Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Želite se riješiti viška kilograma na trbuhu? Ova vježba se često podcjenjuje, a učinkovita je

Želite se riješiti viška kilograma na trbuhu? Ova vježba se često podcjenjuje, a učinkovita je

Fitness treneri kažu da je gubitak masnih naslaga na trbuhu među najčešćim ciljevima zbog kojih ljudi dolaze u teretanu. No sagorijevanje masnoće i skidanje kilograma nije jednostavno

VIDEO

Riječ je o zadatku koji zahtijeva ozbiljan fokus na tri stvari, a to su prehrana s kalorijskim deficitom, izvođenje treninga snage i kardio vježbe.

POGLEDAJTE VIDEO: Fit do ljeta uz ovih šest vježbi

Pokretanje videa...

Budite fit do ljeta uz ovih 6 vježbi 04:46

Profesionalni fitness treneri su za EatThis otkrili kojim malim promjenama u vježbanju možete postići rezultate bez puno muke. Kažu da je trening snage ključan za tvrdoglavo salo na trbuhu. Preporučuju najmanje dva do tri treninga na tjedan i uz trening snage valja kombinirati kardio vježbe. To može biti trčanje, vožnja bicikla, plivanje ili uspinjanje po stepenicama.

Pojedinci podcjenjuju hodanje kao sredstvo za mršavljenje, iako je vrlo učinkovito. Niskog je utjecaja, izvrsno za oporavak i može se raditi na velikim udaljenostima i vremenskim intervalima. Promijenite ga tako da vam ne bude dosadno i rotirajte ono što radite svaki tjedan. Željet ćete napraviti što više koraka u danu.

Želite smanjiti salo na trbuhu? Ovih 7 doručaka mogu pomoći
Želite smanjiti salo na trbuhu? Ovih 7 doručaka mogu pomoći

Razlog zašto je važno to pojačati? Iako možda vježbate u teretani, izvan nje uglavnom sjedite. No ako želite izgubiti salo na trbuhu, morate hodati svaki dan. Kada je u pitanju hodanje, postoje načini za povećanje sagorijevanja kalorija koji će vam pomoći na putu do željene težine.

Penjanje uz brdo

Jedan od načina da povećate težinu hoda kako biste sagorjeli više kalorija je povećanje nagiba. Hodajući uzbrdo, tjerate svoje tijelo da radi jače, regrutirajući više mišića oko kukova i nogu. Pronađite brdo u svom susjedstvu, parku ili gradu i hodajte njime sve do vrha. Vratite se dolje i ponovite još nekoliko krugova. Količina vremena koju ćete utrošiti na hodanje po ravnom je ista, no hodanje uz brdo zahtijeva više energije.

Promijenite tempo

Osim povećanja nagiba i uspona, još jedan način sagorijevanja više kalorija i masti tijekom hodanja je povećanje brzine. Ako ste navikli hodati ležernim tempom, ubrzajte. Sa svakom novom šetnjom pred sebe stavite izazov da idete još brže. Možete mjeriti koliko je obično potrebno za hodanje uobičajenom rutom, a zatim pokušajte biti brži od toga. Ako tek počinjete i gradite svoju izdržljivost, možete izvoditi intervale izmjenjujući razdoblja kratkih, žustrih šetnji i redoviti tempo.

Četiri načina kako lakše istopiti šlauf oko trbuha bez puno muke
Četiri načina kako lakše istopiti šlauf oko trbuha bez puno muke

U šetnju uključite vježbe snage

Tijekom šetnje možete pojačati rad nogu uključivanjem nekoliko vježbi s tjelesnom težinom. Izvodite jednu po jednu, ili sve zajedno prije nastavka šetnje.

Čučnjevi (15 ponavljanja)

Držite torzo uspravno i čvrsto stegnutu jezgru te spustite bokove dok ne budu paralelni s tlom. Zatim se vratite u uspravan položaj.

Fotolia

Iskorak u hodu (10-15 ponavljanja za svaku nogu)

Započnite pokret dugim korakom i iskorakom naprijed s jednom nogom. Čvrsto postavite stopalo, a zatim se spustite držeći tijelo pod kontrolom dok stražnje koljeno nježno ne dodirne tlo. Kada koljeno dotakne tlo, zakoračite drugom nogom i ponovite.

Udarci u zadnjicu (15 ponavljanja za svaku nogu)

Ispruženih ruku sa strane, počnite udarati petama natrag prema gluteusima, savijajući tetive koljena pri svakom ponavljanju.

Tri odlična napitka koja otapaju salo na trbuhu i čiste organizam
Tri odlična napitka koja otapaju salo na trbuhu i čiste organizam

Visoki skip (10 ponavljanja za svaku nogu)

Držeći torzo uspravno a jezgru čvrsto, počnite marširati koljenima iznad kukova.

Prije nego što to shvatite, skinut ćete salo s trbuha i postići svoje ciljeve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa