vam samo krpa

Što se tiče njezine prehrane, ona sada slijedi fleksibilni plan prehrane što znači da može jesti što god želi sve dok se to uklapa u dnevni kalorijski cilj i makrohranjive ciljeve koje je odredio njezin trener.

- Ne žudim ni za čim i uživam jesti zdravu hranu prateći pravilo 90/10, jesti 90 posto zdravo, s 10 posto poslastica kako bih zadovoljila svoje želje. Povremeno ću pojesti odrezak, a kad budem imala malo više vremena napravit ću polpete, domaće pileće pljeskavice, domaću pizzu i kućnu pitu. Što se tiče poslastica, volim francuski tost, palačinke ili kifle iz lokalnog kafića. Jako sam kreativna u kuhinji i u osnovi mogu napraviti sve što mi se svidi bez šećera i mliječnih proizvoda! Jako volim peći banana kruh - priča Scarlett.

Scarlett je svoju transformaciju dokumentirala na Instagramu, a također vodi i podcast pod nazivom 'With Purpose', gdje govori o svom putu transformacije, piše Daily Mail.

Komentari 23
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'