Lifestyle

Komentari 38

Želite smršavjeti? Otkrijte koje vježbe troše najviše kalorija

Želite smršavjeti? Otkrijte koje vježbe troše najviše kalorija

Dok neke aktivnosti troše manje kalorija, druge su zbog svog intenziteta i specifičnosti idealne za one koji žele smršaviti. Ipak, da bi zadržali motivaciju, važno je da vam se sviđa specifičan oblik treninga

Koji je najbolji način sagorijevanja najviše kalorija? Mnogo je toga što treba razviti u režimu vježbanja - zadovoljiti potrebe vašeg tijela, pronaći nešto u čemu uživate i otkriti što će imati dovoljno utjecaja da promijeni vaše zdravlje. Ako nemate puno slobodnog vremena, jedan od načina da to izmjerite je shvatiti koliko energije određena vježba 'troši' u vremenu dok je zapravo radite. Drugim riječima, koliko kalorija sagorijeva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ipak, važno je upozorenje da vježbanje samo po sebi zapravo nije najvažnija stvar u gubitku kilograma. Ako želite smršaviti, predlažemo da razgovarate s liječnikom o tome što je zdrava težina za vas i poradite na pronalasku uravnotežene prehrane, prenosi IFL Science.

Kalorije kao mjera intenziteta

Kalorije 'sagorene' na sat dobro su mjerilo intenziteta pojedine vježbe. Klinika Mayo, oslanjajući se na istraživanje koje je objavio američki Nacionalni zavod za zdravlje, navodi 36 popularnih oblika vježbanja prema utjecaju na potrošnju kalorija obračunatih za osobu tešku 90 kilograma.

Imajte na umu da su ovdje brojke približne. Također, samo zato što vježba brže sagorijeva kalorije ne znači da je nužno najbolja opcija. Najvažnija vježba je ona u kojoj uživate dovoljno da biste ustrajali i redovito je radili.

Evo koliko troši 36 popularnih vježbi, poredanih od onih s najmanjom do onih s najvećom potrošnjom:

Ilustracije hodanja i šetnje Preparing For Roller Skating

Najčitaniji članci